در این مقاله از آیدت چهار شاخصه برتر برای شناسایی پتانسیل رهبری را تشریح می کنیم.
"آیا آنها آماده برای سطح بعدی هستند؟" این یک سوال رایج در ذهن رهبران بزرگ و متخصصان منابع انسانی است. اما پاسخ به این سوال ممکن است به همان سادگی که ما می خواهیم نباشد.
تشخیص پتانسیل و آمادگی افراد برای قرار گرفتن در موقعیت های مناسب و در زمان مناسب بسیار حیاتی است، اما این کار می تواند چالش برانگیز باشد. به همین دلیل، اغلب به طور خودکار به عملکرد گذشته افراد نگاه می کنیم و فرض می کنیم که اگر کسی در گذشته موفق بوده، در موقعیت های جدید، بالاتر یا گسترده تر نیز همچنان موفق خواهد بود.
اما عملکرد تنها بخشی از معادله است — عملکرد لزوماً نشان دهنده نتایج آینده نیست.
بنابراین، برای کمک به شما، لیستی از چهار شاخصه کلیدی و ویژگی های بالقوه استعداد را تهیه کرده ایم که پیش زمینه ای برای رهبران و تصمیم گیرندگان در هنگام مدیریت استعدادها و بحث های توسعه رهبری فراهم می کند.
این چهار ویژگی باید همیشه در نظر گرفته شوند تا مشخص شود آیا فردی پتانسیل رهبری دارد و آیا آماده سطح بعدی است.
اولین گام در هر تلاشی برای توسعه رهبری، خودآگاهی است.
آیا آنها می دانند که چگونه در زمان های مناسب و پراسترس واکنش نشان دهند؟ آیا فرد از تأثیر اعمال خود بر دیگران آگاه است؟ آیا آنها قادر به تطبیق رفتارهای خود با ضروریتهای وضعیت موجود هستند؟
این امر شامل ترکیبی قدرتمند از ضریب هوشی (IQ) و هوش هیجانی (EQ) است. اغلب افراد موفق، از نظر فنی باهوش هستند (IQ) اما ممکن است تجربه یا آگاهی کافی از چگونگی تاثیرگذاری آن در یک تیم یا محیط همکارانه (EQ) را نداشته باشند.
توانایی آگاهی، تفکر و مدیریت ادراکات دیگران از خودشان، یک شاخصه کلیدی برای کسی است که پتانسیل بیشتری دارد.
افراد اغلب دوست دارند یاد بگیرند و درباره یافته ها و روندهای جدید بشنوند. با این حال، شنیدن یک ایده جدید و سپس یافتن راه هایی برای آزمایش، تطبیق و اجرای آن، چیز دیگری است.
این امر شامل تمایل به پذیرش ریسک و درک عمیق نیازهای آینده (و اغلب برآورده نشده) مشتریان است. همچنین نیازمند توانایی درک سریع ارزش چیزی جدید و جسارت تبدیل آن به چیزی مفید است.
این توانایی اغلب شامل جستجوی نوآوری و تمایل به تنوع است که منجر به رهبری فکری برای تیم، سازمان و صنعت می شود.
گاهی اوقات به صورت "آتش درون" توصیف می شود، این انگیزه برای دستیابی و برآورده کردن معیارهای بالای تعالی است.
این استانداردها یا معیارها اغلب به طور ناخودآگاه تنظیم و مدیریت می شوند. آنها در مواقع سخت تغییر نمی کنند یا ضعیف نمی شوند، بلکه به گونه ای ارتقا می یابند که دیگران نیز الهام بگیرند. چالش ها، به صورت تجربیات هیجان انگیز و پاداش دهنده دیده می شوند.
فرصت های توسعه با حس خوش بینی و اطمینان مورد توجه قرار می گیرند. با این حال، این انگیزه باید متعادل باشد تا فقط به خود آنها مربوط نباشد. این شاخصه، توصیف کننده رهبرانی است که خود و اعضای تیم شان را به ارائه نتایج با کیفیت بالا متعهد می کنند.
این یک حس ششم است که به فرد امکان می دهد بداند چه زمانی و چگونه یک ایده را در سازمان مطرح کند تا پذیرش بهینه را به دست آورد.
این توانایی شامل شناخت نیازهای دیگران و زمان مناسب برای ارائه بازخورد درباره یک ایده است. این بیشتر یک هنر است تا علم و شامل درک عمیق از فرهنگ سازمانی و روابط است.
فراتر از آماده سازی و تسهیل یک رویارویی موفق، این امر به ایجاد اعتماد و ارتباط با تصمیم گیرندگان کلیدی و انعطاف پذیری در پیشبرد پروژه ها و ایده ها اشاره دارد.
آیا به دنبال رهبری خوب در سازمان خود هستید؟ با در نظر گرفتن این چهار مورد، رهبران با پتانسیل بالا را شناسایی کرده و برنامه ای برای توسعه مهارت های آنها و آماده سازی آنها برای مراحل بعدی ایجاد کنید.
پاسخ ها