گزارش پارس لاین از بورس تهران در روز شنبه ۲۲ آذرماه ۹۹؛ جزئیات شاخص و معاملات بورس امروز شنبه ۲۲ آذر ۹۹؛ شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات روز شنبه ۲۲ آذرماه با رشد ۲۱ هزار و ۲۳۱ واحدی به رقم یک میلیون و ۵۲۷ هزار و ۴۴۸ واحد رسید و از محدوده خطر ۱.۵ میلیون واحدی دور شد. امروز شاخص کل در آغاز صعودی بود، اما از نیمه معاملات شاهد افزایش فشار عرضه و اضافه شدن بر تعداد نمادهای قرمزرنگ در بازار بودیم. اتفاقی که باعث شد شاخص کل در حدود هفت هزار واحد نسبت به نقطه اوج خود در معاملات امروز عقبنشینی کند
پارس لاین شاخص کل در آغاز معاملات اولین روز هفته ۲۳ هزار واحد جهش کرد و بعد از واکنش به مقاومت یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی از آن فاصله گرفت. در ۳۰ دقیقه ابتدایی معاملات امروز شاخص کل ۱.۵۳ درصد و شاخص هموزن ۱.۳۹ درصد رشد داشتند. موضوعی که نشان میدهد شرکتهای بزرگ بالاخره سر عقل آمده و روند صعودی در پیش گرفتهاند. افزایش قیت فلزات اساسی و کامودیتیها در بازارهای جهانی در این رشد بیتاثیر نیست. طوری که در ابتدای بازار امروز نمادهای فولاد، فملی، تاپیکو، اخابر، وغدیر، ومعادن و وپارس در خط مقدم روند صعودی هستند و بیشترین تاثیر را در رشد شاخص کل گذاشتهاند.
پارس لاین ، در ابتدای معاملات امروز شنبه ۲۲ آذرماه ۳۰۲ نماد بورسی معامله شده در ساعات اولیه، ۲۶۵ نماد یعنی حدود ۹۰ درصد بازار با افزایش قیمت سهام روبرو هستند و تنها شاهد روند نزولی در ۳۷ نماد هستیم. از طرف دیگر در بازار فرابورس، از مجموع ۲۳۷ نماد معامله شده در ساعات اولیه، ۱۸۹ نماد در مدار صعودی حرکت میکنند و ۴۸ نماد ارزش سهام خود را از دست دادهاند.
نقشه بازار امروز سراسر سبزرنگ است و فلزات اساسی صدرنشین برترین گروههای صنعت از نظر ارزش معاملات هستند. در پی افزایش قیمت کامودیتیها در بازارهای جهانی و رکوردشکنی آنها، حالا شاهد افزایش تقاضا برای خرید سهام این گروه هستیم. طوری که در اغلب نمادهای فلزات اساسی صف خرید سنگین تشکیل شده است. بانکها و موسسات اعتباری شرایط چندان قابل قبولی نسبت به دیگر گروهها ندارند و شاهد کاهش قیمت سهام در نمادهای اصلی وتجارت، وبصادر و وبملت هستیم. اتفاقی که باعث شده این گروه دست کم در ابتدای بازار به رنگ قرمز دربیاید. خودروییها هم شرایط مشابهی را تجربه میکنند و شاهد کاهش قیمت سهام در نمادهای اصلی خودرو و خساپا هستیم. هرچند شرکتهای کوچک این گروه در مدار صعودی حرکت میکنند و کلیت گروه را سبزرنگ کردهاند. انبوهسازیها امروز در مدار صعودی آرامی پا گذاشتهاند. صندوقهای پالایش و دارا یکم نزدیک به قیمت روز گذشته معامله میشوند و دیگر صندوقهای سهامی ETF با افزایش قیمت واحدهای سرمایهگذاری به استقبال مشتریانشان آمدهاند. محصولات شیمیایی به جز شیران و شلرد وضعیت قابل قبولی دارند و بیمهها بازار متعادلی را توام با نمادهای سرخ و سبز تجربه میکنند. سرمایهگذاریها روند صعودی در پیش گرفتهاند و فرآوردههای نفتی با سرعت بسیار پایینی رو به جلو حرکت میکنند. سیمانیها، عرضه برق و گاز، هولدینگها، غذاییها، داروییها، نهادهای مالی، حمل و نقل به جز حسینا، لاستیک و پلاستیک و استخراج کانههای فلزی از دیگر گروههای سبزرنگ بازار امروز هستند.
در ساعات ابتدایی معاملات امروز شاهد تشکیل صف خرید در ۲۳۰ نماد معادل ۳۵ درصد بازار سرمایه هستیم. ارز مجموع صفهای خرید در این نمادها به حدود چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان میرسد. هرچند در آن سوی بازار همچنان حدود ۳۲ نماد با صف فروش سهامدارانشان را در بازرا سبزرنگ امروز ناامید کرده و ارزش کل صفهای فروش آنها حدود ۷۸۰ میلیارد تومان است.
بعد از نماد بوعلی که امروز اولین روز معاملات آن بعد از عرضه اولیه چهارشنبه هفته گذشته است و برایش صف خرید به ارزش ۶۹۰ میلیارد تومان تشکیل شده، نماد شرکت فولاد مبارکه اصفهان در رتبه برتر بزرگترین صف خرید بازار سرمایه قرار دارد. ارزش صف خرید فولاد در ابتدای معاملات حدود ۳۶۰ میلیارد تومان است. وپارس با صف خرید ۲۵۰ میلیارد تومانی در رتبه بعدی قرار دارد. از جمله دیگر نمادهای دارای صف خرید سنگین میتوان به وکبهمن، چخزر، خدیزل، ذوب، سمگا، کگهر، وسپهر، خگستر، فروس، وتوکا و تاصیکو اشاره کرد.
برای دومین هفته متوالی، نماد پدرخش در صدر فهرست سنگینترین صفهای فروش بازار سرمایه قرار دارد. امروز هم حدود هزار نفر از سهامداران پدرخش دو میلیون و ۳۰۰ هزار سهام خود را به ارزش ۴۷ میلیارد تومان به فروش گذاشته و خریداری برای آن وجود ندارد. وپست با صف فروش ۴۴ میلیارد تومانی در مقام دوم قرار دارد و رتبه سوم به اولین نماد شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت یعنی وسخراج رسیده است. کبورس، قچار و وسگلستا از دیگر نمادهای دارای صف فروش سنگین در بازار امروز هستند.
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات روز شنبه ۲۲ آذرماه با رشد ۲۱ هزار و ۲۳۱ واحدی به رقم یک میلیون و ۵۲۷ هزار و ۴۴۸ واحد رسید و از محدوده خطر ۱.۵ میلیون واحدی دور شد. امروز شاخص کل در آغاز صعودی بود، اما از نیمه معاملات شاهد افزایش فشار عرضه و اضافه شدن بر تعداد نمادهای قرمزرنگ در بازار بودیم. اتفاقی که باعث شد شاخص کل در حدود هفت هزار واحد نسبت به نقطه اوج خود در معاملات امروز عقبنشینی کند. در جریان معاملات روز شنبه شاخص کل و شاخص هموزن هر دو به یک اندازه و حدود ۱.۴ درصد رشد کردند که نشان میدهد چه شرکتهای بزرگ و چه شرکتهای کوچک وضعیت مشابهی داشتند. نمادهای شاخصساز فولاد، فملی، تاپیکو، وغدیر، اخابر، رمپنا و ومعادن بیشترین تاثیر را در رشد شاخص کل گذاشتند.
رنگ قرمز در نمای پایانی نقشه بازار امروز خودنمایی میکند. خودروییها در جریان معاملات امروز مقام برترین گروه صنعت از نظر ارزش معاملات را از بانکیها پس گرفتند. در این گروه نمادهای بزرگ یعنی خودرو و خساپا با کاهش قیمت روبرو شدند و حتی برای ساعاتی شاهد تشکیل صف فروش در این نمادها بودیم. دیگر شرکتهای خودرویی وضعیت بهتری داشتند. از جمله آنها میتوان به خگستر، خبهمن، خزامیا، خزر و خپارس اشاره کرد که کار خود را با رنگ سبز پایان دادند. در گروه فلزات اساسی که اغلب کارشان را با صف خرید آغاز کردند، در ادامه معاملات شاهد کاهش تقاضا برای خرید در چند نماد بودیم، اما در کل ساعات معاملات امروز صف خرید سنگین فولاد پابرجا باقی ماند. فملی و کاوه نتوانستند صف خرید را حفظ کنند، اما همچنان با قیمتی بالاتر از روز گذشته به کار خود پایان دادند. در گروه قرمزرنگ بانکیها، وتجارت و وبصادر بیش از چهار درصد ارزش سهام خود را از دست دادند و سهامدارانشان را ناامید کردند. در گروه صندوقهای ETF امروز صندوق پالایش وارد زیان شد و قیمت واحدهای آن به کمتر از ۱۰ هزار تومان رسید. دارا یکم هم سه درصد عقب نشینی کرد. دیگر صندوقهای سرمایهگذاری ETF سهامی اغلب روند صعودی داشتند. در گروه محصولات شیمیایی نمادهای بزرگ مثل پترول، زاگرسو آریا سبزرنگ و دیگر نمادهای کوچک این گروه عموما قرمزرنگ بودند. انبوهسازیها و سرمایهگذاریها شرایط مشابهی داشتند و شاهد کاهش قیمت سهام شرکتهای کوچک و افزایش آن در شرکتهای بزرگ بودیم. پالایشگاهها، کانیهای غیرفلزی و عرضه برق و گاز از جمله گروههای قرمزرنگ و سیمانیها، غذاییها، لاستیک و پلاستیک و ماشینآلات از جمله گروههای سبزرنگ بازار امروز بودند.
معاملهگران بورس امروز بیش از ۱۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون سهام، حق تقدم و اوراق مالی را در قالب دو میلیون و ۲۰۰ هزار معامله به ارزش ۱۶ هزار و ۶۴۲ میلیارد تومان دادوستد کردند. با در نظر گرفتن معاملات هفت هزار و ۱۰۵ میلیارد تومان فرابورس، ارزش کل معاملات امروز بازار سرمایه به رقمی حدود ۲۳ هزار و ۷۴۷ میلیارد تومان میرسد.
بررسی وضعیت تغییر مالکیت سهام حقیقی به حقوقی نشان میدهد امروز سرمایهگذاران حقیقی حدود ۴۶۸ میلیارد تومان پول جدید به بورس آوردند. البته این ورود پول صرفا تا نیمه معاملات ادامه داشت و در یک ساعت پایانی با بازگشت روند نزولی شاهد خروج نسبی پول بودیم. امروز شرکتهای حقوقی بیشترین حمایت را در نمادهای وتجارت، شستا، وملل، شبندر، کساوه، البرز، وبصادر، شبریز، شیران و خودرو داشتند و در طرف مقابل شاهد فروش حقوقی و خرید حقیقی در نمادهای فولاد، فملی، زاگرس، وملی، دشیمی، ذوب، آریا، آریان، اخابر و خبهمن بودیم.
بورس هنوز از چاله یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد خلاص نشده بود که به استقبال چاه یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی رفته است. برخی کارشناسان معتقدند افزایش فشار فروش در پایان معاملات امروز به همین دلیل است. باقر خادمی، کارشناس بازار سرمایه درباره روند بورس فردا میگوید به نظر میرسد عرضه در بورس فردا بیشتر از تقاضا باشد، ولی احتمال نزول یا رشد شاخص کل کم است. خادمی میگوید شاخص کل به محدوده مقاومت یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی رسیده است و هیجان در این محدوده کمی بالا است. همچنین به نظر میرسد تا زمان شکسته شدن این مقاومت شاخص کل نوسان داشته باشد، همچنین با توجه به قیمت دلار نمادهای دلاری رشد بهتری خواهند داشت.
پاسخ ها