در روزهای گذشته طلا به واسطه افزایش قیمت اونس و دلار رشد نسبتا خوبی از خود نشان داد و سکه به سطح بسیار بالایی صعود کرد. اما به نظر میرسد بازار طلا در آستانه کاهش شدید قیمتها قرار گرفته است.
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
به گزارش دنیای اقتصاد، در داد و ستدهای آخرین روز معاملاتی بازار سهام، هر چند شاخص بورس تهران در مدار مثبت آغاز به کار کرد، اما هیجان فروش باز هم بر بازار سهام غلبه کرد وکانال ۲/ ۱ میلیون واحدی بورس هم واگذارشد. در پایان روز نماگر بورس با افت ۷/ ۲ درصد به رقم یک میلیون و ۱۷۳ هزار واحد سقوط کرد. شاخص هموزن نیز رفتار مشابه شاخص بورس داشت، اما ریزش در سهام کوچکتر به اندازه افت در شاخص بزرگان نبود. شاخص هموزن پس از صعود صبحگاهی، نزولی شد و با افت یک درصدی مواجه و روی عدد ۴۲۳ هزار و ۱۶۲ واحدی ایستاد. شاخص کل فرا بورس نیز در هماهنگی با دو شاخص دیگر بازار سهام در ادامه روند نزولی خود ریزش بیشتری داشت. روز گذشته ۷۷۲ میلیارد تومان در مسیرحقیقی به حقوقی جابهجا و معاملاتی به ارزش ۷ هزار و ۲۲۲ میلیارد تومان در بورس انجام شد.
در روزهای گذشته طلا به واسطه افزایش قیمت اونس و دلار رشد نسبتا خوبی از خود نشان داد و سکه به سطح بسیار بالایی صعود کرد. اما به نظر میرسد بازار طلا در آستانه کاهش شدید قیمتها قرار گرفته است. مهمترین عامل کاهشی قیمت طلا در حال حاضر سقوط قیمت اونس طلا به زیر ۱۸۵۰ دلار است که باعث شده حمایت اونس از سکه ۱۱ میلیون تومانی از بین برود. همچنین در کنار آن قیمت دلار نیز در روزهای اخیر کاهش یافته وزمینه را برای کاهش بیشتر قیمتها در بازار طلا فراهم کرده است. بر این اساس هر قطعه سکه تمام بهار آزادی روز چهارشنبه ۱۰ میلیون و ۷۳۰ هزار تومان معامله شد که کاهش ۲۰۰ هزار تومانی را در مقایسه با روز کاری قبل نشان میدهد.
در جریان معاملات روز چهارشنبه اونس طلا تحت الشعاع افت نقره و افزایش ارزش دلار به روند کاهشی خود ادامه داد. شاخص دلار آمریکا در ادامه روند افزایشی خود به بالاترین سطح در ۷ هفته گذشته رسید، از طرفی ادامه روند افزایشی بازارهای سهام عاملی است که بر روند نزولی قیمت بازار فلزات گرانبها تاثیرگذار بوده است. تحلیلگران معتقدند شاخص دلار آمریکا بهصورت کوتاهمدت روند افزایشی خود را ادامه خواهد داد و برخی بازارهای معاملات آتی ارز که در حال حاضر در روند نزولی کوتاهمدت قرار دارند، از آن متاثر خواهند شد.
معاملات آتی طلای آوریل تحت تاثیر روند معاملات چند روز گذشته قرار گرفته و به یک سطح کوتاهمدت بازگشته است. بر همین اساس هر اونس طلا (در ساعت ۱۹ به وقت تهران) ۱۸۳۵ دلار تعیین شد که کاهش ۱/ ۰ درصدی را نسبت به قیمت بسته شده روز ماقبل نشان میدهد.
در آخرین روز معاملاتی بازار سهام، اوراق تسهیلات مسکن باز هم رشد قیمت را تجربه کرد. هر فقره از تسه ۹۷۱۲ در قیمت پایانی ۵۸ هزار و ۱۰۲ تومان بسته شد که در مقایسه با روز معاملاتی قبل افزایش ۶/ ۴ درصدی را نشان میدهد. نکته جالب توجه این است که قیمت خرید این برگه مسیر افزایشی همانند قیمت پایانی، را ثبت کرده است، در حالی که روزهای گذشته شاهد رفتار دوگانه در این دو قیمت بودهایم. روز چهارشنبه همچون روزهای اخیر اوراق تسهیلات منتشره در اسفند ماه ۹۷ به تعداد مکرر و در ۲۲۲ نوبت معامله شد. حال که فقط یک ماه تا پایان سررسید این نماد باقی مانده است خریداران زیادی به تسه ۹۷۱۲ هجوم آوردهاند تا با کمترین قیمت صاحب حق امتیاز اوراق تسهیلات بانک مسکن شوند و از آن به منظور دریافت وام از بانک مورد نظر اقدام کنند.
قیمت نفت پس از اینکه روز سهشنبه به بالاترین رکورد در حدود یک سال اخیر صعود کرد، در معاملات روز گذشته آسیا تحت تاثیر کاهش ذخایر نفت آمریکا به روند افزایشی خود ادامه داد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدییت آمریکا با ۳۰ سنت معادل ۵/ ۰ درصد افزایش، به ۵۵ دلار و ۲۰ سنت در هر بشکه رسید.
بازار نفت تحت تاثیر این خبر که دموکراتها در کنگره نخستین گام را برای پیش برد به تصویب رساندن بسته کمک کرونایی ۹/ ۱ تریلیون دلاری پیشنهاد شده از سوی جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا بدون حمایت جمهوریخواهان برداشتهاند، امیدواری بیشتری پیدا کرد. همچنین تحلیلگران اظهار کردند بازار از جدیدترین ارزیابی اوپک پلاس از ذخایر نفت و پیشبینی این گروه از کاهش ذخایر نفت به پایین متوسط پنج ساله تا ژوئن، پشتیبانی کرد. کاهش تولید این گروه در بازگرداندن بازار به تعادل موفق بوده است.
پاسخ ها