میوه السورسوپ
السورسوپ میوه ای استوایی است با طعمی شیرین و خوشمزه است که باعث کاهش التهاب بدن و پیشگیری از ابتلا به سرطان می شود و تاثیر زیادی در درمان آرتروز دارد. در این مطلب از شما را با این میوه آشنا می کنیم.
میوه آنونا موریکاتا Annona muricata که بیشتر به نام سور سوپ ( به انگلیسی: soursop) یا ساپادیل شناخته می شود. این میوه استوایی به نام های گراویولا graviola یا گوآنابانا guanabana هم شناخته می شود.
درخت سور سوپ یا ساپادیل ، بومی مناطق گرمسیری قاره آمریکا است که پوستی سبز و خاردار و گوشتش بافتی سفید خامه ای و طعمی قوی دارد ، طعم السورسوپ ترکیبی از توت فرنگی ، آناناس ، لیموترس ، نارگیل و موز است.
سورسوپ معمولا به صورت خام و نیمه خنک خورده می شود.
درخت السورسوپ جزو درختان همیشه سبز به حساب می اید.
برای خرید میوه انواع نرم تر آن را انتخاب کنید یا این که بگذارید چند روز در خانه بماند و نرم شود سپس آنرا بشویید ، برش بزنید و پوستش را جدا نموده ، میل کنید.
دانه های میوه را دور بیندازید ، دانه های السورسوپ حاوی آنوناسین و نوروتوکسین هستند که ممکن است در ایجاد بیماری پارکینسون نقش داشته باشند.
از آنجا که این میوه طعم قوی و شیرینی دارد بیشتر به صورت خام مصرف می شود.
السورسوپ را میتوانید به کوکی ، آبمیوه و بستنی اضافه کنید.
برای درست کردن دمنوش یا اضافه کردن شیرینی به محصولات پخته شده از السورسوپ استفاده می شود.
ارزش غذایی سورسوپ
هر 100 گرم میوه خام سور سوپ حاوی مواد مغذی زیر است:
انرژی | 66 کیلوکالری |
آب | 81 گرم |
کربوهیدرات | 16.84 گرم |
قند | 13.54 گرم |
فیبر غذایی | 3.3 گرم |
چربی | 0.3 گرم |
پروتئین | 1 گرم |
ویتامین ث | 20.6 میلی گرم معادل 25% مقدار مصرف مورد نیاز روزانه ( DV ) |
تیامین ( ویتامین ب 1 ) | 0.07 میلی گرم معادل 6% |
ریبوفلاوین ( ب 2 ) | 0.05 میلی گرم معادل 4% |
نیاسین ( ب 3 ) | 0.9 میلی گرم معادل 3% |
پانتونیک اسید ( ب 5 ) | 0.253 میلی گرم معادل 5% |
ویتامین ب 6 | 0.059 میلی گرم معادل 5% |
فولات ( ب 9 ) | 14 میکروگرم معادل 4% |
کولین | 7.6 میلی گرم معادل 2% |
کلسیم | 14 میلی گرم معادل 1% |
آهن | 0.6 میلی گرم معادل 5% |
منیزیم | 21 میلی گرم معادل 6% |
فسفر | 27 میلی گرم معادل 4% |
پتاسیم | 278 میلی گرم معادل 6% |
سدیم | 14 میلی گرم معادل 1% |
روی | 0.1 میلی گرم معادل 1% |
فواید السورسوپ
السورسوپ حاوی مواد مغذی ، فیبر و ویتامین ث است که کالری بسیار کمی دارد. مقدار کمی نیاسین ، ریبوفلاوین ، فولات و آهن در این میوه وجود دارد.
مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که این میوه برای کاهش التهاب و کاهش رشد سرطان مفید است.
محتوای بالای آنتی اکسیدان السورسوپ رادیکالهای آزاد که باعث آسیب های سلولی در بدن می شوند را خنثی می کند در نتیجه باعث کاهش بیماری های قلبی ، دیابت و کاهش سلولهای سرطانی در بدن می شود.
در یک مطالعه آزمایشگاهی سلولهای سرطانی پستان با عصاره السورسوپ درمان شدند. این مطالعه نشان داد عصاره السورسوپ اندازه تومور را کاهش داده ، سلولهای سرطانی را از بین برده و فعالیت سیستم ایمنی بدن را بهبود داده است.
در یک مطالعه آزمایشگاهی دیگر اثر عصاره السورسوپ روی سلولهای لوسمی مورد بررسی قرار گرفت و باعث توقف رشد تشکیل سلولهای سرطانی گردید.
طی 40 سال گذشته از عصاره برگ ، میوه ودانه السورسوپ برای اثرات ضد سرطانی در آزمایشگاه استفاده شده است. برخی از این مطالعات نشان میدهد که این عصاره برای مقابله با سرطان سینه ، ریه ، روده بزرگ ، پروستات ، لوزالمعده ، کبرد و پوست موثر است.
برخی مطالعات نشان دادند که خواص آنتی اکسیدانی السورسوپ میتواند خواص ضد باکتری قوی داشته باشد. در یک مطالعه آزمایشگاهی ، در لوله آزمایش ، عصاره السورسوپ با غلظت های مختلف روی انواع مختلف باکتری هایی که علت بیماری های دهان شناخته شده بودند استفاده شد و توانست به طور موثر چندین نوع باکتری از جمله باکتریهای عامل وبا ، باکتری استافیلوکوک ، باکتری گنگی ویت ، پوسیدگی دندان و عفونت های مخمری را از بین ببرد.
در مطالعه آزمایشگاهی دیگر عصاره السورسوپ توانست با باکتریهای مسئول بیماریهای کلسترول و استافیلوکوک مقابله کند.
درمان آسم با السورسوپ
مطالعه ای که در نیجریه انجام شد نشان میدهد که برگ های درخت ساپادیل برای درمان بیماریهای تنفسی مانند آسم مفیدند.
مطالعه ی که در دانشگاه کنتیکت انجام شد نشان داده است که یک یاز بهترین میوه ها برای پیشگیری و درمان استرس ، اضطراب و افسردگی است.
گراویولا به دلیل مقدار بالای آنتی اکسیدان و خواص ضد التهابی باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش شده و مخاط دیواره معده را از آسیب حفظ میکند.
در طب سنتی از دمنوش ساپادیل و آب میوه برای درمان معده درد و گرم کردن روده استفاده می شود.
تحقیقات اولیه در نیجریه روی ساپادیل شان میدهد که این میوه به دلیل خواص ضد التهاب و مقدار بالای آنتی اکسیدان به کاهش فشار خون در نتیجه کاهش بیماریهای قلبی عروقی کمک میکند.
خواص درمانی سورسوپ
در طب سنتی از ساپادیل برای درمان تب بالا استفاده می شود. در آفریقا از عصاره برگ السورسوپ برای درمان تب بالا و تشنج ناشی از تب استفاده میکنند.
مطالعات حیوانی نشان داده اند که السورسوپ میتواند با التهاب مقابله کند.
یک مطالعه روی موش های صحرایی نشان دادن که عصاره سوسوپ منجر به کاهش تورم و التهاب در آنها می شود. مطالعه دیگر نیز این یافته ها تایید کرد و نشان داد که عصاره السورسوپ تا 3 درصد باعث کاهش تورم در موش ها می شود.
با وجودی که مطالعات در زمینه التهاب صرفا روی حیوانات انجام شده است ولی نشان میدهدکه عصاره السورسوپ موجب کاهش برخی از نشانگردهای التهابی درگیر آرتریت می شود و می تواند گفت این میوه برای درمان التهاب به خصوص آرتروز مفید است.
در مطالعات حیوانی ثابت شده که السورسوپ در حیوانات به تنظیم سطح قند خون کمک می کند. در یک مطالعه به موش های دیابتی به مدت 2 هفته عصاره السورسوپ تزریق شد و سطح قند خونشان 5 برابر بیشتر از موش های درمان نشده ، کاهش پیدا کرد.
مطالعه دیگر نشان داد که عصاره السورسوپ روی موش های دیابتی باعث کاهش قند خون تا 75 درصد می شود.
السورسوپ حاوی آنتوسیانین ها ، تانن ها و آلکالوئیدها است که اثر ضد رماتیسمی دارند.
مطالعات انجام شده نشان داده است که عصاره برگ السورسوپ خواص ضد رماتیسمی دارد ، استفاده موضعی از برگهای پخته شده السورسوپ به کاهش رماتیسم و آبسه کمک میکند.
در آفریقا از میوه نارس آن برای درمان رماتیسم و درد آرتریت استفاده می کنند، حتی برگهای نازک درخت به صورت بخور برای درمان رماتیسم استفاده می شود.
گزارش منتشر شده در کتابخانه ملی ایالات متحده نشان می دهد که عصاره برگ السورسوپ میتواند منجر به جلوگیری از پاپیلوم پوستی یا بیماری تومور پوستی شود.
از برگ این گیاه برای آرام کردن پوست نوزاد استفاده می شود.
شیرینی السورسوپ میتواند به درمان شوره سر و خارش کمک کرده و باعث تقویت موثر مو شود.
دانه های میوه حاوی آناناسین یا نوعی نوروتوکسین هستند که خطر ابتلا به پارکینسون را افزایش میدهد. انرژی بالای سلولهای جنین ممکن است باعث فعالیت برخی سموم در میوه شود به همین دلیل مصرف آن به زنان باردار و شیرده توصیه نمی شود.
پوست و دانه های میوه بسیار سمی هستند و میتوانند منجر به التهاب چشم شوند.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی
پاسخ ها