فواید سلامتی لوبیا سفید
لوبیا سفید، یکی از حبوبات مفید برای بدن است که سرشار از پروتئین گیاهی و مواد معدنی است و میتواند جایگزین مناسبی برای گوشت در رژیم غذایی گیاهخواری باشد. در این مطلب از شما را با خواص لوبیا سفید آشنا می کنیم.
لوبیا سفید ( به انگلیسی : Navy bean ) از خانواده لوبیاها و جزو حبوبات محسوب می شود که برای سلامت بدن خواص زیادی دارد از جمله تقویت حافظه ، درمان کم خونی ، سلامت دستگاه گوارش و پیشگیری و درمان سرطان. لوبیا سفید مانند سایر حبوبات سرشار از پروتئین گیاهی است که میتواند جایگزین مناسبی برای گوشت در رژیم های غذایی گیاهخواری باشد.
در ادامه مقاله درباره خواص لوبیا سفید برای سلامت و زیبایی صحبت می کنیم.
یک فنجان (182 گرم) لوبیا سفید پخته شده شامل مواد مغذی زیر می باشد :
کالری | 255 |
پروتئین | 15 گرم |
فیبر | 19.1 گرم |
فولات (ویتامین B9) | 64 درصد مقدار مورد نیاز روزانه |
منگنز | 48 درصد مقدار مورد نیاز روزانه |
تیامین (ویتامین B1) | 29 درصد مقدار مورد نیاز روزانه |
منیزیم | 24 درصد مقدار مورد نیاز روزانه |
آهن | 24 درصد مقدار مورد نیاز روزانه |
لوبیا سفید سرشار از فیبر و سایر مواد مغذی از جمله منگنز و فولات ، پروتئین، ویتامین B1، منیزیم و مس است.
طبع لوبیا سفید گرم و تر است
از دیدگاه طب سنتی ، طبع لوبیا سفید ، گرم و تر است.
از نظر طب سنتی لوبیا سفید باعث تقویت میل جنسی ، منظم شدن عادت ماهیانه ، افزایش تولید منی می شود.
ادرار اور و ملین سینه است.
پیشگیری از پیری زودرس با لوبیا سفید
لوبیا سفید حاوی مقدار زیادی مس است که احتمال پیری زودرس را کاهش میدهد و باعث افزایش تولید کلاژن در بدن و کاهش چین و چروک های پوستی می شود و کمک می کند صورتتان جوان تر و شاداب تر دیده شود.
مقدار بالای آهن و مس موجود در لوبیا سفید به تقویت فولیکولهای مو کمک کرده و باعث پیشگیری از ریزش مو می شود.
لوبیا سفید سرشار از کلسیم ، آهن ، منیزیم و منگنز است که باعث تقویت دندان ها شده و خطر ابتلا به عفونت دندان و درد دندان را کاهش میدهد.
لوبیا سفید کالری بسیار کمی دارد ولی پروتئین گیاهی و فیبر موجود در آن باعث کاهش اشتها شده و مدت زمان بیشتری شما را سیر نگه میداد و مانع از پرخوری شده در نتیجه به لاغری و کاهش وزن کمک میکند.
مقدار بالای فیبر لوبیا سفید یاعث بهبود هضم غذا شده و احتمال ابتلا به زخم معده را کاهش داده و سلامت دستگاه گوارش را تقویت می کند.
فیبر خوراکی به تحریک حرکت مجرای روده بزرگ کمک کرده و به سم زدایی بهتر و پاکسازی روده بزرگ کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان کولون را کاهش میدهد.
از سویی دیگر افزایش حرکات روده به کاهش ابتلا به یبوست کمک میکند.
تفاوت ارزش غذایی لوبیا سفید و لوبیا سبز
فیبر بالای لوبیا سفید به تثبیت قند خون کمک کرده و احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش میدهد. از آنجا که لوبیا سفید شاخص گلیسمی پایینی دارد باعث کاهش قند خون افراد دیابتی شده عوارض دیابت را کاهش میدهد.
مقدار بالای فولات موجود در لوبیا سفید به کاهش هموسیستئین خون کمک کرده در نتیجه خطر ابتلا آلزایمر و پارکینسون را کاهش میدهد.
تیامین لوبیا طفید به افزایش نوروترانسمیترهای مورد نیاز تقویت حافظه کمک کرده و در نتیجه باعث بهبود عملکرد شناختی مغز می شود.
فولات لوبیا سفید باعث کاهش فشار خون می شود و از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی پیشگیری میکند. منیزم بالای لوبیا سفید باعث بهبود انعطاف پذیری عروق خونی می شود و فشار خون را کاهش داده ، خطر سکته قلبی یا مغزی را کاهش میدهد.
لوبیا سفید سرشار از فیبر است، هنگامی که در یک وعده غذایی لوبیا سفید مصرف میکنید ، فیبر موجود در آن در روده ها به کلسترول و چربی چسبیده و مانع از جذب آن ها می شود ، در نتیجه چربی و کلسترول از طریق مدفوع از بدن خارج می شوند.
مقدار بالای مس ، آنتی اکسیدان ها و منگنز موجود در لوبیا سفید به کاهش تاثیر مخرب رادیکال های آزاد در بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد.
لوبیا سفید به طور همزمان حاوی آهن و فولات است که هر دو برای تولید بیشتر گلبولهای قرمز خون در بدن مورد نیاز هستند . مصرف لوبیا سفید میتواند علایم کم خونی را بهبود داده و از ابتلا به کم خونی پیشگیری نماید.
درمان کم خونی با مصرف لوبیا سفید
لوبیا سفید یکی از بهترین پروتئین های گیاهی برای ورزشکاران و بدنسازان محسوب می شود. مقدار بالای فیبر موجود در آن به کاهش وزن و لاغری کمک کرده و پروتئین آن باعث تقویت ماهیچه ها و تسریع عضله سازی در بدن می شود.
غولات منبع بسیار خوب انرژی محسوب می شود که عملکرد ورزشکاران را بهینه میکند.
لوبیا سفید حاوی مقادیر قابل توجهی آهن و فولات هستند که احتمال ابتلا به کم خونی در کودکان و نوزادان را کاهش میدهد. لوبیا سفید سرشار از ویتامین ها ، مواد معدنی و پروتئین هستند که به رشد کودکان و نوزادان کمک میکنند.
مقدار بالای فیبر موجود در لوبیا سفید احتمال ابتلای نوزادان و کودکان به یبوست را کاهش می دهد.
لوبیا سفید سرشار از فولا است که مانع از بروز نقص لوله عصبی در جنین می شود.
فولات و آهن موجود در لوبیا سفید احتمال کم خونی در بارداری را کاهش می دهد.
فیبر بالای لوبیا سفید با یبوست بارداری مقابله می کند.
مصرف حدود نصف فنجان لوبیا به صورت روزانه میتواند کافی باشد.
زیاده روی در مصرف لوبیا سفید میتواندد باعق ایجاد نفخ شکم و اسهال شود.
لوبیا سفید خام حاوی لکتین است که برای بدن سمی است بنابراین توصیه می شود از مصرف لوبیا سفید خام اجتناب نمایید.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی
پاسخ ها