هر کدام از انواع مشاوره به منظور و هدف خاصی در اختیار مراجعان قرار داده میشود تا با توجه به آنها بتوانند مشکلات خود را راحت تر حل کنند. در حقیقت اهداف مشاوره ، نوع فعالیت و وظایفی که مشاور دارد را مشخص میکند. مشاوران با توجه به آن اهداف و با توجه به مهارت ها و اطلاعتی که دارند بهترین و کارآمدترین مشاوره را در اختیار مراجعان خود قرار میدهند. در ادامه چند نوع از مهمترین اهداف مشاوره و تاثیراتی که خواهند داشت را بیان خواهیم کرد.
۱. با استفاده از مشاوره فرد بتواند طرحی مطلوب برای بهبود وضعیت زندگی خود داشته باشد.
۲. اعتماد به نفس خود را افزایش دهد و استقلال کسب کند.
۳. تصورات اشتباهی که درباره جلسه مشاوره دارد را کاهش دهد.
۴. هدفهای مهمی را برای زندگی خود مشخص کند و برای رسیدن به آن ها قدم بردارد.
۵. انگیزه و مهارت های لازم را برای تغییرات داشته باشد.
۶. پذیرفتن و قبول مسئولیت های کارهای خود با استفاده از افزایش اعتماد به نفس بالا.
۷. تصویر واضح و روشنی از خود، احساسات و افکارش به دست بیاورد.
نمونه های بالا فقط چند مورد جزئی از اهدافی است که مراجع با مراجعه به رو مشاور به دست خواهد آورد. اهداف بیشتری وجود خواهد داشت که به گذراندن راحت تر و لذت بخش تر زندگی افراد کمک میکند.
۱. سوء تفاهم هایی که امکان دارد وجود داشته باشد را از بین ببرد. سوء تفاهم هایی مثل این که مشاوره می تواند همیشگی باشد
۲. از بین بردن تمامی تصورات غلطی که در جلسات مشاوره ممکن است به وجود بیاید.
۳. به وجود آمدن یک رابطه صحیح و واقع بینانه بین مشاور و مراجع.
همچنین بخوانید: یک مرکز مشاوره روانشناسی خوب چه ویژگیهایی دارد؟
لازم است فراموش نکنید که این اهداف طی یک جلسه مشاوره به وجود نخواهد آمد. با توجه به شرایط و خصوصیاتی که مراجع ها میتوانند داشته باشند، زمان به وجود آمدن این اهداف متغیر است. بعضی از افراد برای مشخص کردن اهداف خود و به دست آوردن مهارت های لازم نیاز به زمان بیشتری دارند.
*به طور کلی داشتن اهدافی که از جلسات مشاوره به دست میآید میتواند تلاش و کوشش افراد را تخمین بزند و او را در مسیر خاصی قرار دهد که هر چه سریعتر به خواستههایش برسد. با افزایش اعتماد به نفس افراد راحت تر می توانند به سوی اهداف خود قدم بردارند و با توجه به مهارتهای لازمی که دارند یکی پس از دیگری به موفقیت برسند و در نهایت باعث رشد شخصیت خود شوند.
پاسخ ها