شیما شادکام

شیما شادکام

روزمرگی های یک دانشجوی مامایی علاقمند به هنر و کتاب
توسط ۲ نفر دنبال می شود

علائم و درمان اختلال استرس پس از سانحه

علائم و درمان اختلال استرس پس از خیانت



استرس پس از خیانت

اختلال استرس پس از خیانت

 

اختلال استرس پس از خیانت یکی از مشکلات روانشناختی است که برخی از افراد پس از تجربه خیانت در رابطه با آن مواجه می‌شوند. در این مقاله از ، به بررسی علایم، علت‌ها و درمان این اختلال پرداخته خواهد شد.

اختلال استرس پس از خیانت نوعی اختلال اضطرابی است که ممکن است پس از اینکه متوجه شوید یکی از عزیزان به شما خیانت کرده است، تجربه کنید. فریب خوردن توسط یکی از عزیزان می تواند از نظر عاطفی ویرانگر باشد. می تواند به شما آسیب وارد کند و عملکرد شما را دشوار کند. سابرینا رومانوف، روانشناس روانشناس، روانشناس بالینی و استاد دانشگاه یشیوا، که متخصص در مسائل مربوط به روابط است، می‌گوید تا حدی که این تجربه می‌تواند شبیه داشتن اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) باشد.

 

اگر توسط یکی از عزیزان مورد خیانت قرار گرفته اید و برای کنار آمدن با آن مشکل دارید، تنها نیستید. یک مطالعه در سال 2021 تخمین می‌زند که بین 30 تا 60 درصد افرادی که مورد خیانت قرار گرفته‌اند، پس از کشف خیانت شریک زندگی خود، علائم اضطراب، افسردگی و PTSD را تجربه می‌کنند. 

 

عبارت اختلال استرس پس از خیانت در ابتدا در سال 2005 توسط روانشناس به نام دکتر دنیس سی. اورتمن ابداع شد که مطالعه ای را در مجله خدمات پرستاری روانی و بهداشت روانی منتشر کرد و تجربه زنی را توصیف کرد که همسرش را در حال رابطه نامشروع گرفت. با بهترین دوستش.

 

در این مطالعه، دکتر اورتمن خاطرنشان می‌کند که اگرچه زن از شوهرش طلاق گرفت و او را از خانه بیرون کرد، اما نتوانست بر تجربه دردناک خیانت غلبه کند و نمی‌توانست به آن فکر کند. او عصبانی، استرس و افسرده بود و اغلب کابوس ها و جادوهای گریه را تجربه می کرد.

 

در این مقاله، علائم و علل اختلال استرس پس از خیانت، و همچنین برخی از گزینه‌های درمانی و استراتژی‌های مقابله را بررسی می‌کنیم که اگر شما یا یکی از عزیزانتان با این تجربه مواجه هستید، ممکن است مفید باشد.

 

اختلال استرس پس از خیانت چیست

استرس پس از خیانت

 

به گفته دکتر رومانوف، اینها برخی از علائم اختلال استرس پس از خیانت هستند:

 

نشخوار فکری

ممکن است در مورد خیانت همسرتان پافشاری کنید و در مورد آن افکار تکراری داشته باشید.

یادآوری تروما: ممکن است خاطرات دردناک، فلاش بک یا کابوس هایی داشته باشید که باعث می شود تجربه آسیب زا را دوباره زنده کنید.

 

بی‌حسی

در حالی که برخی افراد با کشف خیانت شریک زندگی‌شان پر از خشم می‌شوند و آسیب می‌بینند، دیگران بی‌حس می‌شوند و احساس بی‌احساس می‌کنند.

 

اجتناب

ممکن است سعی کنید وانمود کنید که همه چیز هرگز اتفاق نیفتاده است و از یادآوری شریک زندگی یا رابطه خودداری کنید.

 

اضطراب

ممکن است علائم اضطراب مانند نگرانی مزمن و مداوم را تجربه کنید

 

افسردگی

ممکن است علائم افسردگی مانند احساس غم و اندوه مداوم یا پوچی و حملات مکرر گریه را تجربه کنید.

 

علائم اختلال استرس پس از خیانت

اختلال استرس پس از خیانت چیست

 

انزوا و گوشه گیری

ممکن است متوجه شوید که از دوستان و خانواده کناره گیری کرده اید و ترجیح می دهید تنها باشید. ممکن است دیگر از فعالیت هایی که زمانی برای شما لذت می بردند لذت نبرید.

 

بی خوابی

ممکن است دچار بی خوابی شوید و الگوهای خواب ناسازگاری داشته باشید. در نتیجه، ممکن است برای تمرکز مشکل داشته باشید و عملکرد کاری، روابط اجتماعی و خانوادگی و عملکرد کلی شما تحت تأثیر قرار گیرد.

 

مسائل مربوط به اعتماد

ممکن است در اعتماد کردن به شرکای آینده ای که با آنها هستید مشکل داشته باشید. به عنوان مثال، ممکن است وقتی متوجه شوید که شریک زندگی تان یک پیام متنی دریافت کرده است، ناراحت شوید، زیرا ممکن است خاطرات دردناکی را برای شما ایجاد کند.

 

هوشیاری بیش از حد

ممکن است شروع به جستجوی خطر یا تهدید در رویدادهای خوش خیم در روابط بعدی کنید، به عنوان راهی برای محافظت از خود در برابر آسیب های آینده. ممکن است تمام ارتباطات یا تماس‌هایی که شریک زندگی‌تان خارج از رابطه دارد را به‌عنوان کلاه‌بردار تصور کنید. این می تواند باعث شود که دیدگاه منفی نسبت به شریک زندگی خود و افرادی که با آنها در ارتباط هستند داشته باشید.

 

مشکلات روابط

فقدان اعتماد می تواند حفظ روابط آینده را برای شما دشوار کند، زیرا می تواند باعث بی اعتمادی به شرکای خود و دعواهای غیر ضروری با آنها شود.

 

تشخیص اختلال استرس پس از خیانت

علائم اختلال استرس پس از خیانت

 

عوامل دفع مجدد اختلال استرس پس از خیانت 

در حالی که اختلال استرس پس از خیانت می تواند هر کسی را تحت تاثیر قرار دهد، دکتر رومانوف می گوید برخی از افراد ممکن است مستعد ابتلا به آن باشند، از جمله:

- افرادی که در گذشته تروما یا بدرفتاری را تجربه کرده اند.

- افرادی که مسائل مربوط به اعتماد را دارند و در روابط بسیار هوشیار هستند.

- افرادی که حس شکننده ای از عزت نفس دارند و تمایل به داشتن شخصیت های وابسته دارند.

- افرادی که دیدگاه های منفی نسبت به جهان، خود و دیگران دارند.

- افرادی که با هم وابستگی دست و پنجه نرم می کنند.

برای این افراد، خیانت شریک زندگی آنها ممکن است این مشکلات اساسی را تشدید کند و باورهای آنها را در مورد ارزش خود و نحوه رفتار دیگران با آنها تأیید کند.

 

تشخیص اختلال استرس پس از خیانت

توجه به این نکته مهم است که برخلاف PTSD، اختلال استرس پس از خیانت یک تشخیص رسمی شناخته شده توسط راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM) نیست، کتابچه راهنمای ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی برای شناسایی و تشخیص شرایط سلامت روان استفاده می کنند.

 

اختلال استرس پس از خیانت یک تشخیص رسمی نیست و در مقام رسمی استفاده نمی شود. با این حال، این اصطلاح گاهی اوقات می‌تواند به ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی کمک کند تا یک نام‌گذاری یا اصطلاحات مشترک را حفظ کنند تا بتوان مجموعه علائم را راحت‌تر به اشتراک گذاشت و درک کرد.» دکتر رومانوف می‌گوید.

 

اگر بیمار در پی یک حادثه آسیب‌زا از خیانت یکی از عزیزانش بسیار مضطرب باشد، بسته به علائمش ممکن است با اضطراب، افسردگی یا PTSD تشخیص داده شود.

 

مقابله با اختلال استرس پس از خیانت

تشخیص اختلال استرس پس از خیانت

 

درمان اختلال استرس پس از خیانت

در زیر، دکتر رومانوف برخی از گزینه های درمانی برای اختلال استرس پس از خیانت را بیان می کند.

 

بازسازی شناختی

بازسازی شناختی شامل بررسی افکار، احساسات و رفتارهای فرد - که تمایل به سفت و سخت شدن، ثابت و گاهی غیرمنطقی شدن دارند - و جایگزینی آنها با افکار سازگارتر است.

 

تکنیک‌های بازسازی شناختی می‌توانند به پرداختن به روایت فرد از خیانت کمک کنند و او را به شیوه‌ای درجه‌بندی شده در معرض آن قرار دهند تا آنقدر قدرتمند و غیرقابل تحمل نباشد. هنگام استفاده از تکنیک های مواجهه، شخصی که احساس می کند به او خیانت شده است، به جای اجتناب از آنها برای شروع روند بهبود، آگاهانه روی جزئیات خیانت تمرکز می کند.

 

مراقبت از تروما

همچنین نزدیک شدن به اختلال استرس پس از خیانت از طریق دریچه مراقبت‌های آسیب‌دیده با تلاش برای بهبود اعتماد به نفس فرد و بررسی تأثیر خیانت بر نحوه دیدگاه‌های منفی آنها نسبت به جهان، خود و دیگران مفید است.

 

درمان همچنین می‌تواند اتفاقاتی را که در رابطه قبل از آسیب رخ داده است را برای درک عوامل، علل و راه‌های پیشروی هر دو طرف بررسی کند.

 

خانواده درمانی

گاهی اوقات انجام خانواده درمانی با یکدیگر، پردازش و مقابله با خیانت و عواقب آن بر اعضای مختلف خانواده می تواند برای فرد و خانواده اش مفید باشد.

 

دارو

اگر فرد علائم شدید داشته باشد، پزشک ممکن است برخی از داروهای زیر را علاوه بر درمان تجویز کند:

- داروهای ضد افسردگی

- داروهای ضد اضطراب

- داروهای ضد تشنج

 

درمان اختلال استرس پس از خیانت

مقابله با اختلال استرس پس از خیانت

 

مقابله با اختلال استرس پس از خیانت

دکتر رومانف راهبردهای مقابله ای را پیشنهاد می کند که ممکن است در صورت تجربه اختلال استرس پس از خیانت مفید باشد:

 

خودمراقبتی را تمرین کنید

اولین قدم خوب، تمرین مراقبت از خود است. این می تواند مانند خوردن غذای سالم، به حداقل رساندن زمان رسانه های اجتماعی، خوابیدن یا درگیر شدن در فعالیت هایی مانند شرکت در یک کلاس تناسب اندام گروهی، پیاده روی یا دویدن، یا گذراندن وقت با خانواده و دوستان باشد.

 

احساسات خود را با حمایت احساس کنید

زمانی را به یادداشت برداری، ملاقات با یک درمانگر، یا صحبت با دوستان یا خانواده اختصاص دهید تا احساسات و واکنش های خود را نسبت به خیانت شناسایی کنید، احساس کنید و از طریق آنها کار کنید. تجربه کامل واکنش های خود به موقعیت، اولین قدم برای پذیرش آن و حرکت رو به جلو از آن موقعیت است.

 

زمان نگرانی را برنامه ریزی کنید

ممکن است مفید باشد که زمان نگرانی را برنامه ریزی کنید تا فکر کردن به خیانت شریک زندگی شما کل روز شما را نگیرد. می‌توانید مدت زمان مشخصی را برنامه‌ریزی کنید که در آن بر احساسات خود تمرکز کنید، زمانی ساختاریافته برای نشخوار فکری یا پردازش موقعیت داشته باشید، و دوباره تنظیم کنید. وقتی این زمان کامل شد، می توانید مرزهای درونی خود را رعایت کنید و به چیزهای دیگری که به زمان، تمرکز و توجه شما نیاز دارند، توجه کنید.

 

خودتان را سرزنش نکنید

خیانت را سرزنش نکنید. شما نمی توانید شخص دیگری را کنترل کنید و مسئول انتخاب ها و اعمال او نیستید. ممکن است وسوسه انگیز باشد که مسئولیت این ماجرا را به عهده بگیرید زیرا ممکن است به شما احساس کنترل بدهد، اما در نهایت هر فرد مسئول خودش است. در برخی مواقع فکر کردن به پویایی رابطه و اینکه چگونه برای خود و دیگری در آن ظاهر شده‌اید مفید باشد، اما از منظری سازنده و خودآگاه، نه شرم‌آور یا سرزنش.

 

به دنبال حمایت اجتماعی باشید

به شبکه پشتیبانی اجتماعی خود ضربه بزنید. با دوستان، خانواده، همکاران و درمانگر خود تماس بگیرید تا احساس ثبات و امنیت را در اختیار شما قرار دهند. همچنین می توانید پیوستن به یک گروه پشتیبانی مانند Infidelity Survivors Anonymous را در نظر بگیرید تا با دیگرانی که ممکن است تجربه مشابهی را تجربه کنند، ارتباط برقرار کنید.

 

یک تعادل سالم پیدا کنید

مهم است که تعادل اجتماعی (دیدن دوستان و خانواده)، فیزیکی (ورزش کردن) و زمان شخصی (خواب کافی، مدیتیشن، آشپزی، یا انجام سایر فعالیت های آرامش بخش) را برنامه ریزی کنید. شما نمی خواهید خودتان را تا حد خستگی مشغول کنید.

 

روی ایجاد اعتماد کار کنید

وقتی آماده شدید، بازسازی اعتماد را با خود و دیگران تمرین کنید. از درون خود شروع کنید و گوش دادن، شنیدن و اعتماد به احساسات و شهود خود را در مورد افراد و موقعیت ها تمرین کنید. سپس، تمرکز خود را بر روی باز کردن و تعمیر، توسعه یا تعمیق اعتماد به دیگران معطوف کنید.

 

از خودتان شروع کنید و روی اعتماد به احساسات و شهود خود در مورد افراد و موقعیت ها کار کنید. سپس، تمرکز خود را روی باز کردن و اعتماد به دیگران معطوف کنید. باید به خاطر داشته باشید که قضاوت ضعیف شریک زندگیتان به هیچ وجه بازتابی از شما نیست.

 

سخنی از Verywell

فریب خوردن توسط شریک زندگی تان می تواند تجربه بسیار سخت و آسیب زا باشد. ممکن است احساس عصبانیت، آسیب دیدگی، خیانت، تنهایی، ناامنی نسبت به خود و ترس از آینده داشته باشید.

 

مهم است که با خودتان ملایم باشید، به خودتان مراقبت و شفقت بدهید، و با سرعت و سرعت خود برای درمان و پردازش خیانت کار کنید. شما نمی توانید گذشته را کنترل یا تغییر دهید، اما می توانید انتخاب بیشتری در مورد اینکه چگونه می خواهید از نظر ذهنی، عاطفی و رابطه ای در زندگی خود به جلو حرکت کنید، داشته باشید.

 

گردآوری: بخش روانشناسی

 

شیما شادکام
شیما شادکام روزمرگی های یک دانشجوی مامایی علاقمند به هنر و کتاب

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋