چیز کیک یکی از محبوبترین انواع شیرینی و دسر است که معمولاً از دو لایه اصلی کیک یا بیسکوییت و انواع پنیر خامهای و خامه تشکیل شده است.
فرارو- چیز کیک یا کیک پنیر یکی از محبوبترین دسرهای دنیاست و در واقع یک نوع شیرینی است که از دو لایه تشکیل شده است. لایه اصلی آن متشکل از انواع پنیر مثل پنیر خامهای، پنیر ماسکارپونه و خامه است که معمولاً با پودر قند یا پودر شکر شیرین میشود. لایه زیرین چیز کیک از بیسکویت پودر شده یا انواع کیکها مخصوصاً کیک اسفنجی تهیه میشود. همچنین میتوان روی چیز کیک را بنا به ذائقه افراد با انواع سس شکلات، سس میوه، ژله یا میوه تزئین کرد.
چیز کیک با توجه روش آمادهسازی آن به دو دسته پخته شده و پخته نشده (یخچالی) تقسیم میشود. طرز تهیه چیز کیک یخچالی بسیار سادهتر از انواع چیز کیکهای پختنی است که به فر نیازی ندارد؛ بنابراین خیلی ساده و راحت حاضر میشود. پس اگر فر هم ندارید، میتوانید این دسر خوشگل و خوشمزه را تهیه کنید.
از آن جایی که چیز کیک یکی از دسرهای پرطرفدار است و به دلیل ظاهر زیبایی که دارد، سفره شما را بسیار چشمنواز میکند، برای مهمانیها و مجالس بسیار مناسب است. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این بخش طرز تهیه چیز کیک آناناس را با همه نکات آن برای شما توضیح بدهیم؛ پس در ادامه با ما همراه باشید تا با تهیه این دسر خوشمزه آشنا شوید.
بیسکویت ساقه طلایی: ۲ بسته
کره: ۵۰ گرم
شیر: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
پنیر ماسکارپونه: ۲ بسته
خامه صبحانه: ۲۰۰ گرم
پودر ژلاتین: ۱ قاشق چایخوری سر پر
پودر شکر: ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری
دارچین: ۱ قاشق چایخوری
ژله آناناس: ۱ بسته
آب در حال جوش: ۵/۱ پیمانه
آب سرد برای حل کردن ژلاتین: ۵ برابر وزن ژلاتین
کمپوت آناناس: ۱ عدد
در بین پنیرهای خامهای پنیر ماسکارپونه بهترین گزینه برای تهیه انواع دسر مثل چیز کیک است؛ اما نسبت به پنیرهای دیگر قیمت بالایی دارد. بنابراین در شرایط اقتصادی فعلی احتمالاً برای خیلیها گزینه مناسبی نیست؛ پس میتوانید پنیرهای خامهای دیگر را که قیمت مناسبتری دارند، جایگزین کنید. البته باید حواستان باشد پنیری را انتخاب کنید که درصد شوری آن خیلی کم باشد؛ زیرا اگر پنیر شور باشد، ترکیب شوری و شیرینی طعم بسیار بدی خواهد شد.
در تهیه دسرها ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که کی باید از ورق ژلاتین و چه وقت از پودر ژلاتین استفاده کنید. برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که برای تهیه همه دسرها میتوانید هم از ورق ژلاتین و هم از پودر ژلاتین استفاده کنید؛ اما نکاتی در مورد آمادهسازی آنها وجود دارد که در ادامه عرض میکنیم.
مهمترین تفاوت بین ورق و پودر ژلاتین این است که دسرهایی که با ورق ژلاتین تهیه میشوند، نسبتاً لطیفتر هستند؛ بنابراین بهتر است از ورق ژلاتین استفاده کنید. هر ورق ژلاتین معادل ۳ گرم است و هر قاشق چایخوری استاندارد شیرینیپزی از پودر ژلاتین هم ۳ گرم است. برای هر ۱ گرم پودر یا ورق ژلاتین ۵ برابر آب نیاز دارید؛ یعنی شما برای ۱۲ گرم پودر یا ورق ژلاتین ۶۰ گرم آب لازم است.
روش استفاده از پودر ژلاتین به این صورت است که باید در یک کاسه پودر ژلاتین را با آب سرد مخلوط کنید. دقت کنید که پودر ژلاتین را کمکم با آب سرد ترکیب کنید؛ زیرا اگر همه پودر ژلاتین را در آب سرد بریزید، پودر ژلاتین گلوله خواهد شد. لایه آخر پودر ژلاتین را که ریختید، ۵ تا ۱۰ دقیقه ظرف را کنار بگذارید. بعد از اینکه ژلاتین اسفنجی شد برای اینکه شفاف شود، آن را روی حرارت غیر مستقیم (بخار آب کتری یا سماور) بگذارید و اجازه بدهید ژلاتین رقیق و یکدست شود.
اگر خواستید از ورق ژلاتین استفاده کنید، ابتدا توی یک کاسه آب سرد بریزید، بعد ورقها را توی آب خیس کنید. باید با توجه به وزن ورقها آب سرد کنار بگذارید. بعد از اینکه ورقها کمی نرم شد، آنها را داخل آبی که از قبل کنار گذاشتهاید، بگذارید. سپس روی حرارت غیرمستقیم بگذارید تا نرم و شفاف شود. اگر در دستور شیر یا مایعی داشتید که باید روی حرارت قرار بگیرد، ورق ژلاتین را وقتی که نرم شد، به شیر یا مایعی که روی حرارت گذاشتید و داغ شده است، اضافه کنید و اجازه بدهید تا شفاف شود.
وقتی ژلاتین آماده شد و خواستید آن را به بقیه مواد اضافه کنید، اگر آن را به صورت داغ اضافه کنید، دسر شما دانهدانه میشود. اگر خیلی هم سرد شده باشد، ژلاتین میبندد و با بقیه مواد ترکیب نمیشود. برای جلوگیری از این مشکلات وقتی ژلاتین کمی از حرارت افتاد، اصطلاحاً مواد را همدما کنید؛ یعنی کمکم چند قاشق از مایع دسر را به ژلاتین اضافه کنید و وقتی که هم دما شدند، همه مواد را با هم ترکیب کنید.
همانطور که میدانید عامل اصلی بسته شدن کرم یا ژله همین ژلاتین است؛ اما نکته مهم این است که ژلاتین را باید به اندازه اضافه کنید، طوری که اگر بیشتر از حد لازم استفاده شود، باعث سفت شدن کرم میشود و درصورتیکه کمتر از حد لازم استفاده شود، باعث شل شدن و نبستن کرم خواهد شد. بنابراین به میزانی که در دستور گفته شده است، دقت کنید.
۱-بیسکویت را داخل میکسر یا غذاساز بریزید تا کاملاً پودر شود. بعد از اینکه بیسکویتها کاملاً پودر شدند، کره ذوب شده + شیر + دارچین را به آن اضافه کنید مواد را کاملاً با هم مخلوط کنید تا کره به خورد بیسکویتها برود. بیسکویتها باید حالت چسبنده پیدا کنند؛ بنابراین نباید خمیر شوند یا به اندازهای خشک باشند که چسبندگی نداشته باشند بعد از اضافه کردن کره + شیر اگر احساس کردید، چسبندگی لازم را ندارند، میتوانید دوباره کره یا شیر را اضافه کنید. برای ذوب کردن کره هیچ وقت آن را روی حرارت مستقیم قرار ندهید و حتما آن را روی سماور یا کتری بگذارید تا آب شود.
۲- کف قالب کمربندی ۲۰ سانتی کیسه فریزر قرار بدهید و بیسکویتها را داخل قالب بریزید. خوب فشرده کنید تا کاملاً صاف و یکدست شود. برای پِرس کردن بیسکویت میتوانید از یک چیز سنگین مثل گوشتکوب یا لیوان کمک بگیرید. بعد به مدت ۲۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید. اگر قالب کمربندی ندارید، میتوانید کف قالب مورد نظر را با سلفون بپوشانید. حتماً سلفون را به اندازهای انتخاب کنید که از قالب بیرون بیاید تا بعداً بتوانید مثل دستگیره از آن برای بیرون آوردن چیز کیک از قالب استفاده کنید.
۳- پنیر خامهای را از یک ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد. بعد پنیر + پودر قند را با همزن هم بزنید و خامه را به آن اضافه کنید و دوباره با همزن هم بزنید.
۴- پودر ژلاتین + آب سرد را روی سماور قرار دهید تا شفاف شود؛ سپس ژلاتین را کنار بگذارید تا کمی خنک شود. بعد به مخلوط خامه + پنیر اضافه کنید. سپس مواد را روی بیسکویت بریزید و به مدت یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.
۵- پودر ژله + آب داغ را در کاسهای بریزید و خوب هم بزنید. ظرف را روی سماور بگذارید تا دانههای ژله حل شوند. بعد آن را کنار بگذارید تا کاملاً همدمای محیط شود. به این نکته توجه داشته باشید که هیچوقت برای حل کردن ژله از نصف آب داغ و نصف آب سرد استفاده نکنید.
۶- بعد از اینکه لایه پنیری خودش را گرفت، آن را از یخچال خارج کنید. آناناسها را روی آن بچینید؛ سپس چند قاشق از ژله را که کاملاً از خنک شده است، روی آن بریزید و حدود ۱۵ دقیقه در یخچال بگذارید تا آناناسها با کمک ژله فیکس شوند. بعد آن را از یخچال خارج کنید و بقیه ژله را روی آن بریزید. روی قالب سلفون بکشید و بگذارید حداقل به مدت ۴ ساعت داخل یخچال بماند تا کاملاً خودش را بگیرد.
۷- برای خارج کردن چیز کیک از قالب ابتدا با کارد نوک تیز دور تا دور چیز کیک را آزاد کنید؛ سپس کمربند قالب را باز کنید. اگر از قالب کمربندی استفاده نکردید، باز هم با کارد دور تا دور چیز کیک را آزاد کنید. بعد به آرامی سلفون را از قالب بیرون بکشید. چیز کیک را روی میز کار بگذارید و آن را با کمک یک کفگیر به ظرف سرو منتقل کنید. برای برش زدن چیز کیک باید آن را ۱۵ دقیقه قبل از یخچال خارج کنید تا لایه بیسکویتی کمی نرم شود و موقع برش خوردن نشکند.
پاسخ ها