از آنجایی که قارچ ها در محیط های گرم و مرطوب رشد می کنند، بیشتر عفونتهای قارچی در نواحی مرطوب بدن شکل میگیرند. به عنوان مثال، نواحی مثل زیر بغل، کشاله ران و چین و چروکهای عمیق پوست بیشتر در معرض خطر عفونت قرار دارند.
قارچ پوستی معمولاً به صورت قرمزی، پوسته پوسته شدن و تغییر رنگ و خارش پوست بروز پیدا میکند. برای مشاهده تصاویر و شکل ظاهری قارچ پوستی در بخشهای مختلف بدن، کلیک کنید.
عفونت قارچ پوستی معمولاً از طریق تماس مستقیم پوست انتقال مییابد. تماس مستقیم ممکن است با موارد زیر صورت گیرد:
· شخص دیگر
· حیوان
· مواردی مانند لباس آلوده
· سالنهای ورزشی
· تشکهای بدنسازی (مانند تشک کشتی)
· جکوزی
· سونا و اتاق بخار
برخی از عفونت های قارچی پوست بسیار رایج میباشند. با وجود اینکه این عفونت میتواند ناراحت کننده و مسری باشد، اما معمولاً جدی نیست و به راحتی درمان میشود.
از رایج ترین عفونت های قارچی پوست می توان به لکه سفید، درماتوفیتوز یا کرم حلقوی، پای ورزشکاران و کاندیدیازیس (یا مونیلیازیس) اشاره کرد.
لکه سفید یا پانائو نوعی عفونت قارچی سطحی پوست است که با اصطلاح پزشکی پیتریازیس ورسیکالر شناخته میشود. این بیماری معمولاً در بزرگسالان رخ داده و به صورت لکههای سفید، صورتی یا قهوه ای روی صورت، گردن، سینه، پشت، شانهها و اندامها ظاهر میشوند. این نوع قارچ پوستی سفید رنگ با بثورات خارش دار و پوسته پوسته شدن پوست همراه میباشند که با تعریق شدیدتر میشود.
کرم حلقوی یک اصطلاح رایج برای عفونت قارچی سطحی پوست است که با علائمی مانند لکههای پوسته پوسته، قرمز و گرد ظاهر میشود. این قارچ ها در قسمت خارجی پوست رشد کرده و الگوهایی حلقه مانند ایجاد می کنند که در اصطلاح به آن کرم حلقوی (ringworm) گفته می شود. این نوع از عفونتها بسیار رایج بوده و بخش های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. کرم حلقوی پوست سر عمدتاً برای کودکان رخ داده و باعث ریزش موی ناحیه آسیب دیده می گردد.
پای ورزشکار یا کچلی پدیس یکی از رایج ترین عفونت های قارچی می باشد. در این بیماری، پوست کف پا و لای انگشتان پوسته پوسته، ملتهب و خارش دار شده و حتی ممکن است دچار تاول های ریز شود. این عفونت در برخی موارد ناخنهای پا را نیز تحت تأثیر قرار میدهد.
کاندیدیازیس نوعی عفونت قارچی است که نواحی مرطوب بدن مانند چین خوردگی پوست، زیر بغل و کشاله ران را درگیر میکند. در برخی موارد، ممکن است نواحی تناسلی نیز دچار این عفونت شده و علائمی مانند ترشحات غیرطبیعی واژن در زنان را به همراه داشته باشد. این عفونت قارچی در افراد مبتلا به دیابت رایج تر از سایرین است و به صورت لکههای قرمز و خارش دار بروز می یابد.
برخلاف باور عموم که تصور میکنند عفونت قارچی تنها در پایین تنه رخ می دهد، این عفونت می تواند در هر ناحیه ای از بدن (از جمله زیر بغل) اتفاق بیفتد. عامل ایجاد کننده قارچ زیر بغل که با نام عفونت مخمری پوست و کاندیدیازیس نیز شناخته می شود، مخمری به نام کاندیدا می باشد.
انواع مختلفی از قارچ ها (از جمله کاندیدا) به طور طبیعی روی پوست زندگی می کنند. این امر برای انسان های سالم مشکلی ایجاد نمی کند. اما زمانی که کاندیدا بیش از رشد کند، میتواند به لایه زیرین پوست نفوذ کرده و باعث ایجاد عفونت یا حساسیتهای پوستی شود. کاندیدیازیس تقریباً ممکن است در هر نقطه از بدن رخ دهد؛ اما اغلب موارد بروز این عفونت در نواحی مرطوب و چین دار پوست (مثل زیر بغل) می باشد.
· از به اشتراک گذاشتن لوازم شخصی خود مثل حوله، دستمال و لباس بپرهیزید. زیرا ممکن است آلوده به قارچ شده و این عفونت های قارچی مسری باشند.
· جوراب هایی با بافت پلاستیکی و همچنین کفش های جلو بسته باعث عرق کردن پاها و افزایش احتمال ابتلا به عفونت های قارچی می شوند. بنابراین جوراب های نخی یا صندل های جلو باز بپوشید و جوراب های خود را هر روز عوض کنید.
B2n.ir/q84041
پاسخ ها