کاوش در ابعاد شخصیتی و اندیشههای سیاسی حضرت امام خمینی (ره) برای همه بهویژه نسل جوان و دانشجو، ضرورتی انکارناپذیر است. بایستگی این امر از آنرو است که شخصیت امام (ره) برخوردار از جامعیتی شگفتانگیز میباشد که ناشی از ابعاد علوم اسلامی و گستره معارف اسلامی است. امام خمینی در قرن بیستمـ که گفتمان غالبْ اندیشه مدرنیته بود و اندیشه دینی در آن جایگاهی نداشتـ با تکیه بر اسلام ناب کوشید تا با تصرف در جوهره مدرنیته آن را به نفع دین و ارزشهای اسلامی مصادره و تأویل نماید. براساس همین کامیابی در جمع میان مدرنیته و ارزشهای اسلامی بود که وی پس از بازسازی شخصیتی و سیر در انفس بنا بر راهبردهای حکمت متعالیه به سیر در آفاق روی آورد و از دهه چهل کوشید جامعه را نیز بسان شخصیت خود بر تراز اندیشه ناب اسلامی تغییر دهد.
کتاب آیین زندگی؛ اخلاق کاربردی اثری از احمدحسین شریفی در باب اخلاق است. این کتاب که به عنوان یک کاب درسی برای دانشجویان تالیف شده است، به بررسی ابعاد و جنبههای مختلف و متفاوت اخلاق در زندگی میپردازد و آن را مورد کاوش و پژوهش قرار میدهد. در هر فصل از کتاب یکی از مباحث مربوط به اخلاق بیان شده است و با استناد به آیات قرآن و آثار بزرگان درباره آن مبحث توضیحاتی ارائه شده است. در انتهای هر بخش سوالاتی به جهت تعمق و تحقیق قرار داده شده است.
علاوه بر این، این کتاب فهرستی از منابع مختلف نیز دارد که میتواند برای مطالعه اضافهتر درباره موضوعات و عمیق شدن در فصول کتاب و مباحث بیان شده، مفید واقع شود.
کتاب فرهنگ و تمدن اسلامی كه به قلم دكتر علی اكبر ولايتی و بر اساس سرفصل درس تاريخ و تمدن اسلامی نگاشته شده است، در صدد است تا با ارائه گزارشی مستند و متقن از نحوه شكل گيری تمدن اسلامی و فراز و فرودهای آن ـ كه بر پايه منطقی قابل درك و بيان شدنی استوار است ـ زمينه های بيداری، خودباوری، و خيزش در ميان دانشجويان و ديگر نسلهای فرهيخته كشور را فراهم آورد.
كتاب دارای يك مقدمه، و يازده بخش اصلی است. نگارنده تلاش كرده است در مقدمه كتاب، دورنمايی از كليات مباحث را بيان نمايد. در بخش اوّل پس از تعريف تمدن و فرهنگ به عوامل فراز و فرود تمدنها، رابطه اخلاق، فرهنگ، تمدن و قانون پرداخته شده است. بخش دوّم به زمينه های شكل گيری تمدن اسلامی و تاريخ نگارش در تمدن اسلامی می پردازد.
دانش خانواده و جمعیت که به عنوان دو واحد درسی مورد تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت، در جهت استحکام و تعالی خانواده و مسئله جمعیت و مشکلات آن درشمار یکی از عناوین درسی کارشناسی معرفی گردید. در کنار این مسئله، دانشگاه معارف اسلامی براساس تجربه خود در ارائه درس »اخلاق خانواده» و اهداف مشترکی که در سرفصلهای ارائه شده توسط وزارتین در درس »دانش خانواده و جمعیت» پیش بینی شده، اقدام به تألیف کتاب یادشده نموده است. این کتاب دربردارنده مجموعهای از دانشهای شناختی، مهارتی و رفتاری است که میتواند آگاهی بخش دانشجویان در عرصههای مختلف نهاد خانواده، قبل و بعد از تشکیل خانواده باشد. مهارت ها و آمادگی های قبل از ازدواج و نحوه مدیریت عاطفی، اخلاقی و رفتاری پس از ازدواج ازجمله مباحثی است که کتاب حاضر عهده دار آن است. در این کتاب ضمن توجه دادن به مهارتهای ارتباطی که بین اعضای خانواده ضروری است، مسائلی چون آگاهیهای حقوقی، دانشها و مهارتها در اقتصاد خانواده و نحوه حل مشکلات و آسیبهای خانواده در عرصههای مختلف نیز مباحثی ارائه گردیده است. این کتاب که با تلاش جمع نویسندگان و با تمرکز بر اشکالات و دیدگاههای اساتید سراسر کشور مورد بازنگری و ویرایش مجدد قرار گرفت، به کوشش اساتید محترم آقایان دکتر امیرحسین بانکی پورفرد، دکتر محمود حکمت نیا، دکتر محمدجواد محمودی و خانمها زهرا آیتاللهی، شیما سادات حسینی، دکتر مؤنس سیاح، دکتر بتول نامجو و نیز استفاده از ایدههای آقایان دکتر محمود گلزاری، حسین بستان و محمدرضا سالاریفر تدوین شده است.
پاسخ ها