جریان نقدی مقدار خالص پول نقد یا مشابههای پول نقد است که به یک کسبوکار وارد و از آن خارج میشوند. جریان نقدی مثبت نشان میدهد که داراییهای نقدی یک شرکت در حال افزایش بوده و اجازه پرداخت بدهی ها، سرمایه گذاری مجدد در شرکت، بازگرداندن پول به سهامداران، پرداخت هزینه ها و ایجاد حائلی در برابر چالشهای مالی آینده را میدهد. جریان نقدی منفی یعنی اینکه داراییهای نقدی شرکت در حال کاهش است. جریان نقدی خالص، متفاوت از درآمد خالص است، درآمد خالص شامل حسابهای دریافتنی و سایر مواردی نیز هست که پولی برای آن دریافت نشده است. جریان نقدی برای تعیین کیفیت درآمد شرکت مورداستفاده قرار میگیرد که یعنی، شرکت چه قدر نقد شونده است که میتواند نشانگر این باشد که آیا شرکت داراییهای خوبی دارد یا خیر.
جریان نقدی شما تعیین خواهد کرد که به چه میزان قادر هستید تا برای اهداف مالی آینده تان پس انداز و سرمایه گذاری نمایید.
اگر کمتر از درآمدتان خرج میکنید (جریان نقدی مثبت دارید)، قادر خواهید بود برای آینده مالی خود پس انداز و سرمایه گذاری کنید. جریان نقدی مثبت را معمولا “دارایی های قابل سرمایه گذاری” یا “منابع مالی” مینامند.نحوه محاسبه جریان نقدی تاثیر مستقیم بر قیمت نرم افزار حسابداری آنلاین دارد.
گر بیش از درآمدتان خرج میکنید (جریان نقدی منفی دارید)، لازم خواهد بود تا تغییراتی در عادات مربوط به مخارجتان صورت دهید تا کار ساخت آینده مالی خود را شروع کنید. کاهش هزینه های متغیر، نقطه شروع خوبی به حساب میآید، ولی همچنین ممکن است فضا برای تغییر بعضی از هزینه های ثابت نیز وجود داشته باشد. ما در درس نخست از این دوره آموزشی به طور کامل به این موضوع پرداختیم با این حال مقاله روش پاکت نامه های پر از پول در مدیریت مخارج، میتواند به شما در این راه کمک کند.
نتیجه گیری بسیار مهم این بخش: همیشه کمتر از درآمد خود خرج کنید.
محاسبه جریـان نقدی ماهانه تان به کمک بهترین نرم افزار حسابداری آنلاین ،شما نشان میدهد که چه مقدار پول برای پس انداز و سرمایه گذاری در دست دارید. مهم تر از همه آگاهی داشتن از جریان نقدی ماهانه ایده خوبی به شما میدهد که پول شما کجاست و برای ساخت عادات مالی مثبت هم ضروری بسیار سودمند است.
برای محاسبه جریان نقدی، درآمد و هزینه های خود را به این شکل از هم کم کنید: جریان نقدی یا منابع مالی= پول خارج شده – پول وارد شده.
از آن جایی که ورود و خروج پول و یا آنچه که هم ارزش با پول می باشد در کسب و کارها، فوق العاده بر رشد فعالیت های آن ها اثرگذار خواهد بود و به عنوان یکی از عوامل بسیار مهم در این زمینه به شمار می آید، با بی توجهی به جریان نقدی به طور قطع کسب و کار و یا پروژه های اقتصادی آسیب جدی و یا حتی جبران ناپذیر را متحمل خواهند شد، و این بی توجهی عدم رشد تمامی فرایندهای اقتصادی در آن مجموعه را سبب خواهد شد، که بالطبع آن مجموعه اقتصادی را به عنوان یک مجموعه ناموفق در دنیای کسب و کار موفق خواهد کرد.
اهمیت جریان نقدی به حدی است که به هر اندازه هم که نوع کسب و کاری خوب باشد و در فعالیت های اقتصادی از جایگاه بسیار مناسبی برخوردار بوده، با دارا بودن سودآوری بی نهایت بالا، قابلیت جذب فوق العاده ی سرمایه گذار را داشته باشد، اگر جریان نقدینگی در آن، که حرکتی است کاملا هوشمندانه، در نظر گرفته نشود، با وجود این که پتانسیل کامل یک رشد بی نظیر را نیز دارا می باشد، روند رشد آن کسب و کار شتاب لازم را نخواهد گرفت، و به این صورت است که بسیاری از قابلیت های آن کسب و کار فرصت بروز پیدا نخواهند کرد و در حقیقت با نادیده گرفتن جریان نقدی در فعالیت های اقتصادی بسیاری از زمینه های رشد و پیشرفت دچار فرصت سوزی خواهد شد.شما با دانلود نرم افزار حسابداری فروشگاهی،میتوانید مسیر ساده تری برای محسابه جریان نقدی طی کنید.
هدایا و کمک هزینه خرید
پاداش ها
بازپرداخت مالیات
درآمد حاصل از سود سپرده های بانکی یا سرمایه گذاری ها
اجاره بهای خانه مسکونی و وام مسکن
حق بیمه های پرداختی (بیمه آتش سوزی منزل، بیمه بدنه و شخص ثالث خودرو، خرید بیمه عمر و بیمه های سلامت)
حمل و نقل (قسط خودرو، هزینه مسافرت های درون شهری، بنزین)
خدمات رفاهی (برق، گاز، آب)
بدهی ها (بدهی به اقوام، وام های دانشجویی)
تلویزیون، تلفن، اینترنت، موبایل
هزینه های پزشکی و درمانی
غذا و خورد و خوراک
هزینه های متغیر شامل:
هزینه های مربوط به سرگرمی و تفریح (رفتن به کافه و رستوران)
تعطیلات (مسافرت، تورهای تفریحی)
لباس و مراقبت شخصی
بعد از تعیین جریان نقدی ماهانه تان، بهتر میتوانید بودجه ای تعیین کنید تا بتواند شما را برای تولید جریان نقدی مثبتی که از آن برای پس انداز و سرمایه گذاری استفاده کنید، آماده سازد. به عنوان بخشی از برنامه ریزی بودجه بندی مالی، شما می خواهید تا اهداف مالی و میزان پولی که میتوانید برای دستیابی به آن اهداف پس انداز کنید، مشخص نمایید. بعد از اینکه کنترل جریان نقدی خود را به دست گرفتید و بودجه ای تنظیم کردید، میتوانید بر روی ایجاد یک نقشه سرمایه گذاری برای نیل به اهداف مالی تان تمرکز کنید. همانطور که می ببیند، پس انداز و سرمایه گذاری با جریان نقدی آغاز میشوند.
سود عملیاتی به صورت زیر محاسبه میشود:
اگر سود عملیاتی یک شرکت که از نرم افزار حسابداری شرکتی ساده استفاده میکند،مثبت باشد لزومأ به معنی سودآوری آن شرکت نیست، چرا که ممکن است سود بالقوه کلی شرکت را نشان دهد، بنابراین در واقع سودآوری را تضمین نمیکند.
ممکن است شرکتی که بدهی زیادی دارد، شاهد سود عملیاتی مثبتی در صورت وضعیت مالی آن شرکت باشیم، درحالی که بهطور همزمان دچار زیان خالص نیز است. در چنین وضعیتی ممکن است که سود عملیاتی وضعیت مالی شرکت را مثبتتر از سود خالص آن نشان دهد.
سود خالص (NI) به باقیمانده مجموع درآمدها پس از کسر هزینههای عملیاتی، مالی و مالیات گفته میشود. در واقع برای محاسبه سود خالص، همه هزینهها از درآمدهای شرکت کسر میگردد.
به این نکته توجه نمایید که سـود خالـــص میتواند مثبت یا منفی باشد که در صورت منفی بودن به آن “زیان خالص” گفته میشود.
برای محاسبه سود خالص، از فرمول زیر استفاده میشود:
حاشیه سود، یکی از نسبتهای سودآوری است که از تقسیم سود (ناخالص، عملیاتی و خالص) بر درآمد یا فروش به دست میآید. این نسبت، به شکل درصدی بیان میشود و به عبارتی مشخص میکند که یک شرکت در ازای هر ۱۰۰ میلیون تومان فروش (درآمد)، چند میلیون سود به دست میآورد.
حاشیه سود انواع مختلفی دارد که صورت زیر محاسبه میشوند:
حاشیه سود ناخالص (GROSS PROFIT MARGIN):
حاشیه سود عملیاتی (OPERATING PROFIT MARGIN):
حاشیه سود خالص (NET PROFIT MARGIN):
۵) EPS (Earnings per Share)
EPS، به معنای سودی است که به هر سهم تعلق میگیرد و یک معیار بنیادین در مورد میزان سودآوری شرکت به حساب میآید که مشخص میکند؛ سود هر سهم از شرکت، چهقدر است؟
برای محاسبه EPS، از فرمول زیر استفاده میشود:
DPS، سود تقسیمی هر سهم است که بیانگر مقداری از Profit شرکت است که به ازای هر سهم بین سهامداران تقسیم میشود. افزایش هر ساله در میزان DPS، حکایت از آن دارد که رشد درآمدهای شرکت پایدار است.
P/E ((Price / Earning per share
به نسبت P/E، نسبت “قیمت به درآمد” گفته میشود. در واقع این نسبت، بیانگر انتظارات سرمایهگذاران از بازدهی آینده یک دارایی است. و به معنی این است که یک سرمایهگذار به ازای هر ۱ ریال بازدهی که به دست می آورد، حاضر است چند ریال پرداخت کند.
همانطور که در دلایل استفاده از نرم افزار حسابداری شرکتی گفته شد ،جریان نقدی، یک گردش نقدینگی است که بیانگر مقدار خالص پول نقد یا مشابه پول نقد است که به یک کسبوکار وارد و از آن خارج میشوند. Cash Flow، به ورود و خروج پول نقد و یا سایر داراییهای همارزش با پول نقد در انواع کسب و کارهای گوناگون و یا پروژههای مختلف اقتصادی اشاره دارد و غالبأ، دورهی محاسبه کردن این جریان نقدینگی به یک طول مدت زمانی محدود اختصاص داده میشود.
پاسخ ها