دنیای علم science

دنیای علم science

گشتی در دنیای علم و دانش
توسط ۱ نفر دنبال می شود

طرز تهیه آبگوشت خانگی خوشمزه: بهترین آبگوشت زندگی شما! + ویدیو

طرز تهیه آبگوشت خوشمزه خانگی ایرانی: بهترین آبگوشت عمرتان! + ویدئو

آبگوشت از جمله غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که با طعم دل‌نشین و اصالت خود، جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های ایرانی دارد. این غذا در مناطق مختلف کشور با شیوه‌های گوناگون طبخ می‌شود و هر منطقه رنگ‌وبویی خاص به آن می‌بخشد. بااین‌حال، طرز تهیه آبگوشت اصیل ایرانی دارای نکاتی است که رعایت آن‌ها طعمی ماندگار و دلچسب به غذا می‌بخشد.

در این مقاله، مراحل پخت آبگوشت را به‌صورت گام‌به‌گام انجام می‌دهیم تا بتوانید این غذای خوش‌عطر و خاطره‌انگیز را با کیفیتی عالی و در نهایت سادگی در خانه تهیه کنید. برای یک تجربه خاص‌تر می‌توانید در کنار آبگوشت پخت نان در خانه را هم تجربه کنید!

طرز تهیه آبگوشت ایرانی ساده و خوشمزه

پخت آبگوشت نیازمند رعایت نکات و ظرافت‌هایی است که در طعم نهایی آن تأثیر چشم‌گیری دارند. اگر قصد دارید آبگوشت با طعمی منحصربه‌فرد و خاطره‌انگیز تهیه کنید، توجه به جزئیات مراحل پخت بسیار اهمیت دارد. در ادامه، طرز تهیه مرحله‌به‌مرحله آبگوشت سنتی ایرانی برای چهار نفر را شرح می‌دهیم تا بتوانید این غذای اصیل را به بهترین شکل ممکن در خانه آماده کنید.

مواد لازم برای طبخ آبگوشت:

  • گوشت آبگوشتی: ۵۰۰ گرم
  • نخود: نصف لیوان
  • لوبیا سفید یا چشم بلبلی: نصف لیوان
  • گوجه فرنگی: ۲ عدد
  • سیب‌زمینی: ۲ عدد متوسط
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه آبگوشت در چهار مرحله:

مرحله اول: در ابتدا باید نخود و لوبیاهای چشم بلبلی را از شب قبل در آب جوش بریزید و به مدت 8 تا 12 ساعت اجازه دهید تا خیس بخورند و نفخ آن‌ها گرفته شود. بهتر است در این مدت دو یا سه بار آب آن‌ها را عوض کنید.

مرحله دوم: برای درست کردن آبگوشت ایرانی، باید پیازها را به‌صورت نگینی خرد کنید. سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار داده و کمی روغن درون آن بریزید. حالا پیازها را اضافه کرده و اجازه دهید تا کمی تفت بخورند. در همین زمان زردچوبه را نیز به پیازها اضافه کنید.

مرحله سوم: پس از اینکه پیازها کمی تغییر رنگ دادند نوبت اضافه کردن گوشت است. گوشت آبگوشتی را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید. در همین حین گوجه‌ها را پوست بگیرید، چند قاچ کنید و درون تابه بریزید. رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و بگذارید تا رنگ باز کنند و تفت بخورند.

مرحله چهارم: کمی که گوشت تفت خورد و تغییر رنگ داد، نمک، نخود و لوبیاها را به قابلمه اضافه کنید. سیب‌زمینی‌ها را هم می‌توانید با پوست یا بدون پوست به بقیه مواد اضافه کنید. سپس گوجه و رب را درون قابلمه ریخته و روی آن‌ها آب بریزید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید برای چند ساعت بپزد.

مرحله پنجم: بعد از اینکه مواد آبگوشت خوب پخت، چربی گوشت آبگوشتی را خارج کرده و با استفاده از گوشتکوب به خوبی بکوبید تا له شود. سپس آن را درون قابلمه ریخته برای 15 تا 20 دقیقه اجازه دهید با حرارت ملایم در کنار بقیه مواد بجوشد.

پس از گذشت مدت زمان گفته شده آبگوشت خوشمزه با طعم اصیل ایرانی آماده خوردن است. می‌توانید این غذا را با سنکگ و همراه با سبزی میل کنید.

ویدئو طرز تهیه آبگوشت سنتی ایرانی گام‌به‌گام

نکات مهم در طرز تهیه آبگوشت

با اینکه طرز تهیه آبگوشت ایرانی ساده است اما چند نکته دارد که رعایت کردن آن‌ها باعث می‌شود طعم این غذا در ذهن‌تان ماندگار شود. این نکات عبارت‌اند از:

  1. با توجه به زمان پخت طولانی آبگوشت، ممکن است سیب‌زمینی تکه تکه شود و وا برود. به همین علت برای جلوگیری از این مورد می‌توانید سیب‌زمینی‌ها به‌خوبی بشورید و آن‌ها را با پوست درون قابلمه بریزید.
  2. اگر طعم ترش را غذا دوست دارید، می‌توانید چند لیمو عمانی را هم به مواد اضافه کنید.
  3. با توجه به اینکه پخت گوشت و حبوبات زمان‌بر است، اگر قصد این غذا را درون قابلمه بپزید باید چند ساعت زودتر آبگوشت را بار بگذارید. اما اگر می‌خواهید از زودپز استفاده کنید، یک ساعت زمان مناسبی برای پخت این غذا خواهد بود. فقط توجه کنید که پس از یک ساعت، آبگوشت را در قابلمه دیگری بریزید و اجازه دهید به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم گاز بجوشد تا آبگوشت جا افتاده‌ای داشته باشید.

تجربه طعمی اصیل و ایرانی با آبگوشت

آبگوشت یکی از غذاهای ایرانی است که جایگاه ویژه‌ای در سفره ایرانیان دارد. فرقی نمی‌کند کجای این کره خاکی زندگی کنید، اگر ایرانی باشید این غذا جزء جدانشدنی از سفره شما است. با رعایت فوت‌وفن‌های خاص، می‌توانید این غذای خوشمزه را برای وعده ناهار یا حتی شام آماده کنید و از طعم آن لذت ببرید.

دنیای علم science
دنیای علم science گشتی در دنیای علم و دانش

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋