حذف اجزای اصلی یا حلال یک ماده را کنسانتره می گویند. حذف آب موجود در آبمیوه باعث تولید پودر یا عصاره میوه می گردد که به راحتی با اضافه کردن دوباره آب و شکر به آن به حالت آبمیوه تبدیل می گردد. به صورت متوسط به ازای هر 100 کیلوگرم میوه 15 تا 20 کیلوگرم کنسانتره تولید میشود. اسید آمینه، ویتامین، کلسیم، فسفر و مواد معدنی از مواد تشکیل دهنده ی کنسانتره میباشند. با اینکه کنسانتره کردن میوهجات درصد کمی از خواص میوه را تحت تاثیر قرار میدهد اما برخلاف تصور عموم گفتنی است ارزش غذایی و بیشتر خواص میوه در طی فرآیند ساخت کنسانتره از بین نرفته و به قوت خود باقی میماند.
از فواید کنسانتره کردن میوهها میتوان به کاهش وزن محصولات اشاره کرد که باعث حمل و نقل آسانتر شده و هزینههای باربری را به طور قابل محسوسی کاهش می دهد. یکی دیگر از مزیت های مهم کنسانتره میوه و سبزیجات امکان نگهداری طولانی مدت آن نسبت به خود آبمیوه و میوه میباشد. همچنین کنسانتره میوه حاوی انواع ویتامینها است که باعث هضم سریع غذا، تقویت سیستم ایمنی بدن، بالا بردن مقاومت بدن در برابر بیماریها، کاهش فشار خون و تنظیم قند خون میشود.
پاسخ ها