آش گزنه یک پیشغذا یا اش خوشمزه و مفید برای سلامتی هست ، که گیاه گزنه و حبوبات، مواد اصلی آن را تشکیل میدهند.
برترینها: آش گزنه یک پیشغذا یا اش خوشمزه و مفید برای سلامتی هست ، که گیاه گزنه و حبوبات، مواد اصلی آن را تشکیل میدهند.
این غذا اصالت مازندرانی دارد ولی در گرگان، شهمیرزاد و کردستان هم تهیه میشود. در این غذا از گوشت استفاده نمیشود و گزینه عالی برای گیاهخواران به حساب میآید
.همچنین آش گزنه برای کسانی که مشکل دیابت دارند گزینه مناسبی هست .
بد نیست بدانید که آش گزنه جزو غذاهای شب یلدا مازندرانیها و یکی از غذاهای شب چهارشنبه سوری هم هست وبه آن آش چهارشنبه سوری نیز میگویند.
مواد تشکیل دهنده آش گزنه دارای تغییراتی است، اما همه دستور العملها شامل گزنه، سیر، پیاز، نخود، زردچوبه، برنج، عدس، سبزی و رب انار یا آب انار است.
ترکیبات اختیاری میتواند شامل انواع دیگر لوبیا (لوبیا چیتی، باقلا)، چغندر، کدو حلوایی، انواع دیگر سبزیها (سبزیجات محلی شمال ایران زولنگ و اناریجه، اسفناج، تره فرنگی، گشنیز)،می باشد.
نکته برای تهیه آش گزنه بهترست از مواد تازه ومرغوب استفاده کنید. توجه داشته باشید که گیاه گزنه در حالت تازه خواص بیشتری دارد.
آش گزنه یکی از غذاهای مفید برای درمان خانگی سرما خوردگی هست
اگر برایتان سخت است در خانه رشته آش گزنه را درست کنید از رشته آش آماده استفاده کنید
مواد لازم
کدو حلوایی : ۱۰۰ گرم
آرد گندم (اختیاری): ۵۰۰ گرم
آب و روغن (اختیاری): به مقدار لازم
ماست: ۱ کیلوگرم
گزنه، گشنیز، جعفری: ۱۰۰ گرم
چغندر: ۵۰ گرم
لوبیا سفید: ۳۰ گرم
سیر: 2حبه
باقلا سبز پوست کنده: ۵۰ گرم
نخود: ۵۰ گرم
عدس: ۵۰ گرم
نمک:1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه :1/4 قاشق چایخوری
زردچوبه:1 قاشق چایخوری
مراحل
حبوبات شامل نخود، لوبیا سفید و عدس را در ظرفهای جداگانه از قبل خیس کنید تا نفخشان گرفته شود.
گشنیز، گزنه و جعفری را بشویید و آبکش کنید. بعد از اینکه آب خود را از دست داد، با چاقو، به صورت ریز و ساطوری خرد کنید.
چغندر و کدو حلوایی را هم بشویید و پوست آنها را بگیرید. چغندر و کدو حلوایی را به صورت مکعبهای کوچک ۱ سانتیمتری خرد کنید.
قابلمه را روی حرارت بگذارید. نخود، لوبیا سفید و عدس را آبکش کنید و در قابلمه بریزید.
روی مواد را آب بریزید تا دو بند انگشت روی آنها با آب پوشانده شود. سپس چغندر را هم اضافه کنید. اجازه دهید آب بجوشد و حرارت را کم کنید. درب قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا حبوبات و چغندر پخته شوند.
در این مرحله، آرد گندم را دو بار الک کنید و در ظرف بریزید. به آرامی و طی چند مرحله، آب اضافه کنید. بسته به میزان جذب آرد، مقدار آب متفاوت خواهد بود. بنابراین بعد از افزودن هر بار آب، خمیر را ورز دهید تا وقتی که جمع شود و به دست نچسبد. روی خمیر را به مدت ۱۵ دقیقه بپوشانید و کنار بگذارید.(اختیاری طرز تهیه رشته اش)
پوست سیر را بگیرید و سیرها را رنده کنید. میتوانید به صورت ریز هم خرد کنید. سیرها را به حبوبات در حال پخت اضافه کنید. اجازه دهید عطر سیرها بلند شود،
کدو حلوایی، باقلا سبز، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید.
سبزیهای ساطوری شده شامل گزنه، گشنیز و جعفری را هم به قابلمه بیفزایید. همه مواد را هم بزنید و درب قابلمه را دوباره بگذارید تا مواد کاملا بپزند.
ماست را در یک کاسه بریزید و به آن مقداری آب اضافه کنید و با چنگال هم بزنید تا رقیق شود. سپس حبوبات، کدو حلوایی و چغندر را تست کنید. اگر کاملا پخته بودند و اصلا سفت نبودند، رشتههای آش را اضافه کنید.
اول ماست رقیق شده را اضافه کنید و بعد نوبت به افزودن رشتههای آش است. همه مواد را به آرامی هم بزنید و در صورت نیاز، ادویهها و نمک را اندازه کنید
وقتی همه مواد پختند و آش به غلظت و طعم دلخواهتان رسید، آش گزنه را در ظرف مخصوص سرو بریزید و به صورت گرم میل کنید
پاسخ ها