فتق در کودکان
شایع ترین نوع فتق در بین کودکان فتق ناف است و بین 10 تا 25 درصد از نوزادان با این فتق متولد می شوند. این نوع از فتق در نوزادانی که پیش از موعد به دنیا می آیند یا اینکه کم وزن هستند بیشتر رایج است.
فتق نافی در کودکان زمانی رخ می دهد که ماهیچه های اطراف بند ناف به خوبی بسته نمی شوند و باعث می شوند قسمتی از روده از این سوراخ ها بیرون بزند. فتق ناف کودکان در اغلب موارد بدون درد است اما اگر کودک علائمی مانند استفراغ را نشان دهد باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کرد. این فتق در اغلب موارد تا 2 سالگی از بین می رود اما اگر تا 5 سالگی باقی بماند به احتمال زیاد برای درمان آن به جراحی نیاز است.
فتق در بارداری
بروز فتق در دوران بارداری رایج است زیرا معمولا فتق در اثر فشار بر شکم به وجود می آید و رشد کودک در رحم مادر باعث افزایش فشار وارد بر شکم می شود. در اغلب موارد تا پس از زایمان برای درمان فتق صبر می کنند. ممکن است با بارداری بعدی فتق درمان شده دوباره برگردد. انجام سزارین نیز یکی از عواملی است که می تواند احتمال بروز فتق را افزایش دهد.
عوارض بیماری فتق
اگر فتق درمان نشود می تواند باعث به وجود آمدن عوارض بسیار جدی شود. عدم درمان می تواند باعث شود که فتق رشد کند و باعث ایجاد درد و تورم در ناحیه های اطراف آن شود. روده ممکن است در دیواره شکم گیر کند و با این امر خون کافی به آن نرسد و در نهایت روده عفونت کند. به وجود آمدن این مشکل می تواند تهدید کننده زندگی باشد و به آن فتق خفه شده می گویند. در صورت بروز این علائم باید هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کرد :
تورم و برآمدگی فتق قرمز یا بنفش شود
عدم توانایی در دفع گاز یا اجابت مزاج
شدیدتر شدن ناگهانی درد
حالت تهوع
بالا آوردن
تب
منبع : مقاله فتق-مجله پزشکی بیچشک
پاسخ ها