عضو ستاد کرونا:؛ واکسنهای موجود بر نوع انگلیسی کرونا هم موثر است؛ مسعود مردانی گفت: ویروس کرونا جهش کروموزومی پیدا کرده، اما خوشبختانه این جهش باعث تغییر ساختار کلی ویروس نشده است که واکسن کرونا را بی اثر کند.
مسعود مردانی با اشاره به اینکه جهش کروموزومی در کرونا قدرت انتقال ویروس را دو برابر افزایش داده است، گفت: این جهش باعث تغییر ساختار کلی ویروس نشده و واکسنهای موجود همچنان موثرند. کشور انگلیس نیز که درگیر این فرم جهش یافته از ویروس کرونا است، از واکسنهای موجود استفاده میکند.
به گزارش ایرنا، گسترش ویروس کرونا که از شهر ووهان در چین آغاز شد بنا به ماهیت خطرناک و سرایت بسیار سریع آن ابعاد مختلف زندگی اجتماعی در همه جای جهان را به طور جدی و بنیادین بهچالش کشید به گونهای که سازمان بهداشت جهانی آن را پدیدهای همه گیر اعلام کرد. ویروسی که یک تنه جهان را زمینگیر کرد و تمام پیشرفتهای عصر صنعتی بشر در بسیاری از حوزهها به چالش کشیده شد. بسیاری از مشاغل نیز به طور کامل تعطیل شدند تا به این ترتیب انسانی که این روزها با این ویروس منحوس دست و پنجه نرم میکند برای حق حیات بجنگد. کرونا همچنان در جهان جولان میدهد، با این حال، تلاشها برای پایان دادن به آن، وارد مرحله تازهای شده و با تولید واکسن، مردم خوشحال از روزهای پایانی عمر این ویروس بودند، اما این پایان راه نیست و خبرها حاکی از آن است که گونه جدید و جهش یافتهای از کرونا در انگلیس شناسایی شده است.
با شناسایی گونه جدید ویروس کرونا، معادلات به هم ریخته است. در روزهای گذشته کشورهای مختلف مرزهای خود را به روی انگلیس بستهاند. علاوه بر کشورهای اروپایی، عربستان، تایلند و کلمبیا نیز به دلیل نگرانی از شیوع گونه جدید ویروس کرونا دست به اقدام مشابهی زدهاند. از طرفی برخی کشورها قوانین سفت و سختتری برای مسافران از انگلیس در نظر گرفتهاند. به طور مثال مسافرانی که از انگلیس وارد یونان میشوند، فارغ از اینکه نتیجه آزمایش کرونا آنها منفی باشد باید هفت روز خود را قرنطینه کنند. رسانههای استرالیایی، آمریکایی و آفریقایی هم با انتشار گزارشهایی نسبت به سرایت ویروس جدید و افزایش فشارها بر اوضاع بحرانی کنونی هشدار دادند.
بررسیها بر روی گونه جدید ویروس کرونا فعلاً در ابتدای راه است و هنوز در مورد ماهیت آن پرسشهای بی پاسخ و نگران کننده زیادی وجود دارد. هنوز به طور دقیق مشخص نیست رفتار این ویروس تغییر یافته نسبت به گونه اولیه چه تغییراتی داشته است، اما نگرانیها در همه جهان و همچنین ایران وجود دارد که این گونه ویروس در کشور شیوع پیدا نکند. در همین خصوص «مسعود مردانی» عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت و گویی انجام داده است که آنرا در ادامه میخوانید:
از چه زمانی ویروس جدید کرونا، در انگلیس مشاهده شده و تا کنون به کدام کشورها سرایت کرده است؟
ویروس جدید کرونا از اواخر شهریورماه امسال در جنوب لندن پیدا شده و از همین جا به جنوب انگلیس انتشار پیدا کرد و بعد از آن به هلند، دانمارک و ایتالیا رسید و حتی الان گزارشهایی وجود دارد که در عمان هم این بیماری مشاهده شده و در استرالیا هم انتشار پیدا کرده است.
آیا واکسن کووید در برابر ویروس جهش یافته کرونا مصونیت ایجاد میکند؟
این ویروس جهش کروموزومی پیدا کرده، اما خوشبختانه این جهش باعث تغییر ساختار کلی ویروس نشده است که واکسن کرونا را بی اثر کند و هنوز هم کشورهایی مانند انگلیس که خودشان درگیر این فرم جهش یافته از ویروس کرونا هستند از همین واکسن کرونا که وجود دارد استفاده میکنند و به نظر میآید که همین واکسن میتواند حتی برای عدم ابتلای به این فرم از ویروس که جهش یافته هم موثر باشد.
ویژگیها و تفاوتهای گونه جدید ویروس کرونا نسبت به ویروس قبلی در چیست؟
ویروس کرونای جدید که از انگلیس شیوع پیدا کرده است به شدت عفونی بوده و حتی میزانی ۲ برابری با ویروس کرونای قبلی دارد، ۷۰ درصد در تماسهای عادی و افرادی که مبتلا هستند باعث ابتلای جدید میشوند. پس این ویروس بسیار شدیدتر است و خیلی سریع در جامعه گسترش پیدا میکند و دوست دارد که خودش را به جای ویروس قبلی جایگزین کند.
تشخیص افراد مبتلا به این ویروس چگونه امکان پذیر است؟
برای روش تشخیص این نوع از ویروس هفتهها یا ماههای وقت لازم است که ما بتوانیم تشخیص دهیم، زیرا احتیاج به مطالعات فیلوژنتیک یا مطالعات کروموزومی دارد.
آیا مورد تازهای از این ویروس در ایران مشاهده شده است؟
در ایران مورد ثابت شدهای از این ویروس جدید وجود ندارد، اما اگر مسافری از لندن وارد کشور شود، همانگونه که به هلند رفته ممکن است وارد ایران هم شود، اما اینکه ما الان موردی پیدا کرده باشیم، آزمایش داده باشد و گفته باشیم که این فرم جهش یافته از ویروس کرونا است، تا به حال پیدا نشده است.
دولت برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونای جدید چه اقداماتی انجام داده است؟
در وهله نخست تمام پروازهایی که از مقصد لندن به تهران میآمد، قطع شده اند. تمام پروازهای مستقیم و غیر مستقیم که از کشورهای اروپایی به مقصدهای واسط مانند امارات، دوحه، استانبول و جاهای دیگر میآید و مسافرانی وارد ایران میشوند، لیست آنها تهیه شده و تست آنها گرفته میشود و همچنین افرادی که از کشورهای اروپایی وارد میشوند را در قرنطینه نگهداری میکنند تا اشتباهی که در خصوص ویروس قدیمی کرونا به وجود آمد و از چین وارد کشور شد، دیگر تکرار نشود.
پاسخ ها