تفاوت هموروئید و سرطان روده
هموروئید یک بیماری مقعدی رایج است و در واقع رگ های خونی بزرگ شده و برآمده در داخل مقعد و اطراف آن هستند. سرطان روده بیشتر به صورت یک رشد یا پولیپ در پوشش داخلی رکتوم یا روده بزرگ شروع می شود. اگرچه همه پولیپها سرطانی نیستند، اما میتوانند تهاجمی شوند و به رگهای خونی و غدد لنفاوی گسترش یابند و سپس در سراسر بدن حرکت کنند.
تفاوت علائم بواسیر و سرطان روده
اگرچه هموروئید و سرطان روده علائم مشترکی از جمله خونریزی مقعدی، خارش و توده های احتمالی در دهانه مقعد ایجاد می کنند. اما این دو با یکدیگر متفاوت هستند. همچنین باید دانست که هموروئید منجر به سرطان روده نمی شود. بواسیر اغلب باعث خونریزی مقعد در حین اجابت مزاج می شود. در بیشتر موارد، خونریزی بدون درد است یا تنها با ناراحتی خفیفی مانند درد یا خارش در اطراف مقعد همراه است. سرطان روده بزرگ مانند هموروئید می تواند باعث خونریزی مقعدی شود، اما خونریزی معمولاً پایدارتر است. علاوه بر این، سرطان روده بزرگ می تواند علائم دیگری ایجاد کند که معمولاً با هموروئید مرتبط نیستند، مانند:
کاهش وزن بی دلیل
درد یا گرفتگی شکم
خستگی شدید
ناتوانی در تخلیه روده
گاز
تغییر در عادات روده مانند اسهال یا یبوست
تفاوت علل ایجاد بواسیر و سرطان روده
هموروئید در بین جوانان شایع است. در واقع، تحقیقات نشان داده اند که تقریباً 50 درصد از افراد تا سن 50 سالگی حداقل یک بار به این بیماری مبتلا می شوند. برخی از عوامل خطر برای هموروئید عبارتند از:
زور زدن در هنگام اجابت مزاج
یبوست مزمن
اسهال مزمن
نشستن طولانی مدت
بارداری
در مقابل، احتمال بروز سرطان روده در افراد بالای 50 سال بیشتر است. عوامل خطر عبارتند از:
سابقه خانوادگی سرطان کولورکتال
سابقه شخصی یا خانوادگی بیماری التهابی روده، مانند بیماری کرون یا کولیت اولسراتیو
برخی از سندرم های ژنتیکی مانند سندرم لینچ
تفاوت در تشخیص بواسیر و سرطان روده
پزشک معمولاً با انجام یک معاینه ساده مقعدی و بررسی سابقه پزشکی میتواند هموروئید را تشخیص دهد. اما تشخیص سرطان روده دشوارتر است زیرا علائم آن شبیه به هموروئید است. به همین دلیل در اغلب موارد پزشک علاوه بر معاینه و بررسی سابقه پزشکی از روش های دیگری از جمله آزمایش خون، کولونوسکوپی و بیوپسی نیز برای تشخیص دقیق سرطان روده استفاده می کند.
تفاوت در درمان هموروئید و سرطان روده
در مرحله اول مسئله مهم تشخیص درست بیماری است. بعد از تشخیص بیماری بواسیر یا سرطان روده نوبت به درمان آنها می رسد. این دو در روش های درمان نیز بسیار متفاوت هستند. در اغلب موارد اگر بواسیر به موقع تشخیص داده شود با استفاده از روش های خانگی مانند نشستن در حمام آب گرم و یا استفاده از کرم های آنتی هموروئید برطرف می شود. در موارد جدی تر بواسیر ممکن است برای درمان آن نیاز به جراحی یا لیزر بواسیر باشد.
در مقابل، همه روش های درمان سرطان روده درمان های پزشکی می باشند که باید با نظارت متخصص انجام شوند. برخی از روش های درمان سرطان روده عبارتند از رادیوتراپی (پرتودرمانی)، آمبولیزاسیون، جراحی، شیمی درمانی و ایمونوتراپی.
منبع: تفاوت سرطان روده و بواسیر - کلینیک ونک لیزر
پاسخ ها