سیما رادمان

سیما رادمان

دانشجوی مهندسی مخابرات؛ اهل تهران، همیشه در حال یادگیری
توسط ۱ نفر دنبال می شود

پدرخوانده هوش مصنوعی: تهدید هوش مصنوعی علیه بشریت، کشورها را در آینده متحد خواهد کرد

پدرخوانده هوش مصنوعی: تهدید هوش مصنوعی علیه بشر در آینده کشورها را متحد می‌کند

جفری هینتون بر این باور است که نژاد بشر برای مبارزه با تهدید ناشی از یک شکل فوق‌هوشمند از هوش مصنوعی متحد خواهد شد.

پیشرفت‌های عظیم هوش مصنوعی رقابت زیادی بین کشورها به وجود آورده تا از این فناوری در بخش‌های نظامی و تسلیحاتی خود استفاده کنند اما به باور «جفری هینتون»، پدرخوانده هوش مصنوعی و برنده نوبل، روزی که هوش مصنوعی زندگی بشر را تهدید کند، کشورها علیه این فناوری متحد خواهند شد.

براساس گزارش اینسایدر، جفری هینتون هفته گذشته در سمیناری در آکادمی سلطنتی علوم مهندسی سوئد گفت: «درمورد خطراتی مانند سلاح‌های خودمختار مرگبار، کشورها با هم همکاری نخواهند کرد. کشورها درحال‌حاضر مشغول ساخت سلاح‌های خودمختار مرگبار هستند و سرعت [تولید این سلاح‌ها] کاهش نخواهد یافت.» هینتون بر این باور است که نژاد بشر برای مبارزه با تهدید ناشی از شکل فوق‌هوشمندی از هوش مصنوعی، متحد خواهد شد.

نظرات پدرخوانده هوش مصنوعی درباره آینده این فناوری

جفری هینتون درباره آینده‌‌ای که شاید زیاد دور نباشد، می‌گوید:

«زمانی که [هوش مصنوعی] از ما هوشمندتر شود که تقریباً همه محققانی که می‌شناسم، معتقدند چنین خواهد شد، ما فقط درمورد اینکه کی این اتفاق می‌افتد، 5 سال یا 30 سال دیگر، اتفاق نظر نداریم، آیا آنها زمام امور را در دست می‌گیرند و باتوجه‌به اینکه خودمان خالقشان بوده‌ایم، کاری هست برای جلوگیری از این اتفاق بکنیم؟ ما در این زمینه با هم همکاری خواهیم کرد؛ زیرا هیچ کشوری نمی‌خواهد چنین اتفاقی بیفتد.»

پدرخوانده هوش مصنوعی

او چین را مثال می‌زند: «حزب کمونیست چین نیز نمی‌خواهد قدرت را به هوش مصنوعی واگذار کند.» هینتون گفت این همکاری بین‌المللی می‌تواند شبیه جنگ سرد باشد. جنگی که روسیه و ایالات متحده به‌رغم اینکه دشمن یکدیگر بودند، هدف مشترکی برای اجتناب از جنگ هسته‌ای داشتند.

«سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI، نیز با اشاره به نگرانی‌های مشابه، از رهبران جهان خواسته بود «آژانس بین‌المللی» شبیه آژانس انرژی اتمی تشکیل بدهند تا قدرتمندترین مدل‌های هوش مصنوعی بررسی کنیم و از ایمنی آنها مطمئن شویم.

آلتمن دراین‌باره در پادکستی گفته بود: «فکر می‌کنم زمانی در آینده‌ای نه‌چندان دور سیستم‌های هوش مصنوعی پیشتاز می‌توانند آسیب‌های جهانی قابل‌توجهی ایجاد کنند، البته درباره دهه‌های آینده صحبت نمی‌کنیم.»

بااین‌حال، طبق گزارش گلدمن ساکس، انتظار می‌رود سرمایه‌گذاری جهانی در هوش مصنوعی تا سال 2025 به 200 میلیارد دلار برسد و ایالات متحده و چین در زمینه تسلیحاتی-نظامی هوش مصنوعی پیشتاز باشند.

سیما رادمان
سیما رادمان دانشجوی مهندسی مخابرات؛ اهل تهران، همیشه در حال یادگیری

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋