منتخب مردم تفرش در مجلس؛ ماجرای جنجالی مدرک تحصیلی سینا کمالخانی!؛ با توجه به اینکه به نظر میرسد جعلی بودن مدرک تحصیلی منتخب تفرش قطعی است، حالا این موضوع مطرح است که چه میشود؟ شورای نگهبان انتخابات درحوزه تفرش را تائید کرده است و وزارت کشور نیز اعتبارنامه منتخب این شهر را صادر نموده است.
پارس لاین حواشی انتخابات مجلس شورای اسلامی هنوز به پایان نرسیده است و در تازهترین جنجال مدرک تحصیلی منتخب تفرش زیر سوال رفته است. در این راستا اسنادی منتشر شده که نشان میدهد مدرک فوق لیسانس سینا کمالخانی جعلی است. سخنگوی شورای نگهبان نیز اعلام کرده که وزارت علوم مدرک منتخب تفرش را تائید نکرده است.
پارس لاین ،ماجرا از آنجا آغاز شد که چند روز پیش اسنادی منتشر شد که نشان میداد مدرک کارشناسی ارشد سینا کمالخانی فاقد اعتبار و ارزش است. این اسناد از سوی موسسه غیر انتفاعی تفتان صادر شده بود.
چند سند دیگر هم در این رابطه منتشر شد که همه آنها تاکید دارند مدرک منتخب شهر تفرش "جعلی" است. سینا کمالخانی مدعی است که مدرک فوق لیسانس علوم اجتماعی از موسسه غیر انتفاعی تفتان دارد. این در حالی است که برخی گزارشها حاکی از آن است که این موسسه اساسا رشته علوم اجتماعی در مقطع کارشناسی ارشد ندارد.
این اسناد بازتاب وسیعی در فضای مجازی داشت. تا اینکه دیروز عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان اعتبار اسناد منتشر شده را تائید کرد.
او گفت: «یک نامه از یک موسسه در یکی از استانها دریافت کردیم که طی این نامه، اعلام شده که از این فرد با چنین مشخصاتی که مدعی شده که در مقطع کارشناسی ارشد علوم اجتماعی در این موسسه تحصیل کرده، سوابقی وجود ندارد و وی در این موسسه تحصیل نکرده است.»
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: "ما موضوع را از وزارت علوم به عنوان مرجع اعلام نظر در این باره جویا شدیم که وزارت علوم امروز طی نامهای اعلام کرد که مدرک تحصیلی منتخب تفرش در مقطع کارشناسی ارشد از آن موسسه، فاقد مجوز از شورای گسترش آموزش عالی است و مدرک ایشان را تایید نکرد."
کدخدایی ادامه داد: "ما با خود فرد (سینا کمالخانی) تماس گرفتیم، ایشان مدعی هستند که مدرک من معتبر است و ما درخواست کردیم که اگر اسناد دیگری دارند، ارائه دهند و این هفته موضوع را در جلسه چهارشنبه شورای نگهبان مطرح کرده و تصمیم خواهیم گرفت. "
در همین رابطه روز گذشته معاون آموزشی وزیر علوم سخنان کدخدایی را تائید کرد. علی خاکی صدیق در این رابطه گفت: «این مساله در حال حاضر در یکی از ادارات وزارت علوم که مربوط به این مسائل میشود در حال بررسی است و نظر کارشناسی در این خصوص صادر شده است؛ اما من هنوز نامه را رویت نکردهام و به خاطر حساس بودن موضوع باید از محتوای این نامه مطمئن شوم.»
سینا کمالخانی دوم اسفند ماه موفق شد در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، با کسب ۱۳،۷۵۲ رای از مجموع ۳۶،۶۰۲ رای (معادل ۳۷/۵۷ درصد آرا) انتخاب گردد. او متولد سال ۱۳۶۶ است و در واقع فقط ۳۲ سال دارد و به عنوان یکی از جوانترین منتخبین مجلس معروف شده بود.
کمالخانی در وب سایت شخصی اش درباره خود نوشته است "فلسفه غرب را در دانشگاه تهران خواندم و در رشته جامعه شناسی کارشناسی ارشد گرفتم." او با توجه به سنش تجربه زیادی ندارد. منتخب مردم تفرش در وبسایت شخصی خود نوشته است: «در حوزه فعالیت تشکیلاتی طی سالهای ۸۶ تا ۸۸ قائممقامی و دبیری جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و همچنین عضویت در هیئت عالی نظارت اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان سراسر کشور را برعهده داشتهام.»
ظاهرا مدتی هم مدیر موسسه "صدرای فرهیختگان پارس" بوده است. به گفته او با صداوسیما و شبکه سحر هم همکاریهایی داشته است.
کمالخانی پس از مطرح شدن بحث مدرک تحصیلیاش در مصاحبهای تاکید کرد "جعلی بودن مدرک تحصیلی من صحت ندارد. "
او گفت: «هیات نظارت استان ابهاماتی را وارد کرده، ولی معاون سیاسی استان در گفتگویی این موضوع را رد کرده است.»
این منتخب مجلس یازدهم درخصوص نظر شورای نگهبان نیز گفت: "مشکلی به مدرک تحصیلی من وارد نیست، حتی خودم هم نمیدانم علت این ابهام چیست. درحال نامه نگاری با شورای نگهبان هستم، ولی تا جایی که مطلعم شوای نگهبان هم این ادعا را تایید نکرده است."
این اظهارات درحالی از سوی نماینده تفرش مطرح شد که بهروز اکرمی معاون سیاسی اجتماعی استاندار مرکزی عنوان کرده بود، بنده از صحت جعلی بودن مدرک هیچ اطلاعی نداشته، ولی شورای نگهبان کشور به نقصی در پرونده منتخب مردم شهرستانهای آشتیان، فراهان و تفرش در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی پی برده است.
با توجه به اینکه به نظر میرسد جعلی بودن مدرک تحصیلی منتخب تفرش قطعی است، حالا این موضوع مطرح است که چه میشود؟ شورای نگهبان انتخابات درحوزه تفرش را تائید کرده است و وزارت کشور نیز اعتبارنامه منتخب این شهر را صادر نموده است.
بنا به گفته دبیر ستاد انتخابات کشور "در این شرایط هر موضوعی درباره منتخبین باید در مجلس یازدهم بررسی شود. اینچنین مسائلی توسط خود نمایندگان مجلس یازدهم در زمان رای به اعتبارنامه آنها بررسی میشود."
در عین حال عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در این باره نظر دیگری دارد به گفته او "اگر مدرک تحصیلی وی مورد تایید قرار نگیرد، ما انتخابات را در حوزه انتخابیه تفرش ابطال کرده و انتخابات میان دورهای برگزار خواهیم کرد."
اما کارشناسان حقوقی اظهارات کدخدایی را خلاف قانون میدانند. محمد منصوری کارشناس حقوق عمومی در این باره معتقد است: «ناظر مستصوب، امکان پس گرفتن تصویب قبلی خود را ندارد. بعد از تایید صحت انتخابات، وزارت کشور موظف به صدور اعتبارنامه منتخب مردم است.» به گفته او مجلس میتواند اعتبار نامه منتخب تفرش را تصویب نکند.
اما تجربه نشان داده حرف آخر درباره صحت انتخابات را شورای نگهبان میزند. به نظر میرسد در صورت تائید جعلی بودن مدرک تحصیلی منتخب تفرش این شورا انتخابات این حوزه را باطل خواهد کرد. همان کاری که چهار سال پیش با مینو خالقی منتخب مردم اصفهان کرد.
ماجرای کمالخانی انتقادات زیادی از شورای نگهبان را در پی داشته است. کاربران شبکههای اجتماعی این سوال را مطرح میکنند که نمایندگان این شورا در استان مرکزی دقیقا به چه چیزی نظارت داشتهاند. از نکات عجیب این است که کمالخانی ابتدا از سوی شورای نگهبان ردصلاحیت شده بود، اما پس از اعتراض تائید صلاحیت شد. این اتفاق باعث شده که برخی از وجود لابیهای قدرت در این شورا سخن بگویند.
وحید اشتری از فعالان اصولگرا در این باره نوشته است "من بعید میدانم این بدیهیات ساده و استعلام مدرک و سوابق از توان شورای نگهبان خارج باشد. بخصوص اینکه ایشان نمیدانم به چه دلیل رد صلاحیت شد و معلوم نشد بعد چطوری مجددا تایید صلاحیت شد. شاید بتوان از طریق وی به یک سری شبکههای اعمال نفوذ و لابی در شورای نگهبان پی برد."
برخی کاربران به این مسئله اشاره کرده اند که ماجرای کمالخانی نشان میدهد شورای نگهبان بیش از پرداختن به اصول اصلی صلاحیت نامزدها درگیر مسائل دیگری همچون عقاید آنهاست، به همین خاطر موارد اینچنینی از فیلترش عبور میکنند.
انتقاداتی هم به مردم تفرش وارد شده است که چرا بدون بررسیهای دقیق و درست شخصی را انتخاب کردهاند که مدرک جعلی داشته است.
البته جعلی بودن یا اعتبار نداشتن مدرک تحصیلی مقامات چیز تازه ای نیست. پیشتر درباره مدارک تحصیلی مسئولان زیادی در کشور تشکیک ایجاد شده بود. علی کردان وزیر کشور دولت نهم و محمدرضا رحیمی معاون اول رییس جمهور در دولت دهم با اتهامات اینچنینی روبهرو بودند. در دولت حسن روحانی نیز درباره مدرک تحصیلی برادر او حسین فریدون حرف و حدیثهای فراوانی مطرح شد.
پاسخ ها