طرز تهیه موداک شکلاتی، شیرینی هندی
در این مقاله از ، با ساده ترین روش تهیه موداک شکلاتی آشنا می شوید. موداک (Modak) یک نوع شیرینی سنتی هندی است که بیشتر در جشنها و مناسبتهای مذهبی به خصوص در جشنهای گانش چاتورتی (Ganesh Chaturthi) تهیه میشود. این شیرینی سنتاً از خمیر برنج و مغزیجات نارگیلی تهیه میشود، اما امروزه نسخههای متنوعی از آن وجود دارد که یکی از محبوبترین آنها موداک شکلاتی است.
در اینجا ساده ترین دستور العمل تهیه مودک یا موداک شکلاتی که با 3 ماده تهیه می شود که تهیه آن آسان است و به اشتراک گذاری آن با همه سرگرم کننده است. من از قالب های مینی موداک برای شکل دادن به آنها استفاده می کنم، اما می توان آنها را به سادگی در کف دست خود غلت داد و فشار داد تا پدای خوشمزه درست شود.
روش درست کردن موداک شکلاتی
ماوا (خویا یا خوا) ماده اصلی این دستور غذا و همچنین بسیاری از شیرینی های هندی دیگر مانند گلاب جامون، پدا و برفی است. ماوا با جوشاندن شیر پرچرب تا زمانی که تمام مایع آن تبخیر شود و مواد جامد شیر غلیظ باقی بماند، درست میشود. اگرچه می توانید ماوا را در خانه درست کنید، اما این فرآیند طولانی مدت است. در کل ماوا به شیر خشک شده یا شیر غلیظ گفته می شود. بهتر است از ماوا آماده استفاده کنید، زیرا تهیه آن بسیار زمان بر است. این
ماوا (mawa) را به صورت منجمد در فروشگاه ها می توان تهیه کرد.
ماوا ذوب شده | 341 گرم |
شکر | ½ فنجان |
پودر کاکائو | 3 قاشق غذاخوری |
پرک بادام پوست گرفته اختیاری | 1 قاشق چایخوری |
ماوا را رنده کنید و به ماهیتابه نچسب پهن اضافه کنید. روی حرارت متوسط رو به پایین به مدت 2 دقیقه یا تا زمانی که ماوا شروع به ذوب شدن کند بپزید.
شکر را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
زمانی که مخلوط شروع به حباب زدن کرده و چربی ها شروع به جدا شدن می کنند، بپزید.
پخت را در مجموع 8 تا 10 دقیقه یا تا زمانی که مخلوط از کناره های تابه خارج شده و شروع به غلیظ شدن کند، ادامه دهید.
نحوه درست کردن موداک شکلاتی
حرارت را خاموش کنید و پودر کاکائو را اضافه کنید. خوب مخلوط کنید. مخلوط را در یک کاسه بریزید و اجازه دهید 10 تا 15 دقیقه خنک شود.
آموزش تصویری تهیه موداک شکلاتی
قالب موداک را کمی چرب کنید. به اندازه ی حدود 2 قاشق چایخوری خمیر ماوا توپ هایی درست کنید و در قالب قرار دهید.
در قالب را ببندید و خمیر را از دهانه پایین قالب فشار دهید و مطمئن شوید که خمیر کاملاً شکل موداک شده است و خمیر اضافی که ممکن است در قسمت بیرونی قالب باشد را بردارید.
به آرامی قالب موداک را باز کنید و در مرکز هر فرورفتگی، موداک به شکل زیبایی در آمده است. با استفاده از یک قاشق نوک تیز کوچک یا یک چاقوی کره، هر اضافی را که در اطراف دو طرف شکل موداک وجود دارد، بردارید.
موداک را با احتیاط در بشقاب سرو بیرون بیاورید. با باقی مانده خمیر به شکل دادن موداک ادامه دهید.
مراحل درست کردن موداک شکلاتی
این موداک های شکلاتی را می توان از قبل درست کرد. دسر آماده آنها می توانند تا 2 روز به خوبی در دمای اتاق بمانند. می توانید آنها را تا 2 هفته در یک ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید. قبل از سرو، آنها را با نگه داشتن روی پیشخوان به مدت یک ساعت به دمای اتاق برسانید.
اگر قالب موداک ندارید، خمیر را مانند پداس شکل دهید. یک قاشق غذاخوری از خمیر را بردارید و آن را روی کف دست بغلتانید تا یک توپ گرد درست شود. توپ را به آرامی فشار دهید تا یک دیسک ضخیم تشکیل شود.
یک فرورفتگی در وسط پدا ایجاد کنید.
در صورت تمایل روی پدا را با پرک بادام پوست گرفته یا هر آجیل ورقه شده تزیین کنید.
آموزش درست کردن پدای شکلاتی
• از ماوا با کیفیت خوب استفاده کنید. اگرچه، من در این دستور غذا را از ماوا یخ زده استفاده کردم، حتما تاریخ روی آن را بررسی کنید تا تازه باشد.
• طبق دستورالعمل بسته، ماوا را ذوب کنید. آن را با حرارت زیاد در مایکروویو قرار ندهید.
• خمیر را زیاد نپزید، به این ترتیب موداک (یا پدا) نرم و لطیف نمی شود، بلکه سفت می شود.
• بعد از اینکه حرارت را خاموش کردید پودر کاکائو را اضافه کنید و بلافاصله مخلوط را از داخل ظرف خارج کنید تا پودر کاکائو نسوزد.
موداک شکلاتی یکی از نسخههای مدرن و خوشمزه از شیرینی سنتی هندی موداک است که علاوه بر ظاهر جذاب، طعم دلپذیری نیز دارد. این دسر شیرین و لطیف میتواند در مناسبتهای خاص یا به عنوان یک میانوعده جذاب سرو شود. تهیه این شیرینی در خانه بسیار آسان است و با کمی تمرین میتوانید موداکهای حرفهای تهیه کنید.
گردآوری: بخش آشپزی
پاسخ ها