پس از سهمیهبندی بنزین و بازگشت مجدد کارت سوخت، ماجرای کهنه بنزین دزدی یا به عبارت بهتر معاملات بنزینی آغاز شده است و بعضا شاهد هستیم که در برخی از پمپ بنزینها اپراتورها با در دست داشتن تعداد زیادی کارت سوخت سودجویی میکنند.
دو نرخی شدن قیمت بنزین این امکان را برای برخی از افراد به وجود آورد تا از طریق فروش سهمیه خود سودجویی کنند، بدین ترتیب که فرد کارت سوخت خود را به جایگاه دار به قیمت پایینتر از ۳۰۰۰ تومان میفروشد و اپراتور نیز با کمی سود به همان قیمت مصوب یعنی هر لیتر ۳۰۰۰ تومان، سوخت را به متقاضی به فروش میرساند.
در یک حساب سرانگشتی اگر فرض کنیم که اپراتور در هر سوخت گیری که به طور میاگین ۳۰ لیتر است ۱۵ هزار تومان سود کند و در طول روز برای ۲۰ نفر نیز این کار را انجام دهد، حداقل در یک روز ۴۵۰ هزار تومان سود خواهد کرد.
دولت برای مقابله با این مساله اقداماتی را همچون پیمایش میزان مصرف تاکسیها و خودروهای حمل بار که سهمیه بیشتری دارند انجام داده است، اما بعضا بازهم دیده میشود که این کار در برخی از جایگاههای سوخت رواج دارد.
فاطمه کاهی - سخنگوی شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی - در این رابطه به ایسنا گفت: در بازرسیهایی که به صورت دورهای از جایگاههای سوخت انجام میشود این موضوع نیز مورد توجه قرار میگیرد و اگر موردی مشاهده شود قطعا با آن برخورد خواهد شد.
وی با بیان اینکه افراد نیز میتوانند این مساله را با سامانه ۰۹۶۲۷ در میان بگذارند، اظهار کرد: اگر در این زمینه افراد دچار مشکل شدند و اپراتورها کارت جایگاه را در اختیار آنها قرار ندادند میتوانند شکایت خود را به این سامانه اعلام کنند و مطمئن باشند که شکایت آنها قطعا پیگیری خواهد شد.
کاهی با تاکید بر اینکه جایگاهها موظف هستند کارت سوخت جایگاه را در اختیار افرادی که قصد دارند به صورت آزاد بنزین بزنند قرار دهند، گفت: روی عملکرد اپراتورها نیز نظارت ویژه وجود دارد، اما با این حال افراد نیز میتوانند هرگونه تخلف در پمپ بنزینها را گزارش دهند.
پاسخ ها