تعویض کمپرسور کولر گازی را جدی بگیرید
کمپرسور کولر گازی مهم ترین بخش این سیستم است. این قطعه همان موتور دستگاه است که کلیه فرمان ها را به قطعات ارسال می کند و مسئول چرخاندن گاز مبرد در کولر جهت خنک سازی محیط است. اگر کمپرسور خراب شود کولر گازی شما عملا قابل استفاده نیست. در این مطلب از تعویض کمپرسور کولر گازی را برای تعمیرکاران عزیز شرح خواهیم داد.
بهتر است بدانید که اگر کمپرسور خراب شود امکان تعمیر آن خیلی کم است و علت آن هم پیچیدگی زیاد و بسته بودن قطعه کمپرسور است که امکان دسترسی راحت به سیم پیچ ها و قطعات داخلی را دشوار می کند.
بنابراین اگر متوجه شدید موتور سوخته احتمالا باید آن را تعویض کنید. انجام تعویض این قطعه کار یک متخصص است چون ریزه کاری های خاص خود را دارد و دانش خاص خود را می طلبد. در ادامه مراحل تعویض کمپرسور را به شکلی ساده و قابل فهم توضیح داده ایم.
کولر های گازی با کمک انرژی برق کار می کنند. الکتریسیته هم داخل موتور و هم داخل سایر قطعات کولر وجود دارد و آن ها را به حرکت وا می دارد. حال اگر یک قطعه برق داشته باشد نمی توان به آن دست زد و روی آن کار کرد چون منجر به برق گرفتگی شما می شود.
اگر می خواهید کمپرسور را تعویض کنید حتما برق اصلی منتهی به سیستم را قطع کنید. البته این نکته را همه متخصصین می دانند اما گاهی بر اثر عجله ممکن است فراموش کنند که همین می تواند برای آن ها خطرات زیادی به دنبال داشته باشد.
برای تعویض کمپرسور کولر گازی برق را قطع کنید
گاز مبرد نوع خاصی از گاز است که در کولر گازی مورد استفاده قرار می گیرد. کل سیکل سرمایشی کولر با استفاده از این گاز فعال می شود؛ بنابرین اندازه آن داخل کولر بسیار مهم است. وقتی قصد دارید دستگاه را باز کنید باید گاز داخل لوله ها را هم کاملا تخلیه کنید. وجود گاز مبرد داخل لوله ها می تواند هنگام جوشکاری برای شما مشکل ایجاد کند. از این رو برای اطمینان از خالی شدن لوله رفت و برگشت را باز کنید تا ببینید گازی داخل سیستم هست یا خیر.
مجموعه کندانسور کولر گازی بخشی است که کمپرسور را در بر گرفته است. برای اینکه بتوانید به قطعه کمپرسور دسترسی پیدا کنید لازم است تمام قاب اطراف آن را به دقت باز کنید. در مسیر باز کردن کندانسور احتمالا با سیم ها و اتصال دهنده ها و سوکت های مختلفی برخورد می کنید.
برای باز کردن کامل قاب باید تمامی این سوکت ها باز و سیم های اتصال یافته از کندانسور به بخش کمپرسور هم باید کاملا آزاد شوند. شاید لازم باشد برای باز کردن این بخش ها از ابزارهایی مانند پیچ گوشتی کمک بگیرید.
وقتی این اتصالات را باز کردید برای اینکه به سیم پیچ ها، سوکت ها و دیگر اتصالات آسیبی وارد نشود باید روی آن ها را با یک حوله خیس یا یک دستمال خیس بپوشانید. توجه کنید که اگر این کار را نکنید در مرحله جوشکاری ممکن است مواد مذاب روی این بخش ها پاشش کرده و به آن ها آسیب بزند.
برای تعویض کمپرسور کولر گازی کندانسور را بردارید
لوله های منتهی به کمپرسور که از نوع لوله های مسی هستند با استفاده از لحیم و طی عملیات جوشکاری متصل شده اند. برای اینکه کمپرسور را خارج کنیم لازم است اتصال این لوله ها را هم باز کنیم. برای باز کردن جوش آن ها هم به جوشکاری مجدد نیاز است. یعنی کمک گرفتن از هوا گاز برای ذوب جوش. با اعمال حرارت این لوله ها نرم شده و باز می شوند. فقط مراقب باشید مواد مذاب جایی از قطعات نریزد.
لوله هایی هم که قرار است باز کنید دو عدد هستند که در دو طرف کمپرسور و در قسمت بالای آن قرار گرفته اند. یکی از این لوله ها در قسمت فوقانی اکومولاتور و یکی دیگر در قسمت فوقانی خود قطعه کمپرسور وصل شده. هر دوی آن ها باید باز شوند. پس از باز شدن جوش لوله ها باید کمی منتظر بمانید تا لوله ها خنک شوند و یا با دستمال مرطوب سعی کنید گرمای زیاد را کاهش دهید.
مرحله بعدی تعویض کمپرسور کولر گازی باز کردن لوله ها است
حالا دیگر تمامی اتصالات کمپرسور جدا شده است و وقت آن رسیده خود قطعه را از جایگاهش خارج کنید. توجه کنید که این کار باید با دقت بالایی انجام شود و به همین سادگی ها هم نیست. اول از همه پیچ های نگه دارنده قطعه روی پایه را باز کنید؛ برای این کار باید از آچار تخت و یا آچار بکس استفاده کنید. در ادامه قطعه را به آرامی بیرون بکشید. مواظب باشید کمپرسور با لوله های اطراف برخوردی پیدا نکند چون امکان دارد به لوله ها آسیب بزند.
حال با همان دقت کمپرسور جدید را جایگزین قبلی کنید. فقط نکته ای که باید هنگام خرید کمپرسور بدان توجه کنید آن است که کمپرسور جدید از لحاظ قدرت و توان و ظرفیت باید مانند قبلی باشد. ترجیحا سعی کنید که دقیقا همان نوع قدیمی را پیدا کنید اما اگر یافت نشد یک مدل بخرید که از لحاظ ویژگی های فنی حتما شبیه به کمپرسور معیوب قدیمی باشد چون باید با ظرفیت کولر گازی شما هماهنگ باشد.
در مرحله اولیه نصب نکته ای که باید بدان توجه کنید این است که لرزه گیر لاستیکی پایه های نگه دارنده کمپرسور را حتما نصب کنید. این لرزه گیرها مانع تکان های کمپرسور می شوند و همین به سلامت قطعه و جلوگیری از آسیب رساندن آن به لوله های اطراف و حتی خودش کمک می کند.
قبل از اینکه لوله ها را نصب کنید لازم است که یک تست موقت روی کمپرسور انجام دهید. برای این کار سوکت کمپرسور را وصل کنید و برق را به مدت حداکثر 3 ثانیه وصل کنید. روی کمپرسور تست دهش و مکش را انجام دهید. اگر همه چیز نرمال بود می توانید بقیه قطعات را متصل کنید.
برای تعویض کمپرسور کولر گازی نکات ایمنی را رعایت کنید
این مرحله برای آن انجام می شود که اگر در مسیر لوله ها گرفتگی وجود دارد از بین برود. گرفتگی لوله ها یکی از علل اصلی سوختن و خرابی کمپرسور است و برای اینکه مجددا تکرار نشود باید داخل لوله ها کاملا تمیز شود. برای شستن از گاز ازت استفاده کنید. روش شست و شوی سیکل هم بدین شکل است که ابتدا یک شیر به لوله رفت وصل می کنید و کپسول ازت را به آن شیر وصل کرده و جهت شست و شو کپسول را باز می کنید.
با ورود گاز داخل سیکل و لوله ها تمامی روغن و آلودگی های داخل سیکل خارج می شود. در نهایت هم باید لوله ها را وصل و کندانسور را به مانند قبل نصب کرده و یک تست نهایی هم از کمپرسور کولر گازی خود بگیرید.
مرحله مهم تعویض کمپرسور کولر گازی شست و شوی سیکل کولر است
کلام پایانی
کمپرسور یا موتور کولر گازی قطعه بسیار مهمی در این وسیله است که در واقع مغز فرمان دهنده دستگاه است. اگر کمپرسور کولر گازی به هر دلیلی خراب شود یا بسوزد شما باید آن را تعویض کنید. تعویض کمپرسور یک کار تخصصی و فنی است و نیاز به تعمیرکار حرفه ای دارد. برای خارج کردن و قرار دان مجدد این قطعه باید خیلی دقت کنید تا مبادا به بخش های دیگر آسیب وارد شود.
گردآوری: بخش دانش کسب و کار
پاسخ ها