با آموزش یک خورشت دیگر از مجموعه خورشتهای ایرانی در خدمت شما عزیزان هستیم.
آشپزی آنلاین: با آموزش یک خورشت دیگر از مجموعه خورشتهای ایرانی در خدمت شما عزیزان هستیم.
خورشت لوبیا سبز با ترکیب مواد غذایی مفید می تواند بسیار مفید باشد در ادامه طرز تهیه خورشت لوبیا سبز را همراه با نکات لازم خدمت شما همراهان همیشگی آموزش خواهیم داد.
معرفی خورشت لوبیا سبز
خورشت لوبیا سبز یکی از پرطرفدار ترین و خوشمزه ترین خورشت های ایرانی است که به روشهای مختلفی طبخ می شود. این غذا طعم و رنگ فوق العاده دارد و از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است. همچنین وجود لوبیا سبز در اینجا، آن را تبدیل به یک غذای گیاهی کرده است، زیرا لوبیا سبز موجود در آن سرشار از آهن است و از کالری بسیار کمی برخوردار است و فاقد چربی می باشد.
توصیه می شود برای تهیه خورشت لوبیا سبز از لوبیا سبز تازه استفاده کنید تا رنگ و لعاب بهتری بیندازد. خورشت لوبیا سبز را معمولاً با گوشت گوسفندی طبخ می کنند؛ البته شما می توانید به جای گوشت گوسفند از گوشت مرغ یا بوقلمون نیز استفاده کنید. در صورتی که زمان کافی برای پخت خورشت لوبیا سبز ندارید، می توانید از گوشت چرخ کرده نیز استفاده کنید.
به این صورت که گوشت چرخ کرده را به صورت کوفته قلقلی های کوچک در آورده و سپس بعد از سرخ کردن آن ها را به خورشت لوبیا سبز اضافه کنید. لوبیا سبز سرشار از ویتامین و مواد معدنی می باشد که از جمله خواص آن می توان به جلوگیری از عفونت، سلامت پوست و مو، استحکام استخوانها و دندانها و تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد. شما می توانید با حذف کردن گوشت، خورشت لوبیا سبز را بصورت کاملا گیاهی سرو کنید.
جدول زمانبندی طرز تهیه خورشت لوبیا سبز
زمان آماده سازی | ۱۵ دقیقه |
زمان پخت | ۳۰ دقیقه |
زمان اضافی | — |
مجموع زمان | ۴۵ دقیقه |
تعداد سرو | ۴ نفر |
مقدار سرو | — |
مواد اولیه برای طرز تهیه خورشت لوبیا سبز
400 گرم گوشت خورشتتی
400 گرم لوبیا سبز
1 عدد پیاز بزرگ
3 حبه سیر
2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
روغن مایع به میزان لازم
آب لیموترش به میزان لازم
نمک، زردچوبه و فلفل به میزان لازم
آموزش مراحل طرز تهیه خورشت لوبیا سبز
مرحله اول
ابتدا پوست سیر و پیاز را گرفته و آن را ریز خرد کنید. یک قابلمه مناسب را روی حرارت قرار داده و به آن مقداری روغن اضافه کنید. زمانی که روغن داغ شد، سیر و پیاز خرد شده را به آن بیفزایید و تفت دهید تا کمی نرم و شفاف شوند. زمانی که پیاز طلایی شد، زردچوبه را به آن بیفزایید و تفت دهید تا خامی زردچوبه گرفته شود.
مرحله دوم
گوشت خورشتی را خوب شسته و آن را به قطعات مورد نظر تقسیم کنید. کمی که آب گوشت رفت، آن را به قابلمه اضافه کرده و همراه سیر و پیاز تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس سه الی چهار پیمانه آب جوش به مواد اضافه کنید و درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید گوشت بر روی حرارت کم به آرامی پخته شود.
کمی که گوشت نرم و نیم پز شد، رب گوجه فرنگی را همراه آبلیمو به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا خورشت لوبیا سبز کاملا رنگ بگیرد.
مرحله سوم
لوبیا سبز ها را خوب شسته و آبکش کنید. زمانی که آب آن رفت و لوبیا خشک شد، لوبیا ها را به اندازه ۱ تا ۲ سانتی متر خرد کنید و کنار بگذارید. یک تابه مناسب را روی حرارت قرار داده و لوبیا ها را همراه مقداری روغن داخل آن بریزید و تفت دهید تا لوبیاها کمی سرخ شوند.
لوبیا های سرخ شده را همراه نمک و فلفل سیاه به خورشت لوبیا سبز اضافه کرده و اجازه دهید خورشت آنقدر بجوشد که آب خورشت کم شده و غلیظ شود. سپس خورشت را به ظرف سرو مورد نظر منتقل کرده و آن را همراه با برنج میل کنید.
نکات مهم در طرز تهیه خورشت لوبیا سبز
توجه داشته باشید هر چقدر که لوبیا سبز را بیشتر تفت دهید، رنگ آن پررنگ تر خواهد شد و در نتیجه خورشت لوبیا سبز شما رنگ و لعاب بهتری خواهد داشت.
نکات مهم در طرز تهیه خورشت لوبیا سبز
البته توصیه می شود در تفت دادن لوبیا سبز ها زیاده روی نکنید؛ زیرا باعث می شود خواص لوبیا سبز از بین برود.
شما می توانید به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ نیز استفاده کنید. برای این کار می توانید مقدار ۶۰۰ الی ۸۰۰ گرم گوشت مرغ را جایگزین گوشت قرمز در خورشت لوبیا سبز کنید.
شما می توانید طبق سلیقه و ذائقه خود از لپه در طرز تهیه این خورشت استفاده کنید. لپه باعث می شود خورشت لوبیا سبز شما مجلسی تر باشد و غلظت بیشتری پیدا کند. برای تهیه خورشت لوبیا سبز برای ۴ نفر شما باید از ۲۰۰ گرم لپه استفاده کنید. توجه داشته باشید لپه را حتماً قبل از پخت به مدت یک الی دو ساعت داخل آب خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
شما می توانید به جای آب لیموترش از لیمو عمانی نیز در طبخ خورشت لوبیا سبز استفاده کنید.
استفاده از سیب زمینی، گوجه فرنگی و هویج در این غذا باعث می شود طعم غذا لذیذ تر شود و خورشتت لوبیا سبز شما روغن و لعاب بیشتری بیاندازد.
در صورت تمایل می توانید هنگام پخت خورشت لوبیا سبز ۱ الی ۲ عدد سیب زمینی پوست گرفته و داخل تابه سرخ کنید. سپس خورشتلوبیا سبز را همراه با سیب زمینی سرو کنید.
برای پخت خورشت لوبیا سبز بهتر است از لوبیای تازه استفاده کنید زیرا لوبیای منجمد شده خواص خود را از دست می دهد.
می توانید به جای رب گوجه فرنگی از زعفران دم کرده نیز استفاده کنید.
شما می توانید لوبیا را هم به صورت خام و هم به صورت سرخ کرده به خورشت لوبیا سبز اضافه کنید. البته باید توجه داشته باشید زمانی که لوبیا سرخ می شود، مدت زمان پخت خورشت لوبیا سبز کوتاه تر می شود.
پاسخ ها