۱۳ دلیل برای اینکه هم در آمازون و هم در نیویورک تایمز پرفروشترین کتاب بود و کاربران گودریدز این اثر را جزو بهترین رمانهای ادبیات نوجوان میدانند و شبکه نتفلیکس در سال ۲۰۱۷ سریالی از این کتاب با کارگردانی توماس مککارتی و تهیه کنندگی سلنا گومز ساخت. جالب است بدانید که این اثر تا به حال به چهل زبان ترجمه شده است و در سراسر جهان هشت میلیون نسخه فروخته است.
داستان درباره مردی بهنام فردریک هنری است که در شهری در شمال ایتالیا در بخش آمبولانسهای جبهه جنگ خدمت میکند. با شدید شدن جنگ هنری نیز مجبور میشود به جبهه جنگ و خط مقدم برود، اما کمکم متوجه میشود روحیه او برای جنگیدن ساخته نشده است. هنری در جنگ سالم میماند اما آسیبهای آن درمان نمیشود. هنری که ابتدا به دلیل تبلیغات با شور و شوق به جنگ رفته است کمکم آسیبهای روحی جنگ را میبیند و با روحی آسیب دیده تنها میماند. اما این داستان روایت موازی دیگری دارد که عمق آشوب را نشان میدهد. هردریک درگیر عشق به زنی بهنام کاترین میشود. در دورانی که او در بخش بهداری فعالیت میکرده این عشق جان میگیرد و رشد میکند اما جنگ زیبایی این عشق را هم نابود میکند.
این کتاب داستان شاهزاده خانم قاجاریای است که اذن سفر از همسر میگیرد و با تعداد اندکی همراه، در ۲۱ شعبان ۱۳۰۳ هجری قمری (۴ خرداد ۱۲۶۵) طبس را برای یک سال به قصد عتبات و سپس مکه ترک میکند. از همان آغاز سفرنامه میفهمیم راوی زنی باسواد و نکتهسنج و تیزبین است که تمایلی به زیادهگویی ندارد.
کتابی که در دست دارید، تنها ماجرای یک سفر زیارتی نیست، بلکه داستان یک زندگی است. زندگی یک زن درباری که لایهای ناپیدا را آشکار میکند. نام او را نمیدانیم، چون در تمام کتاب هیچوقت او را به نام خطاب نمیکنند، اما بر اساس نوشته خودش از اصل و نسبش بهخوبی آگاهیم. او دختر شاهزاده مبارکمیرزا، نوهٔ شاهزاده محمودمیرزا و نوه فتحعلیشاه قاجار است.
این کتاب داستان یک سوسک خوشحال به نام جیمز سمز است که هرروزی در شهر رفت و آمد میکند و غذا میخورد و زندگی راحتی دارد اما ناگهان از خواب بیدا میشود. او از بدن جدیدش خوشش نمیآید از اینکه تعداد پاهایش کمتر شده است و یک چیز عجیب به اسم زبان در دهنش دارد ناراحت است اما متوجه میشود که جایگاه خاصی بین انسانها دارد. او وزیر است. حالا باید وظیفه مهمی انجام دهد و باید به انسان بودن عادت کند.
این کتاب انتقاد نویسنده به برگزیت است و اینکه اختیار کشور به دست حشرهها است و آنها برای همه تصمیم میگیرند. کتاب اثری سیاسی و طنز است که شنونده را با خود همراه میکند.
تبعید انسانها را دوپاره میکند. به ویژه اگر این آدم، نویسنده هم باشد. تکههای وجود انسان به گذشته و حال تبدیل میشوند. گذشتهای که بخشی از هویت اوست و با زبان خودش به آن می اندیشد و حالی که سخت تلاش میکند در آن سرگشتگی را کنار بگذارد و زندگی را ادامه دهد.
جوزف برودسکی، برنده نوبل ادبیات در سال ۱۹۸۷یکی از همین تبعیدیها است. تبعیدیای که به روسیه گره خورده بود. او همیشه میگفت به زبان روسی تعلق دارد اما به انگلیسی مینوشت. حکومت شوروی را قبول نکرد و به آمریکا رفت. اما غربزده هم نشد. جستارهای برودسکی که معمولاً به انگلیسی نوشته میشدند، دریچهای به دنیای اسرارآمیز ذهن شاعرانه و خلاقش میگشایند.
صد سال پیش وقتی وسایل ارتباطجمعی فراگیر نبودند، سفرنامه رسانه مهمی به حساب میآمد. عیار هر سفرنامه را هم نه تنها مسیر و مقصد و ماجراها بلکه دقت سفرنامهنویس تعیین میکرد. میزان کنجکاوی ذاتی مسافر و اینکه چقدر در نوشتن جزئیات وقت و حوصله صرف کرده، در ماندگاری متن مؤثر بود. سفرنامههایی که در آنها قلم نویسنده ریزترین اتفاقات را ثبت کرده، مرجع شناخت و قضاوت آیندگان شده است.
یادداشتهای عالیه خانم از او تصویر زنی شجاع، مستقل و جسور را ساخته که بدون همراهی شوهر و فرزندان عازم سفری سخت و طولانی شده، برای به دست آوردن آنچه میخواسته گاهی با مردان جنگیده، گاهی وارد مذاکره شده و گاهی راهش را جدا کرده است. عالیه خانم شیرازی با بزرگان و افراد سرشناس آشنایی داشته و در سفرش با آنها دیدار کرده است. در سامرا به خانهٔ میرزای شیرازی میرود و در تهران مهمان ناصرالدینشاه میشود. جنگیشاه، پسر آقاخان محلاتی در بمبئی، برایشان گاری میفرستد و نصیرلشکر در کرمانشاه از او پذیرایی میکند.
کتاب صوتی چادر کردیم رفتیم تماشا
همه چیز از یک پروژه مدرسه شروع میشود. کیتلین بهخاطر پروژهٔ مدرسهاش که نامه نوشتن به فردی در کشوری دیگر است، زیمبابوه را انتخاب میکند و با مارتین آشنا میشود. این دو نفر کمکم با هم دوست میشوند و ۶ سال برای هم نامه مینویسند. این کتاب دو بخش دارد. بخش نامههای کیتلین و بخش نامههای مارتین.
داستان مجموعهای نامه جذاب از زبان دو نوجوان است که از زندگی و دغدغههایشان حرف میزنند. کتابی جذاب که دو دنیا را به شما معرفی میکند. کتاب جزئیات اضافه ندارد و با روایتی جذاب و ساده شنونده را با خود همراه میکند.
پاسخ ها