سوژه های روز، خبرهای داغ

سوژه های روز، خبرهای داغ

پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.
توسط ۳۴ نفر دنبال می شود
 ۹ نفر را دنبال می کند

بررسی قیمت لوازم خانگی در بانه؛ چرا تب خرید لوازم خانگی از بانه دوباره داغ شد؟

خریداران ماشین‌ ظرفشویی در تهران و بقیه شهر‌های بزرگ، شانس زیادی ندارند چون بیشتر محصولات تولید شده توسط برند‌های معتبر در فروشگاه‌های رسمی کمیاب شده‌اند. حتی اگر یکی از آنها را پیدا کنید باید برایش ۲۰ تا ۲۴ میلیون تومان پول بدهید. مثلا XD90 ساخت ال‌جی با گارانتی گلدیران در تهران حدود ۲۳ میلیون تومان فروخته می‌شود اما می‌توانید از فروشگاه‌های اینترنتی بانه همین کالا را حدود هفت و نیم میلیون تومان ارزان‌تر سفارش دهید. دیگر خبری از گارانتی نیست اما این اختلاف قیمت زیاد واقعا می‌تواند هر کسی را وسوسه کند. نه؟

بررسی قیمت لوازم خانگی در بانه؛ چرا تب خرید لوازم‌خانگی از بانه دوباره داغ شد؟

پارس لاین خرید از بانه یکی از کلمه‌هایی است که ایرانی‌ها زیاد در کادر جستجوی گوگل تایپ می‌کنند. بیشتر آن‌هایی که برای کسب اطلاعات در مورد کم و کیف خرید از بانه سراغ گوگل می‌روند، دارند تلاش می‌کنند سایت‌های اینترنتی فروش کالا در بانه را پیدا کنند و تکرار جستجوی کلماتی مثل خرید از بانه، لوازم خانگی بانه، قیمت PS4 در بانه، کولر گازی بانه، قیمت مایکروویو در بانه و چیز‌هایی از این دست نشان می‌دهد هدف جستجو‌ها دقیقا چیست.

پارس لاین ، در یک سال اخیر جستجوی کلمه خرید از بانه شدت بیشتری هم پیدا کرده است. یعنی دقیقا از وقتی که دلار گران شده، برند‌های معتبر از ایران خارج شده‌اند و بعضی محصولات حوزه لوازم خانگی دیگر در دسترس عموم نیست. همزمان با این اتفاق سروکله سایت‌هایی پیدا شده‌اند که ادعا می‌کنند دفتر مرکزی‌شان در شهر بانه است، اما می‌توانند هر لوازم خانگی که مشتری می‌خواهد، را برایش فراهم کنند. ویژگی مهم این سایت‌ها قیمت پایین‌تر محصولاتشان در مقایسه با تهران و دیگر شهر‌های بزرگ کشور است. چیزی که باعث می‌شود خرید از بانه قابل توجیه باشد.

آیا خرید از بانه عاقلانه است؟

فعالان بازار لوازم خانگی همیشه در سال‌های گذشته درباره خرید از بانه هشدار می‌دادند و می‌گفتند با وجود اختلاف قیمت زیاد، خرید لوازم خانگی از بانه به‌دلیل نداشتن گارانتی و قاچاق بودن کالا‌ها اشتباه است. با این‌حال اگر الان گوگل را باز کنید و در باکس جستجو بنویسید بانه، در پنج صفحه اول جستجو با اسامی سایت‌هایی روبرو می‌شوید که همه‌شان سرگرم فروش اینترنتی لوازم خانگی هستند. تعداد این سایت‌ها حداقل ۵۰ تا برآورد می‌شود. هیچ‌کدامشان فیلتر نیستند و علاوه بر این بیشترشان با استفاده از نماد رسمی تجارت الکترونیک و لوگوی اتحادیه کشوری کسب و کار‌های اینترنتی فعالیت می‌کنند که به‌شکل طبیعی کمک می‌کند اعتماد مخاطب جلب شود. قدم بعدی آن‌ها برای جذب مشتری ارائه گارانتی و خدمات پس از فروش است و در خلق شیوه‌های جدید فروش کم نمی‌گذارند. مثلا برای تحویل سفارش فقط بخش ناچیزی از رقم اصلی را دریافت می‌کنند و بقیه پول می‌ماند موقع تحویل کالا در محل. بعضی‌ها هم پیشنهاد می‌دهند رقم سفارش را در پایان مهلت تست هفت روزه محصول پرداخت کنید.

قیمت لوازم خانگی در بازار‌های رسمی چقدر است؟

یخچال‌فریزر‌های ساید‌بای‌ساید الان در بازار رسمی کشور حداقل ۲۰ میلیون تومان قیمت دارند. محصولات دو برند سامسونگ و ال‌جی را به‌سختی می‌توان پیدا کرد و یخچال فریزر دوو مدل D2S-0034SS که در داخل کشور تولید می‌شود، ۳۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است. در بین یخچال‌فریزر‌های بالا پایین، محصولات سامسونگ در محدوده ۲۰ میلیون تومان فروخته می‌شوند. مثلا سامسونگ RL73SP6 در حال حاضر ۲۱ میلیون تومان است. برای خرید یخچال‌های ایرانی ساده هم باید حداقل شش میلیون خرج کنید.


پارس لاین ، در بازار تلویزیون ارزان‌ترین انتخاب‌ها از میان برند‌های شناخته شده خارجی تلویزیون‌های ۴۳ اینچی سامسونگ و ال‌جی هستند که بین هفت تا ۱۰ میلیون تومان قیمت دارند و قیمت تلویزیون‌های ۵۵ اینچ ال‌جی و سامسونگ به ۲۷ میلیون تومان می‌رسد. قیمت ماشین لباسشویی خارجی هم به ۱۷ میلیون تومان می‌رسد. برای خرید لباسشویی هفت کیلویی سامسونگ مدل J1477 باید ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پول بدهید. ماشین لباسشویی سامسونگ مدل P۱۴۹۴ با ظرفیت ۹ کیلوگرم یکی از گران‌ترین لباسشویی‌های موجود در بازار است که حدود ۲۳ میلیون تومان فروخته می‌شود. قیمت انواع خارجی ماشین‌های ظرفشویی به ۱۸ میلیون تومان می‌رسد. ظرفشویی بوش مدل SMS68TI02B در حال حاضر ۱۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است. غیر از قیمت‌های هولناک، نکته دیگری که خریداران لوازم خانگی را آزار می‌دهد، پیدا کردن محصولات ساخته شده توسط برند‌های مشهور خارجی است. تقریبا فروشگاه‌های رسمی چنین کالا‌هایی را ندارند. پس برای افرادی که خودشان را مقید به خرید چنین کالا‌هایی می‌کنند، چاره‌ای جز متوسل شدن به خرید اینترنتی از بانه یا سفر به این شهر زیبای ۱۱۰ هزار نفری در فاصله ۲۰ کیلومتری مرز ایران با عراق وجود ندارد.

قیمت لوازم خانگی در بانه چقدر است؟

فروشگاه‌های اینترنتی بانه همه جور لوازم خانگی دارند. مثلا یخچال فریزر ساید بای ساید SXI535NS ساخت ال‌جی که در تهران باید با خوش‌شانسی حدود ۶۰ میلیون تومان برایش پول بدهید در یکی از این فروشگاه‌ها ۳۷ میلیون تومان است. با این حال در همین فروشگاه‌های اینترنتی مردم سعی می‌کنند بین مسئله برند معتبر و موضوع قیمت رابطه‌ای منطقی پیدا کنند. حضور یخچال ۱۶ ملیون تومانی بوش در میان پرفروش‌ترین محصولات فروشگاه‌های اینترنتی بانه جز این نمی‌تواند دلیل دیگری داشته باشد. آن هم در شرایطی که برند‌های ایرانی تازه دارند شانس خود را برای تولید ساید بای ساید امتحان می‌کنند و قیمت محصولات ساده‌شان در همین محدوده ۱۵، ۱۶ میلیون تومان است.


در تهران و بقیه شهر‌های بزرگ، شانس زیادی برای خرید ماشین ظرفشویی ندارید. بیشتر محصولات تولید شده توسط برند‌های معتبر در فروشگاه‌های رسمی کمیاب شده‌اند. در این صورت هم باید ۲۰ تا ۲۴ میلیون تومان پول بدهید. مثلا XD90 ساخت ال‌جی با گارانتی گلدیران در تهران حدود ۲۳ میلیون تومان قیمت دارد، اما می‌توانید از فروشگاه اینترنتی بانه همین کالا را هفت و نیم میلیون تومان ارزان‌تر سفارش دهید. شاید دیگر خبری از گارانتی نباشد، اما هفت و نیم میلیون تومان اختلاف قیمت واقعا می‌تواند هر کسی را وسوسه کند. باور نمی‌کنید؟ بیایید موضوع را به‌روش دیگری بررسی کنیم. الان اگر بخواهید حتما کالای رسمی بخرید و شعار حمایت از تولید ملی را هم سرلوحه کارتان قرار دهید، باید برای خرید ظرفشویی پاکشوما ۱۱ میلیون تومان پول بدهید. پاکشوما برند محترمی است، اما اگر بدانید در سایت‌های فروش اینترنتی بانه می‌توانید با همین مقدار پول ظرفشویی‌هایی مدل بالا از برند سامسونگ، ال‌جی، زیمنس، بوش و... بخرید وسوسه دست از سرتان برمی‌دارد؟


اوضاع برای خریداران مایکروویو عمق بیشتری دارد. افرادی همین زمستان سال قبل با خوش‌شانسی برای خرید کامل‌ترین مدل مایکروویو ال‌جی که به تمامی امکانات مجهز است، حدود هفت میلیون تومان پول می‌دادند. این مدل الان زیاد در دسترس نیست، اما خوش‌شانس‌هایی که می‌توانند آن را در بازار رسمی کشور پیدا کنند، باید برایش ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پول بدهند. قیمت همین دستگاه در فروشگاه‌های بانه ۱۲ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان است. یک مدل مشخص از مایکروویو‌های کاملا ساده و متواضع پاناسونیک هم که در تهران چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود در فروشگاه‌های اینترنتی بانه با قیمت دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان عرضه شده است.


همان‌طور که خودتان حدس می‌زنید تلویزیون محبوب‌ترین کالا در میان لوازم خانگی است. فعلا در تهران رفتن سراغ چنین خریدی واقعا دل شیر می‌خواهد. مثلا قیمت مدل OLED سامسونگ با سایز ۶۵ اینچ حدود ۶۳ میلیون تومان است. مدل خمیده با همین سایز از برند سامسونگ را ۵۵ میلیون تومان می‌فروشند و تلویزیون OLED با سایز ۵۵ اینچ از برند ال‌جی قیمتی معادل ۴۹ میلیون تومان دارد. فکر می‌کنید اوضاع در بانه چطور است؟ با همین تلویزیون ال‌جی شروع کنیم. فروشگاه‌های اینترنتی بانه می‌گویند OLED سایز ۵۵ اینچ ال‌جی را در سراسر ایران با قیمت ۲۲ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان دست مشتری می‌رسانند. قیمت تلویزیون صفحه‌خمیده ۶۵ اینچی سامسونگ هم که در تهران ۵۵ میلیون تومان بود در فروشگاه‌های اینترنتی بانه ۲۵ میلیون تومان است. موضوع را می‌توان طور دیگری هم دید. در فروشگا‌ه‌های رسمی برای خرید یک مدل ۳۲ اینچی با برند ایرانی باید دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پول بدهید. با همین پول می‌تواند از بانه یک تلویزیون ۳۲ اینچی با برند سامسونگ سفارش داد. با این حال مشتریان سایت‌های اینترنتی بانه ترجیح می‌دهند حداکثر ۱۰ میلیون تومان برای خرید تلویزیون هزینه کنند. با این کار مدل‌های قابل توجهی در دسترسشان قرار دارد. مثلا یک تلویزیون ۵۵ اینچی هوشمند از سامسونگ با قابلیت اولترا HD.

خرید از بانه آنقدرها بی‌خطر نیست

پارس لاین ، وقتی مسئله قیمت مطرح باشد، به‌هیچ روشی نمی‌توان بی‌خیال وسوسه خرید از فروشگاه‌ها و مغازه‌های بانه شد. با این‌حال گارانتی و خدمات پس از فروش همچنان می‌توانند موضوعی بازدارنده به‌حساب بیایند. مثلا ما یک کارت و دفترچه گارانتی عرضه شده همراه کالایی که از فروشگاه‌های بانه خریداری شده را بررسی کردیم. در نگاه اول همه‌چیز کاملا بدون عیب و نقص به‌نظر می‌رسد. روی آن تلفن تهران درج شده و می‌توانید برچسب هلوگرام، شماره سریال، تاریخ نصب و رد مهر برجسته هم ببینید. این گارانتی ادعا کرده که در سراسر کشور بیش از ۸۰۰ مرکز خدماتی دارد. وقتی اسم این گارانتی را گوگل کنید با ۱۲ میلیون نتیجه روبرو می‌شوید. نزدیک‌ترین سایت به مرکز خدماتی با همین اسم تعلق دارد که در حوزه لپ‌تا‌پ فعالیت می‌کند. پس مسئله شباهت اسمی است. داخل دفترچه‌ای که همراه محصول به دست مشتری رسیده اسم و شماره حدود ۸۰۰ مرکز خدمات در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، اصفهان، ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان، تهران، قم و ... قید شده است.

بعد از اینکه با چند تا از آن‌ها به شکل اتفاقی تماس گرفتیم، متوجه شدیم همه‌شان تعمیرگاه‌های معمولی لوازم‌خانگی هستند که نهایتا دستگاه معیوب را با خرج خودتان تعمیر می‌کنند. با این حال نباید انصاف را کنار گذاشت. این اواخر شنیده شده بعضی فروشگاه‌های اینترنتی دست و دلبازانه قصد دلبری از مشتری‌هایشان را دارند. نمونه‌اش همان قصه فروشگاهی که پول سفارش را بعد از پایان مهلت تست یک هفته‌ای از مشتری دریافت کرده یا فروشگاه دیگری که کالای معیوب را از مشتری تحویل گرفته و برای دلجویی از او یکی مدل دیگر با قیمت بیشتر تحویل داده است. به‌نظر می‌رسد در این اوضاع رقابت برای برند‌های ایرانی دارد روز به‌روز سخت‌تر می‌شود.

سوژه های روز، خبرهای داغ
سوژه های روز، خبرهای داغ پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋