مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: در هر بازه زمانی مد نظر شرکت ملی نفت ایران، آماده توقف کاهش تکلیفی تولید نفت و بازگشت به سطح تولید پیش از تحریمها هستیم.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: ایران آماده است کاهش تکلیفی تولید نفت را هر زمانی که اعلام شود، متوقف کرده و تولید نفت را در یک روز به ۹۵ درصد از تولید پیش از تحریمها برساند.
به گزارش ایرنا، «احمد محمدی» با تاکید بر اینکه علاوه بر طرحهای نگهداشت و افزایش تولید نفت که هفته گذشته به امضا رسید طرحهای دیگری نیز برای حفظ سطح تولید خود دارد، ادامه داد: علاوه بر این طرح ها، پروژههایی به صورت برنامههای مالی و عملیاتی سالیانه داریم که پیگیری میشود و شامل بخشهای سطح الارضی و تحت الارضی مانند عملیات چاه ها، تاسیسات و خط لوله است.
وی افزود: پروژههای متعدد سالانه و روزانه در این طرح تعریف شده است.
محمدی تاکید کرد: با اجرای این طرح ها، علاوه بر آنکه از کاهش تولید جلوگیری میشود، سطح و توان تولید مناطق نفتخیز را بالا میبریم، تا اهداف وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران را در دوره زمانی مورد نظر فعال کنیم.
وی گفت: بیش از ۸۰ درصد از ظرفیت تولید نفت در کشور در مناطق نفتخیز جنوب است؛ بنابراین با توجه به هدف گذاری دولت برای صادرات ۲.۳ میلیون بشکه نفت و میعانات گازی در روز طی سال ۱۴۰۰، سهم بزرگی از نفتی که قرار است تولید و صادر شود، در مناطق نفتخیز جنوب خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب ادامه داد: در هر بازه زمانی مد نظر شرکت ملی نفت ایران، آماده توقف کاهش تکلیفی تولید نفت و بازگشت به سطح تولید پیش از تحریمها هستیم.
به گفته محمدی، آمادگی بازگشت تولید نفت در این شرکت تا آنجا است که در یک روز میتوانیم تولید نفت را به حدود ۹۵ درصد تولید پیش از تحریمها برسانیم.
صادرات نفت ایران در سال جاری و به دلیل تحریمهای دولت ترامپ، کاهش داشته، اما همانگونه که وزیر نفت نیز تاکید کرده، هیچ گاه به صفر نرسیده است. حتی خبرگزاری رویترز در مهرماه سال جاری تایید کرد که صادرات نفت ایران در ماه جاری به شدت افزایش داشته و تا ۱.۵ میلیون بشکه در روز نیز برآورد میشود.
همچنین با انتخاب جو بایدن به عنوان رئیس جمهوری بعدی آمریکا که حدود یک ماه دیگر به کاخ سفید میرود، امیدها برای بازگشت آمریکا به میز برجام تقویت شده است. با بازگشت آمریکا به برجام، ایران امیدوار خواهد بود تا بتواند مبادلات تجاری در حوزههای نفت و تبادلات بانکی را گسترش دهد.
موضوعی که بعد از اجراییشدن برجام در سال ۹۵ نیز محقق شد و ایران به فاصله ۳ ماه توانست تولید نفت خود را به ۳.۸ میلیون بشکه در روز برساند. در مجموع تولید نفت و میعانات گازی ایران در آن سال روزانه به ۴.۸ میلیون بشکه رسید و صادرات نیز به رقم ۳ میلیون بشکه نزدیک شد؛ بنابراین دور از ذهن نیست که ایران اینبار نیز در صورت رفع تحریمها بتواند به سرعت تولید نفت را افزایش دهد و به صادرات ۲.۳ میلیون بشکه نفت و میعانات گازی در روز برسد.
پاسخ ها