سوژه های روز، خبرهای داغ

سوژه های روز، خبرهای داغ

پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.
توسط ۳۴ نفر دنبال می شود
 ۹ نفر را دنبال می کند

راهنمای پذیره نویسی سهام دولت در قالب صندوق ETF

راهنمای پذیره نویسی سهام دولت در قالب صندوق ETF

کد بورسی برای پذیره نویسی سهام دولت الزامی نیست. آن‌هایی که کد بورسی ندارند، می‌توانند سهام دولت را از طریق مراجعه به ۹ بانک منتخب پذیره‌نویسی کنند. این بانک‌ها علاوه بر مراجعه حضوری، امکان پذیره نویسی غیرحضوری را هم برای مشتریانشان فراهم کرده‌اند

پارس لاین پذیره نویسی سهام دولت در سه بانک صادرات، ملی و تجارت و دو شرکت بیمه البرز و اتکایی امین، از دیروز ۱۴ اردیبهشت آغاز شده و تا آخر ماه یعنی ۳۱ اردیبهشت ادامه دارد. مردم می‌توانند از طریق کارگزاران بورس یا از طریق ۹ بانک منتخب، حضوری یا غیرحضوری نام‌نویسی کنند. در این پذیره نویسی باقی‌مانده سهام دولت در این پنج شرکت بین همه متقاضیان به طور مساوی تقسیم می‌شود. هر کد ملی می‌تواند حداکثر برای خرید دو میلیون تومان سهام دولت پذیره نویسی کند. بعد از ۳۱ اردیبهشت، سهام این شرکت‌ها در قالب صندوق ETF با نام واسطه‌گری مالی یکم و نماد دارا یکم به سرمایه‌گذاران تخصیص داده می‌شود. سهامی که قرار است در قالب صندوق ETF عرضه شود، حدود ۲۳هزار و ۸۰۰میلیارد تومان است و با توجه به اینکه قانون‌گذار حداکثر ۳۰درصد تخفیف برای آن در نظر گرفته است، مبلغی که از سرمایه‌گذاران دریافت می‌شود حدود ۱۶هزار و ۷۰۰میلیارد تومان خواهد بود.


خرید سهام دولت این بار نیازی به دریافت کد بورسی ندارد. کسانی که در بازار سرمایه فعال نیستند، می‌توانند بر اساس کد ملی‌شان از طریق بانک‌های منتخب یعنی بانک ملی، سپه، مسکن، کشاورزی، رفاه کارگران، ملت، تجارت، صادرات ایران و قرض‌الحسنه مهر ایران پذیره نویسی کنند. آن‌هایی که کد بورسی دارند، می‌توانند صندوق ETF سهام دولت را با نماد «دارا یکم» در بورس پیدا کنند. از آنجایی که شیوه واگذاری واحد‌های صندوق سرمایه‌گذاری سهام دولت مثل عرضه اولیه است، فرقی نمی‌کند امروز پذیره نویسی کنید، یا فردا. در نهایت سهام صندوق به طور مساوی بین همه خریداران تقسیم می‌شود. خرید سهام دولت محدودیت سنی ندارد و می‌توان از کد ملی فرزندان هم برای خرید سهام دولت استفاده کرد.

راهنمای پذیره نویسی سهام دولت با کد ملی

داشتن کد بورسی برای پذیره نویسی سهام دولت الزامی نیست. آن‌هایی که کد بورسی ندارند، می‌توانند سهام دولت را از طریق مراجعه به ۹ بانک منتخب پذیره نویسی کنند. این بانک‌ها علاوه بر مراجعه حضوری، امکان پذیره نویسی غیرحضوری را هم برای مشتریانشان فراهم کرده‌اند.


بانک ملی پنج روش پذیره نویسی غیرحضوری معرفی کرده است. سایت بانک، سامانه اینترنت بانک ملی (بام)، پیام‌رسان بله، اپلیکیشن ایوا و نشان بانک از اپلیکیشن آپ روش‌های غیرحضوری برای پذیره نویسی سهام دولت در بانک ملی است.


بانک تجارت علاوه بر مراجعه حضوری، امکان پذیره نویسی سهام دولت از طریق مراجعه به سایت بانک، اینترنت بانک، همراه بانک، همراه پلاس و سامانه سکه را فراهم کرده است. بانک صادرات سایت بانک، اپلیکیشن صاپ و همراه بانک را برای پذیره نویسی سهام دولت در اختیار مشتریانش گذاشته است.


بانک‌های کشاورزی، رفاه کارگران، ملت و قرض الحسنه مهر ایران از طریق سایت اصلی بانک و سامانه اینترنت بانک خدمات پذیره نویسی سهام دولت را ارائه می‌کنند. بانک سپه علاوه بر این موارد امکان پذیره نویسی سهام دولت از طریق همراه بانک را هم فراهم کرده است.


علاوه بر بانک‌ها بعضی اپلیکیشن‌ها مثل آپ هم امکان پذیره نویسی سهام دولت را فراهم کرده‌اند. مراحل پذیره نویسی چندان سخت نیست. کد ملی، تاریخ تولد و شماره موبایلتان را وارد می‌کنید تا سامانه استعلام کند آیا تا به حال در پذیره نویسی شرکت کرده‌اید یا نه. در مرحله بعد باید ضمن تایید شماره موبایلتان از طریق کد یکبار مصرف، اطلاعات دیگری مثل کد پستی و مبلغ مورد نظرتان برای سرمایه‌گذاری در طرح پذیره نویسی سهام دولت سرمایه‌گذاری را وارد کنید. باید توجه داشته باشید که این مبلغ باید مضربی از عدد ۱۰ هزار تومان باشد. چراکه هر واحد صندوق سرمایه‌گذاری ETF معادل ۱۰ هزار تومان ارزش دارد و هر کد ملی می‌تواند نهایتا ۲۰۰ واحد به ارزش دو میلیون تومان پذیره نویسی کند. بعد از انتخاب مبلغ شما به درگاه پرداخت اینترنتی هدایت می‌شوید و با وارد کردن اطلاعات کارت، پذیره نویسی انجام می‌شود.

راهنمای پذیره نویسی سهام دولت با کد بورسی

آن‌هایی که کد بورسی دارند، علاوه بر امکان پذیره نویسی سهام دولت از طریق مراجعه حضوری و درگاه‌های غیرحضوری بانک‌ها می‌توانند مشتقیما در بورس پذیره نویسی کنند. سهام پنج بانک و بیمه دولتی در قالب صندوق ETF واسطه‌گری مالی یکم عرضه می‌شود که با نماد دارا یکم می‌توان آن را در بازار بورس پیدا کرد. بر اساس اطلاعیه سازمان بورس، دوره زمانی پذیره نویسی واحد‌های این صندوق همان ۱۴ تا ۳۱ اردیبهشت‌ماه است. با این تفاوت که خریداران با کد بورسی، صرفا در ساعات دو تا چهار بعد از ظهر می‌توانند برای پذیره نویسی سهام دولت اقدام کنند. هر کد بورسی می‌تواند نهایتا ۲۰۰ واحد صندوق ثبت سفارش کند که ارزش آن معادل دو میلیون تومان است. برای خرید واحد‌های این صندوق می‌توانید از سامانه معاملات آنلاین کارگزاری‌ها استفاده کنید و در قسمت جستجوی نماد، عبارت «دارا یکم» را وارد کنید. توجه داشته باشید که این مرحله صرفا پذیره نویسی است و برای تخصیص سهام و مشاهده آن در سبد خود باید تا زمان پایان پذیره نویسی یا آخر اردیبهشت صبر کنید.

راهنمای فروش سهام دولت

سهام دولت در قالب واحد‌های سرمایه‌گذاری صندوق ETF تا دو ماه از تاریخ تخصیص آن قابل معامله نیست؛ بنابراین حداقل باید تا پایان تیرماه برای فروش سهامتان صبر کنید. توجه داشته باشید که فروش سهام صرفا از طریق بورس امکان‌پذیر است و با این حساب اگر کد بورسی ندارید، باید در مدت زمان باقی مانده با مراجعه به دفاتر پیشخوان، شعب منتخب بانک‌ها یا کارگزاری‌ها کد بورسی بگیرید. بعد از دریافت نام کاربری و رمز عبور سیستم معاملات آنلاین کارگزاری، می‌توانید سهام دولت را بفروشید.

سوژه های روز، خبرهای داغ
سوژه های روز، خبرهای داغ پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋