سفیدک زدن لباس در لباسشویی یکی از بدترین صحنه ها بعد از خشک شدن لباس ها می باشد که به دلایل مختلف ممکن است با آن مواجه شویم. این مساله مخصوصا بر روی لباس های رنگ تیره بیشتر خودش را نشان می دهد و ظاهری بسیار نامناسب را به همراه دارد. اگر شما هم از سفیدک های روی لباس بعد از شستشو خسته شده اید، بهتر است دلایل آن را بدانید. در ادامه چند مورد از مهم ترین دلایل سفیدک زدن لباس در لباسشویی را معرفی خواهیم کرد.
1- بالا بودن سختی آب
در بسیاری از مناطق ایران املاح در آب بسیار زیاد است و منجر به افزایش درجه سختی آن میشود. علاوه بر مشکلاتی که سختی آب برای سلامتی بدن ایجاد می کند، به شدت بر شوینده ها اثر دارد و همچنین باعث سفیدک زدن لباس ها میشود. برای حل این مشکل بهتر است از پودر و مواد شوینده ای استفاده کنید که همزمان خاصیت جرم گیری نیز دارند. جرم هایی تشکیل شده در مخزن و بخش های مختلف لباسشویی به دلیل بالا بودن درجه سختی آب، بعد از شستشو و آبکشی و خشک شدن به سفیدک روی لباس تبدیل میشوند. با جرم گیری می توان این مشکل را حل کرد.
2- پایین بودن دمای آب
دقت داشته باشید که برای شستشوی بهتر لباس ها دمای آب باید در سطح استاندارد تنظیم شود. البته بر اساس برنامه شستشو اغلب ماشین های لباسشویی دما را به صورت خودکار تنظیم می کنند. به دلیل خرابی المنت و سایر قطعات ممکن است دمای آب کمتر از سطح استاندارد باشد و باعث سفیدک زدن لباس در لباسشویی شود. در واقع پایین بودن دمای آب علت حل نشدن پودر در ماشین لباسشویی است که روی لباس ها باقی مانده و به سفیدک تبدیل میشوند.
3- استفاده از مواد شوینده نامناسب
یکی دیگر از دلایل سفیدک زدن لباس در ماشین لباسشویی، استفاده از مواد شوینده نامرغوب است. تناسب نوع شوینده با جنس و رنگ لباس اهمیت بسیار زیادی دارد و می تواند از آسیب وارد شده به آنها و تغییر رنگ و سفیدک زدن جلوگیری کند. اینکه پودر لباسشویی بهتره یا مایع لباسشویی اهمیت کمتری نسبت به کیفیت این دو نوع ماده شوینده دارد. به عبارت دیگر، تفاوتی ندارد که پودر استفاده می کنید یا مایع، در هر صورت کیفیت و مرغوب بودن حرف اول را می زند.
4- پر کردن بیش از اندازه مخزن لباسشویی
دقت داشته باشید که ظرفیت ماشین های لباسشویی با توجه به مدل آنها متفاوت و محدود است. اگر بیش از اندازه ظرفیت دستگاه لباس داخل آن قرار دهید، شستشو و آبکشی به درستی انجام نمیشود. در نتیجه ممکن است مواد شوینده لا به لای لباس ها باقی بماند و در نهایت به سفیدک تبدیل شود.
5- استفاده بیش از اندازه از پودر لباسشویی
از دیگر دلایل سفیدک زدن لباس در ماشین های لباسشویی می توان به استفاده بیش از اندازه از پودر اشاره کرد. در جاپودری علامت برای مقدار ماکزیمم درج شده و باید به آن توجه داشته باشید. اگر مقدار پودر بیشتر از حد استاندارد باشد، روی لباس ها باقی مانده و با آبکشی از بین نمیروند.
6- قرار دادن شوینده در جای نامناسب
در ماشین های لباسشویی فضای قرار دادن پودر و نرم کننده از هم جدا هستند. با توجه به اینکه نرم کننده ها در آخرین مرحله آبکشی به لباس اضافه میشود، در نتیجه اگر پودر در آن قرار بگیرد روی لباس باقی خواهد ماند. علاوه براین، به هیچ عنوان نباید پودر را داخل دیگ یا همان مخزن لباسشویی وارد کنید، چون حل نخواهد شد و باعث سفیدک زدن لباس میشود.
7- خراب بودن شیر آب جاپودری
برای حل شدن بهتر پودر ابتدا آب وارد جاپودری میشود و سپس به مخزن انتقال پیدا می کند. اگر شیر آب این بخش مشکل داشته باشد، پودر در آب حل نشده و مستقیم وارد مخزن میشود. به همین دلیل در حین شسشتو و آبکشی ذرات پودر روی لباس ها باقی مانده و حل نمیشود و به سفیدک تبدیل میشود.
8- خرابی پمپ آب لباسشویی
یکی دیگر از دلایل سفیدک زدن لباس در لباسشویی، خراب شدن قطعات داخلی حیاتی آن از جمله پمپ آب است. این قطعه اگر خراب شود، آبگیری و آبکشی به درستی انجام نشده و باعث سفیدک زدن لباس ها میشود. حل این مشکل نیاز به تخصص و مهارت دارد و بهتر است توسط تعمیرکار انجام شود.
جمع بندی
سفیدک زدن لباس در لباسشویی به دلایل متعددی از جمله نامرغوب بودن مواد شوینده، استفاده بیش از اندازه از پودر یا مایع لباسشویی، پر شدن بیش اندازه ماشین لباسشویی، خرابی پمپ آب و همچنین دمای پایین آب رخ می دهد. علاوه براین، گاها وجود یک تکه دستمال کاغذی برای سفیدک زدن تمام لباس های لباسشویی کافیست! در نتیجه باید جیب لباس ها ابتدا خالی شود و سپس به لباسشویی منتقل شوند. تنها راه چاره بعد از سفیدک زدن لباس ها شستشوی مجدد آنها خواهد بود و دلیل اصلی رخ دادن مشکل شناسایی و برطرف شود.
پاسخ ها