گرامر چیست؟
گرامر انگیسی به مجموعه قواعدی گفته می شود که با استفاده از آن صداها ، لغات ، جملات و عبارات کنترل می شوند. به عبارت دیگر هر آن چیزی که در داخل یک زبان اتفاق می افتد ، توسط گرامر قانون مند می شود.
صداشناسی (چگونه زبان ، صداهای خود را سازماندهی می کند)
ریخت شناسی یا لغت شناسی (لغات تشکیل شده و روابط بین آنها چگونه است)
نحو (چگونه جملات در یک زبان ساخته می شوند.)
واج شناسی (چگونه انسان ها صداها را شنیده و آن ها را می سازند)
معنا شناسی (معنای لغات)
کاربرد شناسی (چگونه ساختار معنا را می سازد.)
همیشه به یاد داشته باشید که همه چیز در زبان توسط گرامر کنترل می شود. اگر بخواهیم این مسئله را به صورت خیلی ساده بیان کنیم زمانی که چیزی می گوییم ، می شنویم و میخوانیم ، در حال استفاده از قواعد گرامری هستیم. گاهی اوقات شما می شنوید که گرامر چسبی است که با استفاده از آن ، زبان یکپارچه می شود یا اسکلت اصلی یک زبان گرامر آن می باشد. برای بسیاری از افراد ، گرامر خسته کننده بوده ولی برای بسیاری (مثلا خود من) گرامر یکی از علایق اصلی می باشد.
اهمیت ساختارهای گرامری برای زبان آموزان
وقتی صحبت از یادگیری یک زبان جدید می شود ، گرامر از چندین جهات از اهمیت بالایی برخوردار است؛
یادگیری قواعد گرامری تاثیر مثبتی دارد. تصور کنید هیچ قانون و قاعده ی گرامری وجود نداشت و شما باید تمامی جملات زبان را حفظ می کردید (آیا این کار عملی بود؟) ، ولی با وجود گرامر و حفظ چندین قاعده ی زبانی و ساختارهای ثابت ، می توانید عبارات و جملات بی نهایتی بسازید.
گرامر به شما کمک می کند تا ارتباط برقرار کنید. با یادگیری گرامر زبان انگلیسی ، قادر خواهید بود به درستی زبان انگلیسی را صحبت کنید. این امر به شما کمک می کند آنچه را که دوست دارید به دوستان خود بگویید و آن ها نیز به درستی منظور شما را متوجه می شوند.
گرامر تمام تفاوت ها را ایجاد می کند. مهم نیست چند لغت حفظ هستید ، اگر قادر به بکار گیری گرامر صحیح نیستید ، از این لغات نمی توانید به درستی استفاده کنید. یادگیری گرامر دقیقا تفاوت بین یک زبان آموز حرفه ای و تازه کار را مشخص می کند.
گرامر مناسب ، شما را باهوش جلوه می دهد. تصور کنید شما یک متن را برای استخدام شدن نوشته اید و تنها به دلیل اینکه گرامر صحیحی را استفاده نکردید و چندین اشتباه داشتید رد شدید. برای بسیاری از افراد ، بکارگیری درست ساختارهای گرامری ، اولین نشانه ی باهوش بودن است. گرامر را یاد بگیرید تا باهوش به نظر برسید.
گرامر اولین دلیل خوش بودن در سفرها است. بدون اینکه زبانی را بلد باشید هم می توانید به سفر رفته و از آن لذت ببرید ، ولی تصور کنید به یک کشور انگلیسی زبان سفر کرده و با صحبت کردن زبان آن ها ، به همه خواسته های خود می رسید. این لذت بدون گرامر غیر قابل تصور است.
گرامر باعث نجات دادن جان انسان ها می شود!!! اگر به یاد داشته باشید در دوران دبیرستان اساتید زبان شناسی مثالی برای ما می زدند تا اهمیت کاما را برای ما مشخص کند ، "بخشش لازم نیست ، اعدامش کنید" بخشش ، لازم نیست اعدامش کنید" تفاوت این دو جمله تنها یک کاما است ولی به کلی معنای متفاوتی دارند چنین جملاتی نیز در زبان انگلیسی رایج است ؛
عناصر اصلی گرامر زبان انگلیسی چه چیزهایی می باشند؟
هر گرامری برای خود مجموعه عناصری دارد که ساختار زبانی آن زبان بر اساس آن تشکیل می شوند. راه های بسیاری برای دسته بندی این عناصر وجود دارد ، دسته بندی پیش رو تنها یکی از رایج ترین روش های دسته بندی این عناصر است تا به زبان آموزان کمک کند که در مسیر درستی برای یادگیری زبان انگلیسی قرار بگیرند. فقط دقت کنید یادگیری این ساختارها ضروری نیست و تنها جهت کمک به زبان آموزان تهیه شده اند.
عناصر اصلی جملات
هر لغت در یک جمله عملکرد خاص خود را دارد. هر زبانی دارای ساختار زبانی و جای گیری لغات خاص خود را دارند ولی وقتی صحبت از عناصر اصلی جملات به میان می آید ، تقریبا تمامی زبان ها در این یک امر مشابه هستند.
فاعل (Subject) : به فرد ، حیوان و یا چیزی که کاری را در جمله انجام می دهد، گفته می شود.
مسند (Predicate) : عمل انجام کاری را در جمله مسند می گویند. اصلی ترین بخش آن فعل است ولی دیگر عناصر اصلی جمله نیز شامل می شود.
مفعول: اسم یا جمله ی اسمی است که عمل فعل بر روی آن انجام می شود، انواع مفعول؛
مفعول مستقیم (مستقیم عمل فعل بر روی آن انجام می شود)
مفعول غیر مستقیم (عمل کار به طور غیر مستقیم بر روی آن ها انجام می شود)
گزاره ای (به مفعولی گفته می شود که بعد از حرف اضافه قرار می گیرد.)
متمم: به لغت ، جمله یا عبارتی اطلاق می شود که برای تکمیل معنای یک جمله ضروری می باشد و معمولا بدین گونه تقسیم بندی می شود؛
متمم فاعلی subject complements؛ معمولا با یک فعل ربطی همراه بوده و فاعل جمله را تکمیل می کند.
متمم مفعولی object complements: معمولا مفعول مستقیم را تکمیل می کند و آن را توصیف می کند.
افزوده (Adjunct): بخشی از جمله که بدون تغییر معنی جمله می توان آن را به راحتی حذف کرد.
اجزاء جمله:
اسم. به اسامی افراد ، حیوانات ، اشیاء ، مکان ها ، ایده ها و مفاهیم اسم گفته می شود. به عنوان مثال
ضمایر. به جایگزین اسامی در جمله ضمیر گفته می شود.
افعال. بیان یک عمل یا حالت آن را فعل می گویند.
صفت ها: صفات اسامی ، ضمایر و صفات دیگر را توصیف یا تغییر می دهند
قیدها: قیدها در جمله افعال ، صفات و یا حتی قیدهای دیگر را تغییر می دهند.
حروف اضافی. این دسته بعد از فعل ، اسم و ضمیر قرار می گیرند تا معنی جمله را تغییر دهند.
حروف ربط. این دسته لغات ، عبارات و جمله واره ها را به هم مرتبط می کنند.
حروف ندا. در فارسی نیز از این دسته لغات داریم که احساسات آنی را بیان می کنند.
زمان های زبان انگلیسی
زمان ها یکی از اصلی ترین بخش های یادگیری در هر زبانی می باشد ، مخصوصا اینکه برخی از زمان ها در زبان مبدا وجود ندارد. اگر از نظر گرامری بخواهیم صحبت کنیم ، زبان انگلیسی تنها دو زمان دارد حال و گذشته و زمان آینده با اضافی کردن فعل کمکی Will ساخته می شود. ولی در تمامی متون به دلیل ساده و راحت شدن ،می گویند انگلیسی سه زمان دارد؛ حال ، گذشته و آینده.
هر زمان دارای 4 زیرمجموعه دارد که در زبان انگلیسی آن ها را Aspects می خوانند؛ این چهار بخش بدین صورت می باشد ساده ، استمراری ، کامل و کامل استمراری.
حال ساده 2- حال استمراری 3- حال کامل 4- حال کامل استمراری 5- گذشته ساده 6- گذشته استمراری 7- گذشته کامل 8- گذشته کامل استمراری 9- آینده ساده 10- آینده استمراری 11- آینده کامل 12- آینده کامل استمراری
منبع: http://www.epodland.com/
پاسخ ها