هوش هیجانی (EQ) پرسش و پاسخ مصاحبه
در این مقاله از ، با نمونه ای از سوالات هوش هیجانی (EQ) و بررسی آن ها آشنا می شوید. هوش هیجانی یا EQ به توانایی درک و مدیریت احساسات خود و دیگران اشاره دارد. این شامل توانایی هایی مانند خودآگاهی، خودتنظیمی، انگیزه، همدلی و مهارت های اجتماعی می شود.
سوالات مصاحبه هوش هیجانی به مدیران و استخدام کنندگان کمک می کند تا EQ را در نامزدهای شغلی به عنوان بخشی از فرآیند مصاحبه ارزیابی کنند. انتخاب سوالات مناسب مصاحبه EQ می تواند یک عامل کلیدی در یافتن بهترین کارمندانی باشد که در فرهنگ شرکت، مناسب هستند.
سطوح بالای هوش هیجانی یا ضریب عاطفی (EQ) نقش مهمی در عملکرد کارکنان دارد. سوالات مصاحبه EQ به استخدام کنندگان و مدیران استخدام درک عمیق تری از توانایی یک نامزد در موارد زیر می دهد:
• از احساسات خود و دیگران آگاه باشند.
• رفتار آنها را بشناسد و تنظیم کند.
• و احساسات خود را برای سازگاری با محیط های مختلف مدیریت کنند.
این ویژگی ها یک عامل مهم تصمیم گیری در استخدام موفق هستند، زیرا کارکنان با هوش هیجانی و اجتماعی بالا:
• با هم تیمی های خود به طور موثر همکاری کنند.
• ارتباط باز را در آغوش بگیرید.
• و به خوبی خود را با تغییر وفق دهند.
استخدام کنندگان و مدیران استخدام باید هوش هیجانی را با پرسیدن سؤالات خاص مرتبط با نقشی که برای آن استخدام می کنند، اندازه گیری کنند. به عنوان مثال، یک فروشنده با هوش هیجانی می تواند هنگام گوش دادن به شکایات مشتریان، ناامیدی خود را مدیریت کند. به طور مشابه، توسعه دهنده ای که EQ بالایی دارد، وقتی همکارانش در خلال بررسی کد باگ هایی در کد خود پیدا می کنند، ناراحت نمی شوند - در عوض، آنها بازخورد همکاران خود را می پذیرند و دوباره روی کار خود تمرکز می کنند.
برخی از ویژگی های عاطفی برای همه اعضای تیم، صرف نظر از نقش آنها، ضروری است. کارمندان باهوش عاطفی نسبت به احساسات دیگران همدلی طبیعی دارند که باعث می شود در یک محیط تیمی پیشرفت کنند. آنها روابط قابل اعتمادی ایجاد می کنند و به طور موثر با همکاران و مشتریان ارتباط برقرار می کنند. آنها همچنین از نقاط قوت و ضعف خود آگاه هستند، به این معنی که معمولا نسبت به کارمندانی که سطح هوش اجتماعی یا آگاهی عاطفی پایین تری دارند، برای دریافت بازخورد بازتر هستند.
با پرسیدن برخی از این سوالات در مرحله اول یا دوم مصاحبه خود، ارزیابی هوش هیجانی را به فرآیند استخدام خود اضافه کنید:
• از زمانی به من بگویید که در محل کار با یک معضل اخلاقی مواجه شدید. چگونه با آن برخورد کردید و چه نتیجه ای داشتید؟
• از زمانی برایم بگویید که شخصی از کار شما انتقاد کرده است. چگونه پاسخ دادید و چه چیزی یاد گرفتید؟
• چگونه اختلاف بین دو همکار را حل می کنید؟
• اگر مشتری تماس بگیرد و شکایت کند که قیمت محصول/خدمت ما خیلی بالاست، چگونه با آن برخورد می کنید؟
• از زمانی که با سرپرستتان درگیری داشتید بگویید. چطور حلش کردی؟
سوالات هوش هیجانی EQ باید بر اساس نقش آن فرد پرسیده و ارزیابی شود
به کاندیداهای خود فرصت دهید تا به چیزی از تجربه شخصی خود فکر کنند. یا به آنها یک سناریوی فرضی بدهید تا نحوه واکنش آنها را آزمایش کنید. چیزی را انتخاب کنید که اگر آنها را استخدام کنید، احتمالاً با آن مواجه خواهند شد. اگر کاندیداهای شما یک تجربه گذشته را توصیف می کنند، باید بتوانند به تفصیل توضیح دهند و تصویر کامل را به شما ارائه دهند. در صورت لزوم، سوالات بیشتری بپرسید.
• "همکارت بعد از آن چه گفت؟"
• رابطه شما با سرپرستتان چگونه تغییر کرد؟
• یا "آیا با یک مشتری متفاوت با وضعیت مشابهی روبرو شدید؟"
به واکنش ها و زبان بدن نامزدهای خود در حین پاسخگویی به سوالات شما توجه کنید. آیا وقتی در مورد بازخوردهای منفی که از مدیر خود دریافت کرده اند صحبت می کنند، هنوز ناراضی به نظر می رسند یا می توانند توضیح دهند که چگونه در نتیجه بازخوردهایی که دریافت کرده اند بهبود یافته اند؟
سوالات خود را با سناریوهایی که با عملیات شرکت شما مطابقت دارد تنظیم کنید. برای نقش های مختلف، برخی از ویژگی های هوش هیجانی بیش از دیگران اهمیت دارند. به عنوان مثال، اگر یک فروشنده ادعا کند که به شکایات مشتری واکنش نشان نمی دهد، می تواند به این معنی باشد که آنها بی تفاوت یا بی انگیزه هستند و به راحتی تسلیم می شوند. اما، برای یک هماهنگ کننده رسانه های اجتماعی، این پاسخ می تواند نشانه خوبی باشد. آنها ممکن است به جای پاسخ فوری به یک نظر بد، تماس بگیرند و موضوع را به روشی محتاطانه تر و مناسب تر بررسی کنند.
پاسخ هایی را که می گیرید به تجربیات کاری واقعی ترجمه کنید. اجتناب از درگیری در برخی موارد می تواند یک مزیت تلقی شود. اما در یک تیم حرفه ای، این نشان دهنده کارمندی است که احساسات را سرکوب می کند و می تواند در درازمدت باعث مشکلات همکاری و عملکرد شود.
پاسخ هایی را که از هوش هیجانی EQ می گیرید به تجربیات کاری واقعی ترجمه کنید.
اگر کاندیداها یکی از پاسخ های زیر را تغییر دهند، احتمالاً هوش هیجانی لازم برای موقعیت شما را ندارند:
• Boilerplate، پاسخ های قالبی ، مانند: "من با یکی از همکارانم در یک پروژه اختلاف نظر داشتم، اما ما نشستیم، گفتگو کردیم و مشکل را حل کردیم." به نظر می رسد این نوع پاسخ ها "کنسرو شده" هستند و هیچ مثال خاصی از تجربه در محیط های کاری واقعی ارائه نمی دهند.
• پاسخ های کوتاه و کلی، مانند «من تحت فشار آرام می مانم» یا «من در همکاری با افراد دیگر خوب هستم». این پاسخ ها خیلی مبهم هستند که مفید نباشند - در عوض به دنبال پاسخ های مفصلی باشید که از یک تجربه استفاده می کنند.
• انتقاد یا متهم کردن سرپرستان و/یا همکاران. نامزدهایی که از دیگران انتقاد می کنند ممکن است فاقد مهارت های خود ارزیابی باشند و از مسئولیت پذیری در مورد اقدامات خود اجتناب کنند. با این حال، تا زمانی که از اشتباهات خود درس گرفته و رفتار خود را تغییر داده باشد، اگر یک نامزد تجربه ای منفی را توصیف کند، لزوماً بد نیست.
• سیگنال های متناقض زبان بدن کاندیداهایی که به نظر می رسند از پاسخ دادن به سؤالات هوش هیجانی ناراحت نیستند یا کنترل تکانه ضعیفی از خود نشان می دهند، معمولاً در موقعیت های استرس زا عملکرد خوبی ندارند.
هوش هیجانی یک مهارت مهم برای موفقیت در محل کار است. مصاحبه کنندگان به طور فزاینده ای از سوالات هوش هیجانی برای سنجش توانایی شما در مدیریت احساسات، تعامل با دیگران و مقابله با چالش ها استفاده می کنند. با آماده شدن برای پاسخ به این سوالات، می توانید شانس خود را برای موفقیت در مصاحبه شغلی افزایش دهید.
گردآوری: بخش سرگرمی
پاسخ ها