pobafo4650

pobafo4650

آموزش کامل و رایگان بلاک چین

 

بلاک چین چیست یکی از مهم‌ترین سوالاتی است که افراد در هنگام ورود به بازار ارزهای دیجیتال با آن مواجه می‌شوند. معمولاً افراد بسیار زیادی در مورد این فناوری نمی دانند و همه می خواهند بدانند که بلاک چین به زبان ساده چیست و چه کاربردی دارد و چگونه کار می کند؟ در این مقاله ما قصد داریم تا به طور کامل در مورد این فناوری صحبت کنیم و اینکه به مزایا و معایب آن هم اشاره کنیم تا بتوانید بیشتر با این تکنولوژی آشنا شوید. این فناوری توانسته در یک دهه اخیر دنیا را تحت تاثیر خود قرار دهد و با ورود خود نیازهای بسیار زیادی را از بشر برطرف کند. مزایای بسیار زیادی در هنگام استفاده از این فناوری به دست می‌آید که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می کنیم.

عده‌ای از افراد تصور می‌کنند که بلاک چین همان ارزهای دیجیتال است. در صورتی که اصلا اینگونه نیست و ارزهای دیجیتال بخشی از بلاک چین هستند و این فناوری در موارد بسیار زیادی کاربرد دارد که با دانستن آن ها به این نتیجه می رسید که چقدر این فناوری می‌تواند به ما کمک کند.

 

بلاک چین چیست؟

بلاک چین به نوع خاصی از پایگاه داده گفته می‌شود که اطلاعات در آن ذخیره می شوند. منتها در این بین ویژگی‌های خاصی وجود دارد که باعث شده تا بلاک چین را از دیگر پایگاه‌های داده متمایز کند. به طور مثال زمانی که قصد دارید اطلاعات جدیدی را به بلاک چین اضافه کنید یک سری قوانین باید رعایت شود تا بتوانید این اطلاعات را به آن اضافه کنید. همچنین زمانی که اطلاعات به طور کامل اضافه شد دیگر نمی توانید آن را ویرایش و یا حذف کنید. چنین ویژگی هایی کمک کرده تا این فناوری در حال حاضر طرفداران بسیار زیادی پیدا کند و پروژه‌های بسیار خوبی با استفاده از این فناوری به وجود آمده‌اند که مطمئناً با بسیاری از آن ها آشنا هستید و در ادامه هم ما سعی می‌کنیم تا به معرفی این پروژه ها بپردازیم و به این نکات اشاره کنیم که چه هدف هایی با استفاده از این پروژه ها در حال عملی شدن است.

 ترجمه بلاک چین به این صورت می شود که می توان به آن زنجیره بلوک ها گفت چرا که در نحوه عملکرد آن هم همین تعریف قرار دارد. با توضیح ساده تری این موضوع را بیشتر باز می کنیم. با استفاده از ساختاری از بلوک ها می توانید اطلاعات و داده‌های خود را در شبکه بلاک چین وارد این پایگاه داده کنید. این بلوک ها شامل اطلاعاتی هستند که هم به بلوک قبلی متصل هستند و هم اینکه با آن ها ارتباط دارند و در واقع ادامه بلوک قبلی هستند. با چنین توضیحی حال دیگر می توانید تصور کنید که به صورت زنجیروار بلوک هایی به هم متصل هستند و به همین دلیل از ترجمه زنجیره بلوک ها برای این عبارت استفاده می شود. اولین بلوکی که ساخته می شود و قبل از آن هیچ گونه بلوک دیگری وجود ندارد بلوک پیدایش نام دارد.

احتمالاً با فرایند هش کردن کمی آشنا باشید یا اگر آشنا نیستید احتمالاً این عبارت را تا کنون شنیده اید و می خواهید بدانید که این زنجیره چگونه تشکیل می شود. به شکل ساده تر اگر بخواهیم به این موضوع بپردازیم زمانی که ما می‌گوییم اگر اطلاعاتی در زنجیره بلاکچین ذخیره شود نمی‌توان آن را تغییر داد به این دلیل است که با تغییر دادن هر اطلاعاتی باعث می شود تا اطلاعات قبلی نیز تغییر کند. به این مثال؛ با دقت توجه کنید. تصور کنید که دو ستون داریم و در ستون اول اطلاعاتی را قرار داده ایم که قصد داریم آن ها را نگهداری کنیم و در ستون دوم این اطلاعات به عبارت کوتاه تری تبدیل می شوند که در واقع فرایند هشینگ صورت می گیرد. پس سطر اول از ستون اول اطلاعاتی است که ما قصد نگهداری آن را داریم و زمانی که این اطلاعات به عبارت کوتاه تری در سطر دوم تبدیل می شود این عبارت در سطر دوم در ستون اول مجدد استفاده می شود و این رویه همچنان ادامه دارد تا به آخرین داده برسد. با این تفاسیر تمامی اطلاعاتی که در ستون اول قرار دارند به هم متصل می‌شوند و زمانی که شما آخرین داده را ویرایش کنید باعث می شود تا این ویرایش روی تمامی داده هایی که در ستون اول قرار دارد تاثیر بگذارد و به همین دلیل چنین امکانی وجود ندارد که بتوانید اطلاعات را پس از وارد کردن ویرایش و یا حذف کنید.

 

کاربرد تابع هش در بلاک چین

در مثالی که در بالا به آن اشاره شد به خوبی به موضوع فرایند هشینگ اشاره کردیم و اگر تاکنون نتوانستید با این موضوع ارتباط برقرار کنید در این بخش باید کمی در مورد تابع هش و کاربردهای آن صحبت کنیم. در بالا مثالی را زدیم که در ستون اول ما داده هایی داریم که این داده ها به عبارتی در ستون دوم تبدیل می شوند. در واقع هشینگ به فرایندی گفته می‌شود که با استفاده از آن داده هایی را با هر اندازه‌ای دریافت و وارد توابع ریاضی می‌کند و در نهایت خروجی با طول ثابت را ارائه می‌کند. به طور مثال زمانی که شما داده های بسیاری را در ستون اول وارد کردید در ستون دوم این هش همواره ثابت است و با عوض شدن داده ها و تغییر اندازه آن ها این هش کم یا زیاد نمی شود و همان مقدار ثابت را دارد.

 زمانی که از توابع هش استفاده می شود احتمال اینکه دو داده خروجی یکسانی را داشته باشند تقریباً به صفر می رسد و نمی توان داده ای را پیدا کرد که خروجی یکسانی را داشته باشند. به عنوان مثال اگر به ارز دیجیتال بیت کوین دقت کرده باشید بلاک چین بیت کوین از تابع هش (SHA256) استفاده می کند و تمامی عبارت های طولانی که در این تابع قرار می گیرند، اگر حرفی از آن ها را تغییر دهید، خروجی کاملا متفاوتی ایجاد می‌شود. در واقع تکنولوژی بلاک چین بسیار به این امر نیاز دارد که داده هایی که وارد می شوند را به خروجی های متفاوتی تبدیل کند که هیچ کدام از آن ها خروجی یکسانی را نداشته باشند و با توجه به مسائلی که در بالا گفتیم حال دیگر می دانید که تمامی این داده ها که در بلوک ها قرار می گیرند به هم متصل هستند و امکان ویرایش آن ها وجود ندارد.

 

ساختار غیر متمرکز بلاک چین

زمانی که از غیرمتمرکز بودن بلاک چین صحبت می شود ممکن است برخی از افراد ندانند که دقیقا منظور چیست. در این بخش سعی می‌کنیم تا با مثال های ساده‌ای بیشتر در مورد فناوری بلاک چین و ساختار غیرمتمرکز آن صحبت کنیم. در واقع این فناوری به عنوان یک دفتر کل توزیع شده عمل می کند که کسی نمی تواند کنترل آن را در دست داشته باشد. در واقع این دفتر متعلق به همه است و اگر شخصی قصد ویرایش اطلاعاتی را در آن داشته باشد نمی‌تواند تنها خود این کار را انجام دهد. مگر اینکه اکثریت آن ها این تغییر را تایید کنند. با یک مثال ساده تر این موضوع را بیشتر جا می‌اندازیم.
تصور کنید که در یک جمع ۱۰ نفره حضور دارید و می خواهید این افراد هر کدام مقدار پولی را در میان بگذارند تا این پول در اختیار یک نفر قرار داده شود و از بین این ۱۰ نفر یک نفر نیز به عنوان سرگروه انتخاب می شود و تمامی اطلاعات و هزینه هایی که صورت گرفته را ثبت می کند. یعنی این فرد به عنوان سرگروه تمامی اطلاعات را در دفتر خود ذخیره و مشخص می کند که چه شخصی چه مقدار پولی را در این راه قرار داده است.
ثبت شدن اطلاعات به چند دلیل انجام می شود. ابتدا اینکه با استفاده از این اطلاعاتی که ذخیره می شود دیگر فردی نمی توانند مدعی شود که قبلا پول را پرداخت کرده؛ در صورتی که این کار را انجام نداده است. اما چه اتفاقی می‌افتد وقتی که این دفتر از بین برود و اطلاعات در جایی ذخیره نشده باشند؟ مطمئناً بسیاری از افراد به این موضوع اشاره می‌کنند که قبلا پول خود را پرداخت کرده اند و حال دیگر نیازی نیست مجدداً آن را پرداخت کنند. در حالی که ممکن است چنین پولی پرداخت نشده باشد. پس ثبت شدن اطلاعات تنها در یک مرکز بسیار خطرناک است چرا که با از دست رفتن اطلاعات آن دچار مشکلات بسیار زیادی می شود. این ساختار را ساختار متمرکز می نامیم چرا که تمامی اطلاعات در یک جا ذخیره می‌شود و امکان هک، دستبرد، از بین رفتن و یا هر اتفاق دیگری در آن وجود دارد و ممکن است که تمامی این اطلاعات از بین بروند. اما در ساختار غیرمتمرکز اینگونه نیست و همین جمع ۱۰ نفره اگر هر کدام یک دفتر داشته باشند که تمامی تراکنش ها در آن ذخیره شود و هر شخصی تمامی میزان پول های پرداختی خود و افراد دیگر را در آن ذخیره کند، مطمئناً کسی نمی تواند منکر این شود که زمان از بین رفتن یکی از این دفترها وجهی را پرداخت کرده است. چون اگر یکی از این دفترها از بین برود 9 دفتر دیگر وجود دارد که همه یک اطلاعات را نشان می‌دهند و عملاً این فرد نمی تواند مدعی باشد که بقیه در اشتباه هستند. تنها در صورتی ممکن است این ادعا ثابت شود که اکثر این دفترها اطلاعاتی که شخص مدعی آن است را در خود داشته باشد.

این یک توضیح بسیار ساده در مورد ساختار غیرمتمرکز فناوری بلاکچین بود و سعی کردیم تا به ساده ترین شکل ممکن این فناوری را توضیح دهیم و شما را با ساختار غیرمتمرکز آن آشنا کنیم. غیر متمرکز کردن بسیاری از خدمات و یا سیستم های مالی از جمله اهدافی است که برخی از پروژه‌های که بر بستر بلاک چین به وجود آمده‌اند، دارند. به طور مثال اتریوم به وجود آمده تا همه چیز را غیر متمرکز کند و همان‌طور که می دانید بسیاری از توکن های مختلف بر بستر شبکه بلاکچین اتریوم سوار هستند و از بلاک چین شبکه اتریوم استفاده می کنند.

 

چگونه ارز دیجیتال بخریم؟

حال که با فناوری بلاک چین آشنا شدید نوبت به این می رسد که کمی در مورد خرید ارز دیجیتال صحبت کنیم. اینکه چگونه می توانید ارز دیجیتال خریداری کنید و از این بازار درآمدی به دست آورید. گفتیم که ارزهای دیجیتال بخشی از فناوری بلاک چین هستند و بر بستر این فناوری پروژه های بسیار زیادی به وجود می آید که همه برای کمک به ما ساخته می‌شوند و مطمئناً راه های درآمدزایی بسیار خوبی را در اختیار ما قرار می دهند تا بتوانیم از آن ها بهره ببریم. یکی از آن ها خرید و فروش ارز های دیجیتال است اما همان‌گونه که می دانید بسیاری از سایت ها و صرافی های خارجی کاربران ایرانی را در لیست تحریم‌های خود قرار داده‌اند و اجازه دسترسی به این کاربران را نمی دهند. به همین دلیل کاربران ایرانی نیاز است تا از صرافی های داخلی بهره ببرند یکی از بهترین صرافی های ایرانی ارزهای دیجیتال که به عنوان اولین کیف پول ارز های دیجیتال نیز شناخته می‌شود صرافی ارز دیجیتال کیف پول من است که توانسته خدمات گسترده ای را در اختیار کاربران خود قرار دهد و در حال حاضر با دارا بودن بیش از ۱۳۰۰ ارز دیجیتال به عنوان برترین صرافی ارزهای دیجیتال در ایران شناخته می‌شود و شما می‌توانید سرمایه‌گذاری‌های خود را با استفاده از این صرافی انجام دهید.
در این مقاله سعی کردیم تا در مورد اینکه بلاک چین چیست صحبت کنیم و توضیحات کاملی را در اختیارتان قرار دهیم. مطمئناً اطلاعات بسیار زیادی در این مورد وجود دارد که نمی توان تنها با استفاده از یک مقاله به بررسی آن ها پرداخت. اما اگر سری به صرافی کیف پول من بزنید در بخش بلاگ این صرافی سعی می شود تا اطلاعاتی را در این زمینه در اختیار کاربران قرار دهد. پس در صورت تمایل می توانید به سایت این صرافی مراجعه کنید.

 

منبع: https://1ea.ir/blog/26-بلاک-چین-چیست-آموزش-کامل-و-رایگان

pobafo4650
pobafo4650

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋