در این مطالعه به بررسی نحوه پیشگیری و درمان سرمازدگی پسته میپردازیم. همچنین فواید این آجیل ارزشمند را هم بازگو میکنیم تا دلیلی باشد برای اثبات اهمیت جلوگیری از سرمازدگی پسته.
سرمازدگی ناشی از تشعشع در هوای کاملاً آرام و بدون باد و ابر و در ساعات نزدیک به طلوع خورشید رخ میدهد. لایهای از هوای سرد و سنگین که در نزدیکی سطح زمین تشکیل میشود، تمایل دارد در شیبها و فرورفتگیهای نواحی ناهموار زمین جریان یابد.
بنابراین، جریان هوای سرد به دلیل وزن آنها به سمت زمینهای کم ارتفاع (حفرهها) حرکت میکند و تجمع آنها در نقاط پست باعث میشود که زمینهای توخالی مانند حوضچههای هوای سرد عمل کرده و در معرض خطر یخزدگی قرار بگیرند، در حالی که در مناطق کم خطرتر هستند.
شیبها به دلیل جریان زهکشی هوای سرد است، بنابراین این مناطق بسیار بیشتر از سایر مناطق نزدیک به خود در معرض یخبندان هستند. موانعی مانند دیوارهایی با درختان بلند و انبوه (بادگیر) در انتهای شیب باغ از خروج هوای سرد از باغ جلوگیری میکند و یخبندان را تشدید میکند. همینطور بهتر است که راه های مقابله با پسیل پسته را نیز بدانید.
راههای کاهش خسارت یخبندان ناشی از تشعشع در ادامه بیان میشود.
به منظور جلوگیری هر نوع گیاهی و پسته نیز پوشش گیاهی، نردهها و ساختمانها باید به گونهای طراحی شوند که از انتقال هوای سرد به اطراف منطقه گیاه جلوگیری کرده، هوای سرد را به خارج از مزارع و باغات هدایت کرده و در نتیجه خطر سرما را کاهش دهند.
خودداری از شخم زدن و پاکسازی درختان در دوره باز شدن گل تا زمان تشکیل میوه راه موثری است.
حذف علفهای هرز و انباشته شدن بقایای گیاهی زنده یا مرده از سطح خاک: (برای حفاظت غیرفعال در برابر سرما بهتر است کلیه محصولات پوششی از باغات حذف شوند)، بهبود میبخشد.
آبیاری باغ در شبهایی که احتمال سرمازدگی وجود دارد. زمانی که خاکها خشک میشوند، فضای هوایی بیشتری وجود دارد که از انتقال و ذخیره گرما در خاک جلوگیری میکند. بنابراین، در سالهای خشک، حفاظت از سرما با مرطوب کردن خاکهای خشک بهبود مییابد. خیس کردن عمیق خاک (تا عمق زیاد خاک) ضروری نیست زیرا بیشتر انتقال و ذخیره حرارت روزانه در اعماق بالای 30 سانتی متر انجام میشود.
برای جبران گرمای از دست رفته از طریق تشعشع میتوان از بخاریها یا شعلههای آتش استفاده کرد. بهترین زمان برای استفاده از بخاریها زمانی است که شرایط وارونگی دما حاکم باشد. اگر وارونگی دما در باغ یا مزرعه وجود داشته باشد، اتلاف مستقیم حرارت میتواند خاک و گیاهان را گرم کند. بخاریها با ایجاد تابش مستقیم با هم زدن هوا در لایه وارونگی دما، گیاهان باغ یا مزرعه را از خطر سرما و یخبندان محافظت میکنند.
استفاده از ماشینهای مولد باد نیز میتواند در پیشگیری از سرمازدگی باغ پسته موثر باشد.
در همین راستا، در ادامه به بررسی فواید و خواص پسته میپردازیم تا شما علاوه بر آشنایی با خاصیتهای بی نظیر آن به اهمیت جلوگیری از سرمازدگی پسته پی برده و اقدامات لازم را به عمل آورید.
به عنوان اولین مورد باید بگوییم که پسته دانه درخت پسته است. پستهها معمولا سبز و کمی شیرین هستند. به آنها آجیل میگویند، اما از نظر گیاه شناسی پسته دانه است. هزاران سال است که پسته به عنوان یک مغز از آجیل خورده میشود.
هستههای این آجیل میتوانند رنگهای مختلفی داشته باشند، از زرد تا سایههای سبز. آنها معمولاً حدود دو و نیم سانتی متر طول و یک سانتی متر قطر دارند. البته همانطور که میدانید اگر بخواهید یک پسته را بچشید، ابتدا باید پوسته سخت آن را بشکنید.
درخت پسته در غرب آسیا به وجود آمده است و باستان شناسان معتقدند پسته در اوایل 7000 سال قبل از میلاد مسیح تبدیل به یک غذا شد. آنها در اواسط قرن 19 به ایالات متحده آمدند و تولید تجاری در دهه 1970 آغاز شد.
کالیفرنیا، آریزونا و نیومکزیکو تمام تولیدات تجاری پسته آمریکا را تشکیل میدهند. میتوانید پسته را با پوست یا بدون پوست، برشته یا شور بخرید. پسته در اکثر فروشگاههای مواد غذایی موجود است و میتوانید آنها را به صورت عمده از باغداران پسته خریداری کنید.
از جمله فواید احتمالی پسته برای سلامتی:
1.سطوح بالای اسیدهای چرب غیر اشباع و پتاسیم است که هر دو دارای ویژگیهای آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند.
آنها میتوانند شانس ابتلا به بیماری قلبی عروقی را کاهش دهند.
2.پسته مملو از فیبر، مواد معدنی و چربی غیراشباع است که میتواند به کنترل قند خون، فشار خون و کلسترول شما کمک کند.
فیبر و پروتئین آنها میتواند باعث شود برای مدت طولانیتری احساس سیری کنید. این فیبر همچنین میتواند با یاری رساندن به باکتریهای "خوب" بر روده شما تأثیر مثبتی داشته باشد.
3.پستهها قادر هستند به شما در مدیریت وزن کمک کنند زیرا یک میان وعده مغذی و رضایت بخش به شمار میآیند. امکان دارد این فرآیند به شما کمک کند در کل کمتر غذا بخورید و وزن کم کنید. همچنین خرید پسته با پوست باعث کاهش سرعت غذا خوردن شما میشود.
4.برخی از مطالعات نشان میدهند که خوردن پسته باعث کاهش چربی و قند (شاخص گلیسمی) در خون میشود و همچنین انعطاف پذیری و لحن رگهای خونی شما را بهبود میبخشد.
اگرچه پسته خام مقدار زیادی سدیم ندارد (یک فنجان حاوی حدود 1 میلی گرم است)، این در مورد پسته بو داده که اغلب نمک زده میشود، صادق نیست. یک فنجان پسته بو داده خشک با نمک 526 میلی گرم سدیم دارد. سدیم بیش از حد میتواند منجر به مواردی مانند فشار خون بالا، بیماری قلبی و سکته شود.
اگر به عدم تحمل فروکتان مبتلا هستید - واکنش بدی به یک نوع کربوهیدرات - پسته ممکن است سبب اذیت شدن شکم شما شود. اگر چنین است، ممکن عوارض زیر را داشته باشید:
نفخ
حالت تهوع
درد در شکم
تغذیه پسته
یک وعده یا 28 گرم پسته که حدود 49 مغز است، حدود 159 کالری دارد و:
5.72 گرم پروتئین
7.7 گرم کربوهیدرات
12.85 گرم چربی
3 گرم فیبر
پسته بدون کلسترول و منبع عالی ویتامینها و مواد معدنی است، از جمله:
منگنز
فسفر
مس
ویتامین B6
از سوی دیگر پستهها مقدار زیادی پتاسیم دارند. در واقع، یک وعده حدود 50 گرمی پسته نسبت به یک موز بزرگ پتاسیم بیشتری دارد و به اندازه یک کاسه بروکلی پخته شده فیبر دارد.
خوردن پسته گاهی اوقات دشوار است زیرا پوسته آن سخت است. در صورت وجود ترک در پوسته، میتوانید از پوسته پسته دیگری برای باز کردن آن استفاده کنید. اگر شکافی وجود نداشت، میتوانید آجیلها را روی تخته برش قرار دهید، روی آنها را با حوله بپوشانید و آنقدر محکم به آنها ضربه بزنید تا پوستهها باز شوند.
پسته تا یک سال در یخچال یا تا 3 سال در فریزر تازه میماند (پوسته دار یا با پوست).
میتوانید پسته را به صورت خام، به تنهایی و در مواردی مانند:
سالاد
بستنی یا ژلاتو
باقلوا
سس پستو
کره آجیل
بيسکوئيت
گرانولا
شیرینی ترکی
ماست
تزئینات پلو
به کار ببرید.
گفتیم که پسته یکی از آجیلهای کم کالری است، به این معنی که مردم میتوانند از مزایای سلامتی آجیل لذت ببرند و در عین حال راحتتر در محدوده کالری روزانه خود باقی بمانند. خواص پسته در بارداری نیز بسیار زیاد است.
برای مثال، 28 گرم آجیل یا 10 تا 12 مغز حاوی 204 کالری منبع مطمئن است، در حالی که 28 گرم گردو حاوی 196 کالری منبع مطمئن است. بلکه 28 گرم پسته حاوی 159 کالری است.
گفته میشود، آجیلها به طور کلی کالری بیشتری نسبت به سایر غذاها دارند. پسته برای سرماخوردگی نیز مفید است.
آنتی اکسیدانها موادی هستند که نقش مهمی در سلامت بدن دارند. آنها با جلوگیری از آسیب به سلولهای بدن، خطر ابتلا به سرطان و سایر بیماریها را کاهش میدهند.
آجیل و دانهها حاوی چندین ترکیب آنتی اکسیدانی هستند، اما پسته ممکن است مقادیر بیشتری از آنتی اکسیدانها را نسبت به سایر مغزها داشته باشد.
منبع معتبری گزارش میدهد که پسته دارای عملکردهای آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است، زیرا شامل موارد زیر است:
گاما توکوفرولها
مواد شیمیایی گیاهی
پلی فنولها
پسته منبع معتبری از آنتی اکسیدانهای لوتئین و زآگزانتین است که برای سلامت چشم ضروری هستند.
طبق گفته انجمن بینایی سنجی آمریکا، لوتئین و زآگزانتین شانس ابتلا به بیماریهای مزمن چشمی مانند آب مروارید را کاهش میدهند. آنها همچنین میتوانند به محافظت در برابر دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن (AMD) کمک کنند.
علاوه بر این، AMD و آب مروارید از جمله دلایل اصلی نابینایی هستند.
خوردن یک رژیم غذایی سالم، از جمله پسته، روشی امیدوارکننده برای کمک به پیشگیری از ابتلا به این بیماریهای چشمی است.
همه آجیلها سرشار از فیبر هستند که با حرکت دادن غذا در روده و جلوگیری از یبوست، سیستم گوارشی سالم را تشویق میکنند.
نوعی فیبر به نام پری بیوتیک نیز ممکن است باکتریهای خوب روده را تغذیه کند. تغذیه باکتریهای خوب به آنها کمک میکند تا تکثیر شوند و باکتریهای مضر را از بین ببرند.منبع معتبر تحقیقات نشان میدهد که خوردن پسته و تا حدی بادام ممکن است سطح باکتریهای مفید روده را افزایش دهد.
پسته به نیاز روزانه فرد به پروتئین کمک میکند، تقریباً 6 گرم منبع پروتئین مورد اعتماد در هر وعده 28 گرمی است.
پروتئین حدودا 21٪ منبع مورد اعتماد از وزن کل آجیل را تشکیل میدهد، که آن را منبع خوبی برای گیاهخواران میکند.
پسته همچنین نسبت به سایر آجیلها از جمله بادام، فندق و گردو دارای نسبت بیشتری از اسیدهای آمینه ضروری، بلوکهای سازنده پروتئین است.
از آنجایی که پسته دارای ارزش کالری پایین و فیبر و پروتئین بالا است، ممکن است برای افرادی که مایل به مدیریت وزن خود هستند مفید باشد.
پاسخ ها