آجیلها انواع مختلفی دارند، اما همه آنها بسیار مغذی هستند و فواید سلامتی بیشماری دارند. علاوه بر این، آجیلها یکی از اجزای کلیدی رژیم غذایی MIND هستند که به جلوگیری از انحطاط مغز و کاهش بروز زوال عقل کمک میکنند.
در این سامانه فروش خرید آجیل ، آجیل و خشکبار متنوع با توضیحات دقیق و قیمت مشخص عرضه میشود. کاربران میتوانند پیش از خرید، جزئیات هر کالا را بررسی کرده و سفارش خود را بهصورت اینترنتی ثبت کنند.
خوردن آجیل بیشتر همچنین میتواند به جلوگیری از بیماریهای قلبی عروقی، بهبود کلسترول و سایر عوامل خطر کمک کند. در زیر ده نوع رایج آجیل و فواید سلامتی آنها آورده شده است.
بیشتر بدانید: نحوه تشخیص آجیل با کیفیت
گردوها سرشار از اسید آلفا لینولنیک، یک اسید چرب امگا 3 غیراشباع هستند که میتواند بسیاری از عوامل خطر بیماریهای قلبی را کاهش دهد، سلامت مغز را حفظ کند و اثرات ضد التهابی داشته باشد. گردو همچنین میتواند به مبارزه با سرطان پروستات کمک کند. علاوه بر این، مطالعات نشان داده است افرادی که روزانه گردو میخورند، تمایل به داشتن رژیمهای غذایی سالمتری دارند. (محتوای اضافی: حفظ سلامت قلب: مقدمهای بر سلامت و عملکرد قلب)
نخود فرنگی ماکادمیا برای خوردن راحت، برای استفاده در آشپزی آسان و بسیار خوشمزه است. تحقیقات نشان داده است که رژیم غذایی غنی از بادام، آجیل برزیلی، بادام هندی و نخود ماکادمیا میتواند شاخص گلیسمی را در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ به طور قابل توجهی کاهش دهد.
مطالعه دیگری نشان داد که بیماران مبتلا به هیپرکلسترولمی خفیف پس از مصرف رژیم غذایی غنی از نخود ماکادمیا، کاهش کلسترول تام و کلسترول LDL را تجربه کردند. با این حال، آجیل ماکادمیا چربی بالایی دارد و بیش از ۷۰۰ کالری در هر ۱۰۰ گرم دارد که معادل میزان مصرف روزانه توصیه شده برای بزرگسالان است. بنابراین، باید در حد اعتدال مصرف شود.
این آجیلهای بزرگتر حاوی سلنیوم هستند. این عنصر کمیاب نه تنها اثرات ضد التهابی و ضد سرطانی دارد، بلکه مطالعات نشان میدهد که برای نوجوانان دارای اضافه وزن، آجیل برزیلی میتواند سطح کلسترول آنها را کاهش دهد، استرس اکسیداتیو را کاهش دهد و عملکرد عروق را تقویت کند.
در حالی که آجیلها به طور کلی سرشار از پتاسیم هستند و برای بیماران کلیوی توصیه نمیشوند، بیماران دیالیزی اغلب التهاب یا افزایش استرس اکسیداتیو را تجربه میکنند. یکی از دلایل این امر کاهش سطح آنتیاکسیدان بدن، به ویژه سلنیوم است. مطالعات نشان دادهاند که مصرف آجیل برزیلی به مدت سه ماه اثرات ضد التهابی در بزرگسالان سالم و بیماران دیالیزی دارد. (محتوای اضافی: دیالیز چگونه انجام میشود؟ آشنایی با آمادهسازی و فرآیند درمان دیالیز)
بیشتر بدانید: آجیل در بارداری
بادام سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده، پروتئین و فیبر است که میتواند لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL، که معمولاً به عنوان کلسترول بد شناخته میشود) را کاهش دهد و در نتیجه از سلامت قلب محافظت کند. برای افراد چاق یا دارای اضافه وزن، بادام همراه با یک رژیم غذایی کم کالری میتواند به طور موثر فشار خون آنها را کاهش دهد. علاوه بر این، برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲، مصرف بادام میتواند التهاب را کاهش دهد.
(محتوای اضافی: از کلسترول بد دوری کنید و از بیماری قلبی جلوگیری کنید! دولت چربیهای ترانس را در غذا ممنوع میکند)
برای کسانی که به بادام زمینی حساسیت دارند یا کره بادام زمینی را دوست ندارند، کره بادام هندی میتواند جایگزین خوبی باشد. تا زمانی که در حد اعتدال مصرف شود، نیازی به نگرانی در مورد مصرف بیش از حد چربی نیست، زیرا آجیلها عمدتاً حاوی "روغنهای خوب" هستند. برخی مطالعات حتی نشان میدهند که احساس سیری ناشی از محتوای بالای چربی میتواند اشتها را کاهش دهد و در نتیجه به کاهش وزن کمک کند.
(ویژگی ویژه: ۴ مزیت عالی بادام هندی! نکات تغذیه سالم در دوران بارداری)
۱۰ آجیل سالم برتر - ۲-۰۶
پسته تاریخچهای به ۷۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح دارد و همچنان یک دسر و چاشنی محبوب است. پسته علاوه بر داشتن روغنهای مفید معمول آجیل، سرشار از پروتئین و آنتیاکسیدان است. علاوه بر این، محتوای پروتئین آن شامل بخش بالایی از اسیدهای آمینه ضروری است که بالاترین میزان در بین آجیلها است.
علاوه بر این، پسته به تثبیت قند خون بعد از غذا کمک میکند و در بین تمام آجیلها از کمترین کالری برخوردار است، که آنها را به انتخابی مناسب برای کنترل وزن و قند خون تبدیل میکند. (مطالعه پیشنهادی: آجیل برای کنترل قند خون در افراد دیابتی! 2 دستور پخت کنترل قند خون برای تهیه در خانه)
آجیل کاج معمولاً در پستو، یک ماده رایج در پاستا، یافت میشود. اگرچه کالری کمی ندارند، اما همه آنها از نظر تغذیهای ارزشمند هستند. شایان ذکر است که برخی افراد پس از خوردن آجیل کاج، طعم تلخی را در دهان خود تجربه میکنند که میتواند دو تا چهار هفته طول بکشد. با این حال، این برای بدن مضر نیست. محققان معتقدند که این ممکن است به دلیل ژنهای خاص خاصی در فرد باشد.
مطالعات نشان میدهد که گردوی پکان علاوه بر کاهش خطر ابتلا به سرطانهای خاص مانند سرطان سینه و روده بزرگ، حاوی ال-آرژنین، یک اسید آمینه ضروری است که به حفظ سلامت مو، افزایش خاصیت ارتجاعی رگهای خونی و جلوگیری از لخته شدن خون کمک میکند. آهن موجود در پکان همچنین میتواند به جلوگیری از ریزش مو کمک کند.
مانند سایر آجیلها، فندق میتواند عوامل خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. مطالعات نشان داده است افرادی که مرتباً فندق میخورند، سطح کلسترول LDL، تری گلیسیرید و حتی التهاب کمتری دارند و در عین حال رگهای خونی سالمی را نیز حفظ میکنند.
به طور دقیق، بادام زمینی آجیل نیست؛ آنها در واقع حبوباتی هستند که در زیر زمین رشد میکنند. با این حال، ترکیب غذایی آنها بسیار شبیه به آجیل است و نه تنها حاوی مقادیر زیادی پروتئین، بلکه ویتامینهای زیادی نیز میباشد.
مطالعات نشان میدهد افرادی که مرتباً بادام زمینی میخورند، میزان مرگ و میر کمتری دارند و افرادی که مرتباً کره بادام زمینی میخورند، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمتری دارند. با این حال، کره بادام زمینی موجود در بازار معمولاً حاوی مقدار زیادی روغن و شکر اضافه شده است، بنابراین توصیه میشود مصرفکنندگان کره بادام زمینی با محتوای بادام زمینی بالاتر را انتخاب کنند. (نکته ویژه: هوس تنقلات در محل کار میکنید؟ در اینجا ۷ میان وعده سالم برای محل کار توصیه شده است)
آجیل کالری بالایی دارد، بنابراین مراقب مصرف آن باشید
در حالی که آجیل فواید زیادی دارد، اما هنوز نوعی چربی است و بنابراین کم کالری نیست. در اینجا میزان کالری ۱۰ آجیل ذکر شده در بالا آمده است:
گردو: ۶۶۷ کالری در هر ۱۰۰ گرم
ماکادمیا: ۷۸۶ کالری در هر ۱۰۰ گرم
آجیل برزیلی: ۶۵۵ کالری در هر ۱۰۰ گرم
بادام: ۵۸۸ کالری در هر ۱۰۰ گرم
بادام هندی: ۵۶۶ کالری در هر ۱۰۰ گرم
پسته: ۶۰۱ کالری در هر ۱۰۰ گرم
آجیل کاج: ۶۸۰ کالری در هر ۱۰۰ گرم
گردو: ۶۵۴ کالری در هر ۱۰۰ گرم
فندق: ۶۷۲ کالری در هر ۱۰۰ گرم
بادام زمینی: ۵۱۶ کالری در هر ۱۰۰ گرم
بیشتر بدانید: آرامش ذهن با آجیل
پاسخ ها