شیما شادکام

شیما شادکام

روزمرگی های یک دانشجوی مامایی علاقمند به هنر و کتاب
توسط ۲ نفر دنبال می شود

مشخصات صنعتی: کاربرد، ویژگی ها و مراحل تولید



پروفیل صنعتی , مراحل تولید پروفیل صنعتی, پروفیل صنعتی یک مقطع فولادی است

پروفیل صنعتی یک مقطع فولادی است

 

با پروفیل صنعتی بیشتر آشنا شوید 

پروفیل صنعتی یکی دیگر از مقاطع فولادی است که در کارهای سنگین مانند ساخت پل ها، خرپاهای غول پیکر، صنایع نظامی و مواردی از این دست استفاده می شود. این محصول که یک قوطی مکعب یا مستطیلی است در مقابل پروفیل ساختمانی قرار دارد که در مصارف سبکتر ساختمان سازی استفاده می شود. در این مطلب از شما را با پروفیل صنعتی آشنا می کنیم.

معرفی پروفیل صنعتی

پروفیل صنعتی یا قوطی صنعتی یک مقطع از جنس فولاد است. این محصول را از ورق های سیاه با ضخامت بالا می سازند تا در صنایع سنگین مورد استفاده قرار گیرد. پروفیل صنعتی همان طور که گفتیم به یک قوطی مکعب مستطیل یا مکعب مربع شباهت دارد که داخل آن کاملا خالی است. 

 

یکی از کاربردهای گسترده این محصول در ایران ساخت ستون است که برای آن داخل پروفیل را بتن می ریزند تا مقاوتم کششی و برشی سازه را افزایش دهند. همان طور که گفتیم این پروفیل با نوع ساختمانی از لحاظ وزن و ابعاد متفاوت است. در واقع این پروفیل ها ضخیم و غول پیکر هستند و مانند پروفیل های ساختمانی ظریف نیستند. اغلب طول این محصول بیش از 12 سانتی متر است و ضخامت آن هم 6 میلی متر به بالا است. 

 

پروفیل های صنعتی اگرچه ضخامت و ابعاد بالایی دارند اما آنگونه که فکر کنید سنگین نیستند و حمل و نقل آن ها سخت نیست. در واقع به جهت اینکه داخل آن ها خالی است نسبت به آنچه به نظر می رسد بسیار سبک تر هستند و همین ویژگی باعث می شود که مقاومت ساختمان در هنگام زلزله بیشتر شده و خسارات کمتری وارد شود. ضمنا هزینه تمام شده آن هم کمتر می شود.

 

پروفیل صنعتی , مراحل تولید پروفیل صنعتی, ضخامت پروفیل صنعتی

پروفیل صنعتی ضخامت بالایی دارد

 

کاربردهای پروفیل صنعتی

ضخامت، ابعاد و حجم این محصول بسیار بالاتر از پروفیل ساختمانی است و به همین جهت در سازه های عظیم و غول پیکر که نیاز به قوطی های صنعتی بزرگتر و ضخیم تر دارند از این محصول استفاده می شود.

 

پروفیل های صنعتی را با نام پروفیل سنگین یا پروفیل ساختمانی سنگین هم می شناسند و معمولا کاربردهای خاص خود را دارد که با کاربردهای پروفیل های ساختمانی کاملا متفاوت است. در ادامه این کاربردها را ذکر کرده ایم.

1. برای ساخت ستون ها در سازه های عظیم مانند برج ها و ساختمان های بلند مرتبه معمولا از پروفیل صنعتی به همراه بتن استفاده می شود. برای این کار داخل پروفیل بتن ریزی می شود یا برای صرفه جویی در بتن داخل آن یک مقطع کوچکتر گذاشته و پایه پروفیل را بتن می ریزند. 

 

2. در ساخت بیلبوردهای تبلیغاتی بزرگ سطح شهر

 

3. در ساخت خرپاهای غول پیکر

 

4. در صنایع نظامی و ساخت تجهیزات نظامی و حتی ماشین آلات نظامی و جنگی بزرگ 

 

5. در صنعت خودرو سازی به ویژه خودروهای عظیم مانند جرثقیل ها و بولدوزها و همچنین در صنعت کشتی سازی برای ساخت بدنه کشتی ها

 

6. برای ساخت برخی از ماشین آلات یا دستگاه های صنعتی

 

7. در ساخت اسکلت یک بنا

 

8. برای کارهای عمرانی بزرگ مانند پل سازی، ساخت سد، پروژه راه آهن و جاده سازی 

 

پروفیل صنعتی , مراحل تولید پروفیل صنعتی,  استفاده از پروفیل صنعتی برای کارهای بزرگ صنعتی

پروفیل صنعتی برای کارهای بزرگ صنعتی استفاده می شود 

 

ویژگی های پروفیل صنعتی

پروفیل سنگین یا صنعتی ویژگی های خاصی دارد که آن را نسبت به دیگر مقاطع و پروفیل های آهنی متفاوت می کند. همان طور که دانستیم از لحاظ جنس، ابعاد و وزن با بقیه مقاطع تفاوت اساسی دارد و به همین جهت در صنایع از پروفیل ساختمانی کاملا جدا شده است. اما این ویژگی ها چیست؟ برای پاسخ این سوال ادامه را مطالعه کنید. 

• پروفیل های صنعتی از لحاظ ظاهری یک مکعب توخالی هستند که به مربع یا مستطیل شباهت دارند

• طول این مقاطع فولادی حداقل 12 سانتی متر است و ضخامت آن هم بیش از 6 میلی متر است.

• پروفیل صنعتی از آلیاژهای مختلفی تولید می شود اما عمدتا از ورق سیاه ساخته می شود.

• این مقطع فولادی امکان اتصال به روش های مختلف را دارد هم قابلیت جوش دارد و هم قابلیت سوزاخ کاری و اتصال از طریق پیچ و مهره

• پروفیل سنگین باید تحت استانداردهای INSO17003-1 و INSO17003-2 ساخته شود.

 

ویژگی های مثبت پروفیل سنگین

احتمالا می خواهید بدانید که کدام ویژگی های برتر در این محصول باعث استفاده گسترده از آن برای ساخت و سازهای غول پیکر یا صنایع سنگین شده است. خب در درجه اول این مقطع فولادی هم مانند باقی مقاطع  برای بالا بردن مقاومت یک بنا استفاده می شود.

 

هنگامی که این پروفیل با بتن هماهنگ می شود در ستون های بنا به کار می رود و به شدت مقاومت برشی و کششی را بالا می برد. حال می خواهیم باقی مزیت های این محصول را ذکر کنیم:

• این محصول نسبت به آنچه به نظر می رسد بسیار سبک وزن است و به جهت توخالی بودن قیمت کمتری نسبت به پروفیل های توپر دارد. ضمنا به جهت همین ویژگی حمل و نقل راحتتری دارد و هنگام حمل سر پروژه ریسک خراب شدن آن کمتر است.

 

• به جهت اینکه ضخامت آن بالاست جوش پذیری خیلی خوبی نسبت به مقاطع ظریف تر دارد.

 

• امکان نصب به مقاطع دیگر فلزی یا غیر فلزی را با روش های مختلفی دارد از جمله جوش کردن و پرچ کردن و پیچ کردن 

 

• قدرت تحمل این محصول نسبت به پروفیل های ساختمانی بالاتر است و استحکام و مقاومت یک سازه با پروفیل سنگین بیشتر از پروفیل ساختمانی می شود. 

 

• ساخت و تولید و تغییر شکل این محصول راحت است، زیرا ظریف کاری خاصی ندارد و در ضخامت های بالا تولید می شود.

 

• از این محصول می توان در کاربردهای مختلف و گسترده ای استفاده کرد.

 

پروفیل صنعتی , مراحل تولید پروفیل صنعتی, وزن پروفیل صنعتی

پروفیل صنعتی وزن سبکی دارد

 

مراحل تولید پروفیل صنعتی

در درجه اول بهتر است بدانید که پروفیل صنعتی هم مانند اکثر مقاطع فولادی با روش نورد گرم و با استفاده از حرارت کوره تولید می شود. در واقع ابتدا پروفیل های جداگانه تولید می شود تا در نهایت برای تبدیل شدن به یک مقطع بسته مکعبی شکل به هم جوش داده شوند.

 

برای این منظور پروفیل های خامی که قرار است جوش داده شوند را اندازه می زنیم و طول و عرض و ضخامت را برای تبدیل کردن آن ها به پروفیل سنگین دقیقا اندازه گیری می کنیم.

بعد از آن پروفیل های خام را با استفاده از دستگاه قالب گیری ورق های خام کالیبره می کنیم.

 

در این مرحله ورق های خام را باید به شکل مورد نظر تغییر شکل داد و در نهایت آن ها را به هم چسباند و جوش کرد. درزها را هم باید با روش های القایی و مقاومتی به شکلی تمیز جوش دهیم تا کاملا به هم متصل شوند و شکل مکعب را بگیرند.

 

در مرحله بعد پاشیدن مواد شیمیایی برای مقاوم سازی و آب برای خنک سازی روی پروفیل انجام می شود و در نهات شکل نهایی به پروفیل ها داده می شود. آخرین مرحله هم بسته بندی کردن محصول و ارسال برای مشتری است.

 

پروفیل صنعتی , مراحل تولید پروفیل صنعتی,  تولید پروفیل صنعتی با روش نورد

پروفیل صنعتی با روش نورد تولید می شود

 

کلام پایانی

پروفیل ها مقاطع فولادی هستند که از آلیاژهای مختلفی تولید می شوند. این مقاطع ممکن است شکل های مختلف داشته باشند یا مانند میلگرد توپر هستند یا مانند پروفیل ساختمانی و صنعتی توخالی هستند.

 

این مقاطع فلزی برای مقاوم سازی بنا یا در ساخت بعضی تجهیزات فلزی مانند اتوموبیل ها، دستگاه های صنعتی و دیگر مصارف صنعتی استفاده می شوند. پروفیل صنعتی یکی از این مقاطع فولادی است که برای صنایع سنگین استفاده می شود. این مقطع فولادی توخالی و شکل مکعب است و کاربردهای گسترده ای در صنایع نظامی و ساخت و سازهای عظیم دارد. 

 

گردآوری: بخش دانش کسب و کار

 

شیما شادکام
شیما شادکام روزمرگی های یک دانشجوی مامایی علاقمند به هنر و کتاب

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋