اطلاع رسانی تبلیغاتی؛ نازل یا افشانک کولینگ تاور چیست؟
نازل(nozzle) برج خنک کننده یکی دیگر از قطعات مهم در برج خنک کن بوده که در اصطلاح به آن دوش پاشش آب یا افشانک اطلاق میگردد. این قطعه را میتوان تحت عنوان سیستم پاشیدن آب ایا اسپری نازل از آن یاد نمود. نازل ها بر دو محور اساسی ثابت و دوار فعالیت میکنند. در نوع ثابت نازل ها در فاصله معین از هم آب گرم ورودی را بر روی پکینگ ها میپاشند. این مدل نازل ها تحت عنوان اسپری نازل کاربری دارند. نازل های دوار که با نام اسپرینکلر از آن ها یاد شده و در برج های خنک کن مخروطی به کار برده میشوند. این مدل نازل های چرخشی را میتوان با نام دیگری تحت عنوان آب پخش کن کولینگ تاور ذکر کرد.
وظیفه افشانک یا همان نازل کولینگ تاور پاشش مناسب آب بر روی سطح پر کن ها با فشار و شعاع پاشش مطلوب میباشد. نازل ها با افزایش فشار آب گرم گذر کننده از افشانک و در پی آن فزونی یافتن سرعت جریان عبوری، آب را به روی سطح پر کن ها میپاشد. مطابق با اصل برنولی به دنبال کاهش سطح مقطع خروجی نازل نسبت به ورودی، فشار سیال گذرنده و به دنیال آن سرعت خطی اب نیز فزونی مییابد. همکاری این قطعه با پکینگ و توزیع صحیح آب بر روی سطوح خنک کاری کمک شایانی به بهبود راندمان خنک کاری کولینگ تاور کرده است. نازل ها در انواع مختلفی به تولید میرسند و کاربری های گسترده و متفاوتی در صنعت دارد.
نازل برج خنک کننده چیست؟
افشانک در برج خنک کننده سبب پاشش مساعد آب بر روی سطح پر کن ها با شعاع توزیع تعیین شده است. مکانیزم کاری این قطعه بسیار ساده بوده بدین شکل که ابتدا با ایجاد آشفتگی یا تنش در جریان آب و افزایش فشار و سرعت جریان خطی آب، سبب توزیع آب میشود. این تلاطم توسط قطعه ای درون نازل به نام روتور صورت میپزیرد. ایجاد تنش در جریان آب باعث از هم گسیختگی مدار آب شده و به دنیال این امر آب به صورت اسپری بر روی سطح پرکن ها خواهد شد. به این مدل مهپاش نازل های اسپری برج خنک کن گفته میشود.
به جهت گرفتن بهترین بازخورد از عملکرد نازل کولینگ تاور و جلوگیری از مستهلک شدن این قطعه باید توجه کرد که فشار آب در بازه استاندارد خود قرار گرفته باشد. بهترین راندمان نازل زمانی مشهود است که تمام سطح پر کن توسط نازل پوشش داده شود. در این شرایط میزان برخورد و تماس آب هوا با پکینگ به حداکثر ممکن میرسد. بنابراین ما شاهد بالاترین کاهش دمای آب در برج خنک کن خواهیم بود.
تاریخچه نازل برج خنک کننده
افشانک ها یا به عبارتی همان نازل ها در گذر زمان به سه نسل تقسیم شدند. طراحی اولیه نازل ها بسیار ساده و به طبع کارایی آن ها بسیار پایین بود. به مرور زمان با پیشرفت دانش بشری و با بکارگیری از مواد فلزی و پلیمری پتروشیمی و با یاری تکنولوژی دستگاه های تزریق پلاستیک نسل هایی قویتر از نازل ها را به وجود اورد.
نخستین نازلها که احتمالا نام آن ها به گوشتان آشناست، افشانک های اوریفیس یا پلکانی بودند. در این مدل نازلها مکانیزم کاری قطعات امروزی دیده نمیشود. در این نوع نازل ها شعاع پاشش آب کم، اما فشار آب درجریان زیاد میباشد این نوع نازل ها به نوبه خود در کولینگ تاور ها بتنی و چوبی توزیع پاشش آب مناسبی را ایجاد کرده و نقش خود را به درستی اعمال نمودند.
افشانک های اولیه در گذر زمان دچار تغییرات به خصوصی از لحاظ شکل، جنس و سایز تولیدی شدند. نازل های اوریفیس به دلیل داشتن فشار زیاد، عملکرد ضعیفی از خود نشان داده و به همین سبب کنار رفتند. نسل دوم نازلها، افشانک هایی با فشار کم و شعاع پاشش آب زیاد بودند. نازل های نسل دوم با متریال فلزی نظیر برنجی و چدن به تولید میرسیدند.
نسل سوم نازل های پلیمری هستند که توسط دستگاه های تزریق پلاستیک تولید میگردد. متریال تولید نازل های پلیمری میباشد. سیستم های نازل پلیمری آخرین نسل و بهترین نوع تولید افشانک بده که در سه گرید PP ، PVC، ABS به تولید میرسد.
انواع نازل برج خنک کننده
مهپاش ها از انواع نازل های برج خنک کننده بوده که این افشانک ها با شعاع پاشش کم آب را به صورت پودری بر روی سطح پرکن ها میپاشد. این مدل شیپوره یا نازل، راندمان خنک کاری را به دلیل افزایش سطح تماس و زمان برخورد قطرات آب به دلیل ریز شدن قطرات بالا میبرد. با بیانی ساده آب ورودی را به صورت مه در میآورد. مهپاش به طور کلی برای انواع برج خنک کننده مدار باز یا کندانسور های تبخیری کاربرد دارد.
گریدی دیگر از انواع نازل های برج خنک کننده که میزان معینی از آب به شکل قطرات ریز در آورده و بر روی پکینگ های برج خنک کننده میپاشد. شعاع پاشش این محصول بین 20 تا 60 سانتی متر میباشد و از انواع ان میتوان به چپقی، خورشیدیف فانوسی و حلزونی اشاره کرد.
مدل دیگر از انواع افشانک های برج خنک کننده که درصد زیادی از آب ورودی کولینگ تاور را به صورت اسپری بر روی سطوح خنک کاری میپاشد. دارای شعاع پاششی حدود 60 تا 120 سانتی متر هستند و از انواع آن میتوان به مربع پاش(دک اسپری)، 2H و بالتیمور نیز اشاره نمود.
مشخصات فنی نازل های رایج کولینگ تاور
به لحاظ فشار کاری دارای دو نوع کم فشار با فشار کاری کمتر از 1.2 بار و پر فشار با فشاری بین 1.2 تا 3 بار میباشد. به لحاظ نوع عملکرد دارای دو مدل پاشش اب ثابت و چرخشی یا دوار است. از نظر نوع سیستم پاشش آب دارای دو سبک پاشش به صورت مربع پاش و دایره پاش است. در واقع قطعات کولینگ تاور به صورت مداوم در هر دوره معین باید تحت سرویس قرار گیرند. این سرویس و تعمیر در بخش نازلها یا افشانه ها در برج خنک کن از اهمیت بالایی برخوردار است.
عملکرد نازل برج خنک کننده در یک نگاه
آب گرم از قسمت فلنچ ورودی وارد سیستم پاشش آب نازل، شامل لوله هایی که اب گرم را در قسمتهای مختلف پاشش میکند. نازل ها در فواصل معین از هم نصب شده و آب پس از ورود به نازل با گرفتن تنش و طلاتم به دلیل تفاوت سایز ورود و خروج، آب با فشار بر روی پکینگ ها پاشش مییابد.بهترین راندمان نازل زمانی است که سطوح خنک کاری به طور کامل توسط نازلها خیس شوند. در واقع یک نازل در کولینگ تاور مکعبی فایبرگلاس وظیفه اصلی هدر و توزیع کننده آب را بر روی پوشالها بر عهده دارد.
قیمت نازل برج خنک کننده
قیمت نازل برج خنک کننده به عوامل مختلفی نظیر شکل ظاهری، سایز و ابعاد طراحی نازل، جنس نازل بستگی دارد. همچنین قیمت نازل های دوار به نسبت بالاتر از نازل های ثابت است، بدین دلیل است که متریال به کار رفته در ساخت آنها برنج، آلومینیوم و چدن میباشد. متریال PP و ABS از قیمت کمتری برخوردارند. برای دستیابی به اطلاعات جامع و تکمیلی و خرید نازل میتوانید به سایت دماگستر مراجعه کرده و از طریق منوی ارتباط با ما اقدام به ارتباط با این شرکت نمایید.
برای خرید انواع آب پخش کن و قطعات برج خنک کننده می توانید از ما کمک بخواهید بهترین قیمت و مناسب ترین قیمت برای مصرف کننده گان عزیز
09194201355