بر اساس نرخ صرافی ملی ایران امروز (۱۸ تیر ۱۴۰۰) هر دلار آمریکا به قیمت ۲۴ هزار و ۳۵۰ تومان رسید.
به گزارش سلام نو به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس نرخ صرافی ملی ایران امروز (۱۸ تیر ۱۴۰۰) هر دلار آمریکا به قیمت ۲۴ هزار و ۳۵۰ تومان رسید و هر اسکناس یورو نیز به مبلغ ۲۹ هزار و ۴۹۲ تومان فروخته شده است.
بانک مرکزی حداقل سرمایه به منظور تاسیس و فعالیت شرکتهای صرافی تضامنی در تهران و شهرهای بزرگ را ۲۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بانک مرکزی، اصلاحیه «دستورالعمل اجرایی تأسیس، فعالیت و نظارت بر صرافیها» که در یک هزار و سیصد و چهاردهمین جلسه مورخ ۲۸.۲.۱۴۰۰ شورای پول و اعتبار مطرح و به تصویب رسیده است، ابلاغ شد.
بر اساس دستورالعمل یاد شده، حداقل مبلغ سرمایه به منظور تأسیس و فعالیت شرکتهای صرافی وابسته به مؤسسات اعتباری و نیز شرکتهای صرافی تضامنی در استان تهران و شهرهای بزرگ شامل اصفهان، اهواز، تبریز، شیراز، کرج، مشهد، قم و ارومیه، دویست و پنجاه میلیارد ریال تعیین شده است.
همچنین در شرکتهای صرافی وابسته به مؤسسات اعتباری، مجموع تعهدات مالی ناشی از حوالههای صادره به مشتریان در هر زمان، حداکثر به میزان مبلغ مورد تعهد مندرج در تأییدیه هیأت مدیره مؤسسه اعتباری مبنی بر ایفای کامل تعهدات مورد اشاره توسط صرافی وابسته خواهد بود.
علاوه بر این، تأسیس شعبه توسط شرکتهای صرافی وابسته به مؤسسات اعتباری در صورت تأمین سرمایه برای تأسیس هر شعبه به میزان ۷۵ درصد حداقل سرمایه مورد نیاز برای تأسیس صرافی بر اساس محل استقرار شعبه، دارا بودن حداقل پنج سال سابقه فعالیت مجاز، تأیید عملکرد صرافی توسط بانک مرکزی و با کسب مجوز از بانک مرکزی ممکن خواهد بود.
ایجاد باجه توسط شرکتهای صرافی وابسته به مؤسسات اعتباری صرفاً برای انجام عملیات خرید و فروش نقدی ارز به صورت موقت منوط به کسب موافقت بانک مرکزی، پیشبینی شده است. از دیگر اهم احکام مقرر در دستورالعمل مذکور آنکه؛ از این پس تصدی سمت مدیرعامل در شرکت صرافی و تمدید دوره مسئولیت وی منوط به أخذ تأییدیه صلاحیت از بانک مرکزی است.
انجام هرگونه عملیات صرافی در بسترهای معاملاتی برخط داخلی و استفاده از رمزارزهای استخراج شده داخلی برای واردات، صرفاً بر اساس ضوابط ابلاغی بانک مرکزی، امکانپذیر است و اعطای هرگونه تسهیلات توسط مؤسسات اعتباری به شرکت صرافی ممنوع است.
همچنین آن دسته از صرافیهای موجود که مدت اعتبار اجازهنامه فعالیت آنها بعد از تاریخ ابلاغ این بخشنامه منقضی میشود، حداکثر ظرف ۲ سال مهلت دارند، شرایط خود را با مفاد دستورالعمل جدید تطبیق دهند.
نوسان شاخص ارزی در هفتهای که گذشت، از عقب نشینی دلار در تابلوی معاملاتی صرافیهای مجاز و بازار آزاد حکایت دارد.
به گزارش خبرنگار ایبِنا؛ شش روز معاملاتی بازار ارز در هفته منتهی به میانه تیرماه ۱۴۰۰، با فراز و فرود دلار در کانال بیست و پنج و بیست و چهار هزار تومانی همراه بوده است. جایی که دلار به دلیل افزایش تقاضا و تلاش سفته بازان و نوسان گیران، به کانال بیست و پنج هزار تومانی راه یافت، اما در ادامه هفته با حضور پرقدرت بازارساز و کاهش تقاضای کاذب، شاخص ارزی به کانال پایین تر بازگشت.
حال بررسی روند نوسانات نرخ دلار آمریکا در صرافی های مجاز و بانکی سطح کشور نشان می دهد؛ در اولین روز هفته (شنبه ۱۲ تیرماه ۱۴۰۰) میانگین نرخ فروش هر اسکناس دلار آمریکا در این صرافی ها با کاهش اندک نسبت به نرخ پایانی هفته قبل، به رقم ۲۴۹۲۰ تومان رسیده است؛ اما در دومین روز هفته (یکشنبه ۱۳ تیرماه ۱۴۰۰) میانگین نرخ فروش دلار آمریکا در این صرافی ها به دلیل افزایش تقاضا، به کانال بالاتر یعنی رقم ۲۵۰۲۱ تومان افزایش یافته است.
روند افزایشی دلار در سومین روز هفته (دوشنبه ۱۴ تیرماه ۱۴۰۰) متوقف شد و میانگین بهای اسکناس آمریکایی با افت نسبت به روز قبل، به رقم ۲۴۷۵۵ تومان رسید. روندی که در سه روز پایانی هفته نیز ادامه داشت و نرخ دلار آمریکا در معاملات روز سه شنبه (۱۵ تیرماه ۱۴۰۰) با افت ۱۳۱ تومانی به نرخ ۲۴۶۲۴ تومان رسید.
اما در پنجمین روز هفته (چهارشنبه ۱۶ تیرماه ۱۴۰۰)، در شرایطی که کاهش تقاضا در بازار مشهود بود، هر اسکناس دلار آمریکا با کاهش ۱۵۷ تومانی نسبت به روز قبل، ۲۴۴۶۷ تومان ارزشگذاری شد.
در نهایت، بازار ارز در ایستگاه پایانی هفته (پنجشنبه ۱۷ تیرماه ۱۴۰۰) و در ادامه تداوم روند نزولی شاخص ارزی، با افت بیشتر نرخ دلار همراه شد. به گونه ای که میانگین نرخ فروش هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی های مجاز و بانکی سطح کشور به رقم ۲۴۳۵۰ تومان رسید که نسبت به روز چهارشنبه ۱۱۷ تومان و نسبت به اولین روز هفته نیز ۵۷۰ تومان ارزان تر شد.
از سوی دیگر، با کاهش پلکانی دلار در صرافی های مجاز، شاهد افت نسبی دلار در بازار آزاد نیز بودیم، به گونه ای که دلار آمریکا در بازار آزاد از کانال بیست و پنج هزار تومانی عقب نشینی کرد و در محدوده ۲۴۹۰۰ تومان در پایان هفته گذشته، قیمت گذاری شد.
امروز مطالبی همچون کاهش نرخ دلار در صرافیهای مجاز، شاخص کل بورس تا کجا اوج میگیرد؟، جزئیات افشای اطلاعات ۷ نماد بورسی، سود نقدی سهامداران شپنا کی واریز میشود؟، نمادهایی که بیش از ۲۰۰۰ روز است متوقفند!، پالایش یکم ۹۰۰۰ تومانی در راه است؟، تعطیلی بانکها در روزهای پنجشنبه، چگونه اینترنتی کد بورسی بگیریم؟؛ در سایت نبض بورس قرار گرفته است.
به گزارش نبض بورس، در ۱۹ مرداد ماه سال گذشته بود که بورس سقوط کرد و بعد از آن حدود یک سال سرمایه مردم در این بازار آب شد!
درست سه روز قبل از سقوط بزرگ بورس یعنی در تاریخ ۱۶ مرداد ماه سال گذشته بود که رئیس جمهور روحانی طی مصاحبهای اعلام کرد: با شرایطی که بورس دارد صندوقهای ما میتواند فعالتر بشود. بخش دولتی به تدریج بعد از سرمایهگذاری و به ثمر رساندن باید کم کم کنار بروند و صاحب سهام باشند و این برای آینده فعالیت آنها ثمربخشتر است. روحانی گفت: با شرایطی که بورس نشان میدهد اوضاع بهتر خواهد شد؛ مردم باید همه چیز را به بورس بسپارند.
بعد از آن در ۲۲ مرداد ماه ۱۳۹۹ بود که رئیس جمهور طی صحبتهای دیگری گفت: مردم میتوانند در بازار بورس بیایند خریدهایی کنند که برای آینده و داراییشان اطمینان بیشتر پیدا کنند این طرحها اگر ا جرایی شود مردم میتوانند همانطور که الان در بورس همه این سهام تازهای که وارد بازار بورس میشود و تحول ایجاد میکند به نفع همه است همین ای. تی. اف که در ماه شهریور و اوایل شهریور سهام آن با تخفیف فروخته میشود اینها همه برای این است که مردم بدانند سکه و دلار جای سرمایهگذاری نیست، اما بورس جای سرمایهگذاری است خرید نفت جای سرمایهگذاری است.
مورخه ۱۷ تیر ۱۴۰۰ ایشان طی صحبتهایی گفت:
البته وقتی مردم وارد بورس میشوند نباید همه سرمایه خود را وارد کنند. میزان آورده باید در حدی باشد که با فراز و نشیب بورس، زندگی آنان به هم نریزد. بورس در بلند مدت سود قابل ملاحظه ای دارد. اگر سود زمان ۱۰ ساله بورس را حساب و حتی با پولی که مردم در بانک میگذارند و طلا و سکه می خرند، مقایسه کنیم، درآمد بلندمدت بورس از آنها پایین تر نیست و درآمد بالاتری حتی دارد.
رئیس جمهور اظهار داشتند: فراز و نشیب بورس طبیعی است، از طریق همین بورس توانستیم میلیونها مردم را وارد کسب و کار جدید کنیم که با دقت هایی که در بورس و شورای عالی بورس انجام میشود و مصوبات فراوانی که در ماههای اخیر راجع به بورس داشتهایم، امیدواریم بورس تا پایان دولت در مسیر درست خود حرکت و دولت سیزدهم هم از این بازار به خوبی استفاده کند. چون این بازار حتی میتواند اعتبار مالی سرمایهگذاریهای بزرگ را تامین کند.
دیگر دارایی برای مردم باقی نمانده است که بخواهند وارد بازار سرمایه کنند. در این یک سال با سیگنالهایی که داده شد مردم دارایی خود را به بازار سرمایه آوردند و بعد از یک سال ۸۰ درصد سرمایه خود را بر باد رفته دیدند!
پاسخ ها