قبض برق جدید از ۱۰بخش مجزا تشکیل شده است. به غیر از بخش اول قبض سبز که قبض برق قدیمی است که تمام جزئیات صورتحساب را در خود دارد، ۹بخش جدید نیز با هدف اطلاعرسانی جهت مدیریت مصرف انرژی به قبوض برق افزوده شدهاند.
وزارت نیرو شهریور امسال طرح برق مجانی را با هدف مدیریت مصرف برق خانگی اجرا کرد که شرط رایگان بودن آن مصرف برق پایینتر از میانگین مصرف خانوار است. شرکت توانیر به مشترکان این امکان را داده تا مصرف انرژی خود را در مقایسه با مصرف دورههای قبلی مقایسه کنند. در قبضهای جدید مبلغ قابل پرداخت، مهلت پرداخت و میزان تخفیف در قبض با توجه به الگوی مصرف نشان داده میشود.
روزنامه هفت صبح در ادامه نوشت: قبض برق جدید از ۱۰بخش مجزا تشکیل شده است. به غیر از بخش اول قبض سبز که قبض برق قدیمی است که تمام جزئیات صورتحساب را در خود دارد، ۹بخش جدید نیز با هدف اطلاعرسانی جهت مدیریت مصرف انرژی به قبوض برق افزوده شدهاند. بر اساس جزئیات درجشده در قبوض برق جدید، مخاطب قبض برق، مصرف انرژی خود را در مقایسه با مصرف دوره مشابه سال قبل و نیز مصرف سایر مشترکان مشاهده میکند.
بخش دیگر، چکیده صورتحساب است که مبلغ قابل پرداخت، مهلت پرداخت و میزان تخفیف/ هزینه اعمالشده در قبض با توجه به الگوی مصرف (کممصرف، خوشمصرف و پرمصرف) را نشان میدهد. بر این اساس برای کم مصرفها تخفیف ۱۰۰درصدی بهای برق در قبوض درج میشود و برای مشترکان خوش مصرف تخفیف کاهش مصرف نسبت به دوره مشابه سال قبل در نظر گرفته خواهد شد. بدمصرفها هم باید بابت رعایت نکردن الگوی مصرف هزینه بیشتری پرداخت کنند.
یکی دیگر از تغییراتی که در قبض سبز صورت گرفته، اضافه شدن ابزار جدیدی به نام مصرفسنج است. در مصرفسنج، طیف الگوهای مصرف و جایگاه مشترک از لحاظ رعایت الگوها، به شکل گرافیکی نمایش داده میشود. بخش دیگری از قبض جدید به نمودار وضعیت مصرف مشترک نسبت به سایر مشترکان اختصاص یافته که شمای مناسبی از جایگاه مشترک در بین سایر مصرفکنندگان را به تصویر میکشد. در صورت تغییر روند مصرف برق از سوی مشترکان، در مرحله بعد پیام روند تغییرات مصرف به مخاطبان مخابره میشود.
یک مشترک پرمصرف ممکن است در مسیر کاهش مصرف خود گام برداشته و مصرف کمتری نسبت به سال قبل خود داشته باشد. همینطور در مورد مشترکان کممصرف که در صورت عدمکنترل مصرف خود ممکن است مصرف بیشتری نسبت به سال قبل نشان دهند. با توجه به تغییر مصرف مشترک، یکی از پیامهای «هشدار، افزایش مصرف نسبت به دوره مشابه سال قبل»، «مصرف شما نسبت به دوره مشابه سال قبل تغییری نداشته» و «سپاسگزاریم، کاهش مصرف نسبت به دوره مشابه سال قبل» در قبض جدید درج میشود.
پس از بررسی وضعیت مصرف مشترک، پیامی در باب اقدامات لازم برای مدیریت مصرف و ورود به پله مصرف پایینتر ارائه میشود تا مخاطب را به اتخاذ روشهای مدیریت مصرف انرژی ترغیب کند. اطلاعرسانی به مشترک در مورد آخرین خدمات قابل ارائه و نیز معرفی مامور قرائت و تاریخ مراجعه بعدی، آخرین بخشی است که با هدف ارائه خدمات جامع و امن به مشترکان در قبض جدید برق لحاظ شده است.
دو: مشترکان خانگی آب در مناطق مختلف جغرافیایی کشور متناسب با میزان مصرف به سه گروه خوشمصرف، پرمصرف و بدمصرف طبقهبندی میشوند و برای هر دسته از این مشترکان به تناسب، سیاستهای حمایتی، تشویقی یا بازدارنده اجرا میشود. وزارت نیرو مجاز شده صورتحساب آب و فاضلاب مشترکان با مصرف تا یکسوم الگوی تعیینشده را با تخفیف ۱۰۰درصدی محاسبه کند.
این تخفیف تنها شامل سکونتگاههای دائمی در حال بهرهبرداری شهری و روستایی میشود و واحدهای خالی از سکنه و سکونتگاههای غیردائم نظیر باغویلاها و خانهباغها مشمول این تخفیف نیستند. آببهای سایر مشترکان تا الگوی تعیینشده تغییر نخواهد کرد. در بخش آب و در شرایط فعلی حدود چهار میلیون مشترک در سطح کشور مشمول قانون کم مصرفی پیشبینی شدهاند.
سه: وزارت نفت مکلف شده گازبهای مشترکان خانگی کم مصرف با الگوی مصرف تعیین شده را از ابتدای دیماه ۱۳۹۹ رایگان کند. این حکم شامل گازبها و کلیه هزینههای مرتبط با آن (مالیات، عوارض ارزش افزوده و عوارض گازرسانی) است و تنها سکونتگاههای دائمی در حال بهرهبرداری شهری و روستایی و همچنین سکونتگاههای عشایری مشمول آن هستند و سکونتگاههای خالی از سکنه و غیردائم نظیر باغویلاها، مشمول این حکم نیستند.
نرخ گازبهای مشترکان خانگی که میزان مصرف ماهانه آنها بیش از الگوی تعیینشده برای مشترکان کممصرف و کمتر از الگوی تعیین شده برای مشترکان پرمصرف باشد، بدون تغییر باقی میماند. در مصوبه دولت الگوی کممصرفی (مترمکعب در ماه) به این صورت تعیین شده است که ایام سرد اقلیمهای ۱، ۲ و ۳ معادل ۲۰۰مترمکعب و کمتر در ماه، ایام سرد اقلیم ۴ معادل ۱۵۰مترمکعب و کمتر، ایام سرد اقلیم ۵ معادل ۱۰۰مترمکعب و کمتر و ایام گرم و همه اقلیمها (نیمه دوم فروردین تا نیمه اول آبان)، ۴۵مترمکعب و کمتر.
پاسخ ها