طرح پانزی:
در این ترفند کلاهبردارانه فرد کلاهبردار وعده میدهد چنانچه سرمایه های خود را در اختیار او قرار دهند می تواند با آن ها ارز دیجیتال خرید و فروش کرده و سود تضمین شده قابل توجهی به این افراد بپردازد. اما در حقیقت هیچ گونه فعالیت اقتصادی در میان نیست. این افراد تنها با تبلیغات فریبنده اقدام به جلب اعتماد و جذب سرمایه ی افراد نا آگاه نموده و برای اعتماد سازی تا مدتی هم با استفاده از پول افراد جدید به سرمایه گذاران قدیمی تر سود پرداخت می کند و این باعث ترغیب بیشتر افراد به این سرمایه گذاری می شود اما سرانجام وقتی سرمایه گذار جدیدی یافت نشد یا حجم سرمایه به حد قابل توجهی رسید کلاهبردار که می تواند شخص یا حتی یکی از صرافی های ارز دیجیتال کلاهبردار باشد سرمایه ها را به یغما برده و فرار می کند .
متاسفانه به دلیل نو ظهور بودن بازار ارز های دیجیتالی و خاصیت ناشناس ماندن طراحان کلاهبرداری در فضای مجازی هیچ رد و نشانی از کلاهبردار یا کلاهبرداران یافت نمی شود. و این فرصت نابی برای کلاهبرداری صرافی های آنلاین ارز دیجیتال محسوب می شود.
صرافی جعلی:
شایع ترین شیوه کلاهبرداری صرافی های آنلاین ارز دیجیتال سو استفاده از نام سایت ها و کیف پول های معتبر و اقدام به جعل کیف پول و درگاه واریز ارز است.
جعل معمولا به این شکل رخ می دهد که صرافی متقلب اقدام به طراحی سایت یا درگاه مشابه نمونه ی معتبر نموده و کاربران را که عموما دقت یا آگاهی کافی از ظرایف ندارند دچار اشتباه نموده و باعث می شوند کاربر دارایی خود را به این کیف یا درگاه تقلبی واریز نموده و پس از آن هرگز به دارایی خود دسترسی نداشته باشند.
عرضه ارزهای دیجیتال رایگان در شبکه های اجتماعی :
رمز ارز ها در بازار ارز دیجیتال همان پول در دنیای حقیقی اند. بخاطر بسپارید هرگز کسی پول رایگان در اختیار کسی قرار نمی دهد. پس اگر با این ادعا مواجه شدید که با خرید و یا واریز مبلغ مشخصی ارز دیجیتال، ارز رایگان برای شما ارسال یا واریز خواهد شد مطمئن باشید که با یک دام کلاهبرداری صرافی های آنلاین ارز دیجیتال مواجه شده اید. هر چند وعده ی ارسال ارز رایگان بسیار پیش پا افتاده به نظر می رسد اما با همین ترفند به ظاهر ساده افراد بسیاری وسوسه شده و دارایی خود را باخته اند.
معمولا در این روش کلاهبرداران با سو استفاده از نام و نشان افراد معروف حوزه ی ارز دیجیتال اقدام به ایجاد صفحات مجازی نموده و با رصد اوضاع دقیقا ذیل پست های پر بازدید ادعا می کنند که درصورت واریز میزان مشخصی از دارایی خودتان دو برابر آن را به رایگان به شما اهدا می کنند. این روش تا کنون دارایی افراد بسیاری را به یغما برده است.مراقب وسوسه های این چنینی باشید.
توکنهای بیارزش:
کلاهبردار با ادعای اینکه توکن عرضه شده توسط او در آینده بسیار کاربردی و ارزشمند خواهد بود و سودی بسیار بالا نصیب کاربران خواهد شد اقدام به فروش توکن می کند. معمولا ترفند کلاهبرداری به این ترتیب است که کلاهبردار با ادعای اینکه توکن عرضه شده توسط او در آینده بسیار کاربردی و ارزشمند خواهد بود و سودی بسیار بالا نصیب کاربران خواهد شد اقدام به فروش توکن می کند.
در حالیکه تحقیقات ثابت کرده بیش از 80 درصد توکن های موجود فاقد کاربرد و در واقع بی ارزشند و هر توکن تا زمانی که بستری مناسب و پروژه ای خاص برای تبدیل به ارز دیجیتال نداشته باشد فاقد ارزش بوده و فقط راهی برای دستبرد به دارایی شماست.
پامپ و دامپ:
کلاهبرداران بطور ناگهانی میزان زیادی ارز کم ارزش را خریده و با تبلیغات و هیاهوی گسترده موجب افزایش تقاضا برای آن ارز و افزایش شدید قیمت آن می شوند.با هجوم افراد مبتدی که فریب این افزایش قیمت را خورده و متقاضی خرید آن شده اند قیمت ناگهان افزایش یافته و پامپ رخ می دهد در این مواقع سرمایه داران اصلی که میزان زیادی از این ارزهای دیجیتال را در اختیار دارند اقدام به فروش ارز خود نموده و باعث سقوط ناگهانی قیمت آن ارز خاص شده و دامپ رخ می دهد در این مسیر بسیاری افراد مبتدی شدیدا متضرر می شوند البته پامپ دامپ اغلب در ارز های کم ارزش رخ می دهد نه ارز های معتبر
روش باج افزار:
یکی از مهمترین و جدیدترین حملاتی که در این فضا اتفاق میافتد نوع حملات باج افزار است. کار باج افزار به این صورت است که سیستم، فایلها و اطلاعات شما را کد دار میکنند و از شما باج میخواهند تا کلید آن را به شما بدهند و منطق آن بر پایه باج خواهی است.
در این حالت اگر باجی که آنها میخواهند به صورت ریالی یا دلار یا هر چیز قابل پیگیری باشد میتوانیم آن را با شکایت پیگیری کنیم. اما آنها برای جلوگیری از این اتفاق چه میکنند؟ آنها در این مواقع باجی که میخواهند بگیرند را به صورت ارز دیجیتال طلب میکنند تا رد آنها قابل پیگیری نباشد.
بنابراین این روش کلاهبرداری ارز دیجیتال طرفداران زیادی را پیدا کرده است و این روزها حمله به این روش نسبت به سایر روشها بسیار رایجتر شده است.
معمولا همه چیز از یک سوال ساده آغاز می شود آیا در مورد استخراج ارز چیزی می دانید ؟ فارغ از پاسخ کاربر به وی وعده داده می شود که با استخراج ارز می تواند به راحتی و در مدت کوتاه سودی سرشار کسب کند حتی ابزاری برای سنجش سود احتمالی در اختیار وی می گذارند و بسیاری افراد نا آگاه وقتی می بینند در مدت کوتاه ممکن است سودی این چنین عالی کسب کنند فریفته شده و به هوای استخراج ارز یا سرمایه گذاری در پروژه تامین دستگاه استخراج ارز و یا دریافت ربات تلگرامی دریافت ارز اقدام به سرمایه گذاری می کنند اما این روش نیز در واقع یک طرح پانزی است که نهایتا منجر به برباد رفتن سرمایه افراد بسیار و فرار کلاهبرداران می شود.
حملات فیشینگ برای ارزهای دیجیتال :
حملات فیشینگ در واقع با سو استفاده از ضعف های امنیتی یک سایت صورت می گیرد و اجرای آن به این شکل است که ایمیل یا پیامی با مضامین مهم از سوی فرد کلاهبردار به قربانی ارسال می شود که او را وادار می کند اطلاعات بسیار مهم از جمله رمز عبور، رمز دوم کارت بانکی و اطلاعاتی از این قبیل را در وب سایتی جعلی وارد کند به این خیال که مشغول تکمیل اطلاعات خود در سایتی مهم و آشنا است. در واقع فیشینگ نوعی عملیات مهندسی اجتماعی روانی است که با استفاده از غفلت و ساده انگاری و اشتباهات سهوی افراد دارایی آن ها را به سرقت می برد.
پاسخ ها