سوپ یک پیشغذای عالی و پایه ثابت میزهای مهمانی و منوی رستورانهاست. سوپ قارچ ازجمله سوپهای مغذی است که روش پخت آسانی دارد. با آموزش این سوپ خوشمزه همراه ما باشید.
پارس لاین سوپ قارچ یکی از انواع سوپهای مجلسی است که در بیشتر رستورانها سرو میشود. این سوپ به دلیل داشتن مواد مغذی برای بدن بسیار مفید است.
پخت این سوپ بسیار آسان است و حتی کسانی هم که سر رشتهای در آشپزی ندارند، بهراحتی میتوانند آن را درست کنند. این سوپ مانند همه غذاهای دیگر یک سری نکات و فوت و فنهایی دارد که اگر آنها را رعایت کنید، درنهایت سوپ خوشمزهای خواهید داشت.
پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با نحوه پخت و فوت و فنهای این سوپ خوشمزه آشنا شوید.
جو پرک: ۲ پیمانه
سینه مرغ: ۱ عدد
پیاز متوسط: ۲ عدد (۱عدد برای پخت با مرغ ۱ عدد هم برای سوپ)
هویج: ۲ عدد (۱عدد برای پخت با مرغ ۱ عدد هم برای سوپ)
قرص استاک مرغ: ۲ عدد (۱عدد برای پخت مرغ ۱ عدد هم برای سوپ)
ساقه کرفس: ۱ عدد
قارچ اسلایس شده: ۳ پیمانه
شیر: ۴ پیمانه
خامه صبحانه: ۴ قاشق غذاخوری سر پر
ذرت: ۲/۱ پیمانه
نخود فرنگی: ۲/۱ پیمانه (اختیاری)
جعفری ساطوری شده: ۳ قاشق غذاخوری
کره: ۳۰ گرم
نمک: به میزان لازم
فلفل سیاه: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
روغن مایع: به میزان لازم
آب لیمو ترش تازه: به میزان لازم
یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذاها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی میخواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جاهایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمتها زودتر مشخص میشود. اگر این قسمتها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغهایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغهای بستهبندی استفاده میکنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خونآبه نداشته باشد.
خیلی وقتها که برای خریدن پیاز به بازارهای میوه و ترهبار میرویم، رنگهای مختلفی از پیازها را میبینیم و بدون توجه به اینکه هرکدام از این پیازها مصارف مشخصی دارند، آنها را میخریم. درواقع دمدستترین پیاز را انتخاب میکنیم، غافل از اینکه ممکن است پیاز انتخاب شده برای مصرفی که در نظر داریم، مناسب نباشد. اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایمتری نسبت به پیاز زرد دارد.
از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمیگیرند.
استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوانها به همراه سبزیجات ساقهای و تعداد محدودی ادویه تهیه میشوند. استاک در انواع سوپها، انواع سسها، خورشتها و البته بسیاری از غذاهای دیگر مورد استفاده قرار میگیرد و تأثیر بسیاری در طعم و مزه غذاها دارد. میتوانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکتها خریداری کنید. به این نکته توجه داشته باشید که در ترکیبات استاک نمک وجود دارد؛ پس در صورتیکه از آن استفاده میکنید، در آخر غذا را مزه کنید و اگر نیاز بود، نمک اضافه کنید.
نخود فرنگی جزء سبزیجات خیلی پر طرفدار در بین ما ایرانیها نیست و معمولاً در سبد غذایی ما جایگاه ویژهای ندارد. اگر خواص آن را بدانید، شاید نظرتان نسبت به این سبزی پر خاصیت عوض شود. قبل از هر چیزی باید بگوییم که نخود فرنگی سرشار از ویتامینها و مواد معدنی به خصوص ویتامین ث است. دوستدار قلب است و بسیار کم کالری و کم چربی است. درنتیجه گزینه بسیار مناسبی برای کسانی است که به دنبال کاهش وزن هستند.
غلاف نخود فرنگی مرغوب به رنگ سبز تیره است. دانههای آن کاملاً گرد و به رنگ سبز چمنی است. نخود فرنگی را میتوانید خیلی ساده داخل آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد. اگر میخواهید رنگ سبز نخود فرنگی حفظ شود، بهتر است ابتدا آب را جوش بیاورید و کمی نمک به آن اضافه کنید، بعد نخود فرنگی را در آب در حال جوش بریزید. بعد از چند دقیقه که نخودها پخته شدند، آنها را آبکش کنید.
۱- جو پرک را پاک کنید و بگذارید چند ساعت در آب خیس بخورد. سپس آن را همراه چند لیوان آب و قرص استاک مرغ داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا جو کاملاً باز شود. هرچند دقیقه یکبار هم بزنید تا ته نگیرد. اگر در حین پخت احساس کردید آب آن کم شده است، فقط میتوانید به آن آب در حال جوش اضافه کنید. جو باید تا زمانی که لعاب بیندازد، روی حرارت بماند. زمانی که جو به خوبی لعاب انداخت، خامه و شیر را جداگانه گرم کنید و به جو اضافه کنید. اگر خامه و شیر را به صورت سرد اضافه کنید، سوپ میبُرد.
۲- مرغ را با پیاز نگینی خرد شده + زردچوبه + فلفل سیاه + قرص استاک مرغ + ساقه کرفس + هویج بپزید. بعد آن را ریشریش کنید و آبش را صاف کنید. همیشه برای اینکه مرغ خوش طعمتر شود، به جای آب آن را با استاک، ساقه کرفس و هویج بپزید.
۳- پیاز نگینی خرد شده را با کمی روغن تفت دهید تا سبک شود. قارچها را هم با کره تفت بدهید. سپس پیاز و قارچ را با هم ترکیب کنید. بعد این مواد را به سوپ اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید. اجازه بدهید مواد نیم ساعت با هم بپزند. در مرحله بعد هویجی را که با رنده درشت رنده کردهاید، به مواد اضافه کنید. بعد هم نخود فرنگی + ذرت + مرغ + آب مرغ صاف شده را اضافه کنید. اجازه دهید نیم ساعت با هم بپزند تا سوپ جا بیافتد. اگر آب سوپ کم شده بود، آب در حال جوش به آن اضافه کنید.
۴- درنهایت چاشنیها یعنی نمک + فلفل سیاه را اضافه کنید. بعد هم جعفری را به مواد اضافه کنید. در این مرحله دیگر درب قابلمه را نگذارید تا رنگ جعفری سبز و با طراوت بماند. میتوانید کمی از جعفری را برای تزیین روی سوپ نگه دارید. بعد از ۱۰ دقیقه سوپ شما آماده است. سوپ را از روی حرارت بردارید و بعد آبلیمو را به آن اضافه کنید. از آنجا که در این سوپ از خامه استفاده شده است، اگر زمانی که روی حرارت است، به آن آبلیمو اضافه کنید، سوپ میبُرد. خامه با هر اسیدی مثل آبلیمو، سرکه یا رب بجوشد، میبرد. پس موقع اضافه کردن آبلیمو حتماً به این نکته توجه داشته باشید.
پاسخ ها