سوژه های روز، خبرهای داغ

سوژه های روز، خبرهای داغ

پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.
توسط ۳۴ نفر دنبال می شود
 ۹ نفر را دنبال می کند

چرایی واکنش های غیرمنتظره به توئیت جوانی کنید وزیر جوان

چرایی واکنش‌های غیرمنتظره به توئیت جوانی کنید وزیر جوان

فرارو در گفتگو با یک جامعه‌شناس مطرح کرد؛ چرایی واکنش‌های غیرمنتظره به توئیت جوانی کنید وزیر جوان!؛ محمدجواد آذری جهرمی روز یکشنبه ۱۶ آذر مصادف با روز دانشجو یک توئیت کرد ساده و کوتاه: «توصیه می‌کنم: جوانی کنید». اما این توئیت با واکنش منفی و گسترده کاربران توئیتر مواجه شد.

پارس لاین محمدجواد آذری جهرمی روز یکشنبه ۱۶ آذر مصادف با روز دانشجو یک توئیت کرد ساده و کوتاه: «توصیه می‌کنم: جوانی کنید». اما این توئیت با واکنش منفی و گسترده کاربران توئیتر مواجه شد.


پارس لاین ، این توئیت از سوی آذری‌جهرمی کافی بود تا خشم و اعتراض در قالب هشتگ جوانی کنید به راه بیفتد و محدودیت‌ها چماقی بر سر وزیر جوان شود.

واکنش‌ها نشان از درماندگی جامعه جوان ایرانی داشت. برای نمونه کاربری نوشته بود: «این وزیر جوان چقدر از فضای زندگی در ایران دور است؟ چقدر از فضای جوانان دور است؟ چقدر دور است که نمی‌توااند ببیند جوان در مملکت ایران مردگی را بر زندگی ترجیح می‌دهد. جواد خان جوان ایرانی به همت شما نه توان رفتن دارد و نه نای ماندن، از برزخ برگشته و در جهنم نشسته.»


این‌که چرا آذری جهرمی هدف حملات تند کاربران قرار گرفت اتفاقا مورد پرسش یکی از کاربران قرار گرفت و در این باره نظرسنجی با این مضمون گذاشت که تعداد کسانی که اینجا به آذری جهرمی فحش می‌دهند خیلی زیاد است علتش چه می‌تواند باشد؟ در میان گزینه‌ها، «دستمون به بقیه نمی‌رسه» ۲۸ درصد، «عملکردش ضعیفه» ۱۰ درصد، «فحش دادن بهش هزینه نداره» ۵۳ درصد و «سایر موارد» ۹ درصد را به خود اختصاص داد.


اما چرا توئیت وزیر جوان امواج خشم و ناراحتی جوانان را به دنبال داشت؟


چرایی واکنش‌های غیرمنتظره به توئیت وزیر جوان!امیرمحمود حریرچی جامعه‌شناس در این باره در گفتگو با پارس لاین گفت: این خشم عمومی که در شبکه‌های مجازی شاهد آن هستیم مسئله‌ای است که جامعه را دربر گرفته است. آن هم به خاطر عملکرد همین آقایان است، همین‌هایی که به شکل‌های مختلف مسئولیت دارند و مردم را مضحکه می‌کنند. درست است که پیام وزیر ارتباطات ممکن است پیام مثبتی به نظر برسد منتها شمایی که خودتان جوان‌ترین عضو کابینه هستی و می‌آیی چنین چیزی را می‌گویی کدام شرایط را برای جوان ما ایجاد کردند که بتواند جوانی کند؟ همه چیز که در این کشور ممنوع شده است. همه سایت‌ها تندتند فیلتر می‌شوند، تلگرام و توئیتر را فیلتر می‌کنید. جوانان چه کار کنند؟ البته خود آقای وزیر موافق این دستورالعمل فیلترینگ نیست و می‌گوید دستور است که باید اجرا کند، اما مردم او را به عنوان عضو کابینه می‌شناسند.


وی افزود: در ایران به اشکال مختلف، خطوط ممنوعه ایجاد کردند و همه چیز را بر جوانان عیب دانستند. بر نوجوانان و جوانان سخت گرفتند و مدام ممنوع کردند و مخاطرات تفریح آن‌ها را بیشتر کردند. می‌گویند به این حوزه وارد نشوید و این کار را نکنید این‌ها را هم با پند و اندرز می‌گویند و کاسه داغ‌تر از آش شدند.


این جامعه‌شناس ادامه داد: واکنش‌ها به توئیت آقای وزیر نشان داد جوانان اصلاً مسئولین دولتی را باور ندارند که بخواهند حرف‌های آن‌ها را قبول کنند. بیشتر تفریحات جوانان ما، متأسفانه زیرزمینی شده است و وقتی چیزی زیرزمینی می‌شود در معرض خطر قرار می‌گیرد. حتی موسیقی ما غم‌انگیز و ناراحت‌کننده است. تلویزیون ما که اصلاً قابل دیدن نیست. چه شرایطی برای جوانان ایجاد کردیم؟ تلویزیون به غیر از پند و اندرز‌های تکراری چه دارد؟ آن قدر پند و اندرز داده است که دیگر جوانان خسته شدند یا آن جوانی که بیکار است یا جوانی که نمی‌تواند تشکیل خانواده بدهد و اگر تشکیل خانواده بدهد زندگی‌اش نمی‌چرخد چگونه جوانی کند؟ آن‌ها وضع خود را با آقازاده‌هایی مقایسه می‌کنند که بالاخره بخشی از همین جامعه هستند و دارند می‌چاپند و بریز و بپاش می‌کنند. پدران‌شان در داخل می‌چاپند و آقازاده‌ها که من واقعا تردید دارم این واژه را برای آن‌ها استفاده کنم دارند زندگی‌های لاکچری می‌کنند و به رخ جوانان می‌کشانند. آن‌ها مدام در صفحه‌های شخصی‌شان نشان می‌دهند که در زندگی‌های‌شان در لواسانات چه می‌گذرد؟ در ولنجک چه می‌گذرد؟ در خارج از کشور چه می‌گذرد؟

وی عنوان کرد: در این وسط اگر کسی هم پیدا شود که حرف مثبتی بزند مردم اسمش را می‌گذارند فریب، می‌گویند درست است که تو جوان هستی، ولی جوانی‌ات با ما متفاوت است، روش و شیوه زندگیت با ما فرق دارد. من نسبت به آقای وزیر ارتباطات باتوجه به صحبت‌هایی که کرده است خوش بینم و می‌دانم می‌خواهد کاری بکند، اما نمی‌تواند. ولی در شرایطی که نمی‌تواند کاری بکند باید بیاید و به صراحت بگوید چرا نمی‌تواند؟ اگر این را نگوید و بخواهد به گونه‌ای با جوانان همراهی کند که من هم جوان هستم و درک‌تان می‌کنم و باید جوانی کنید از سوی جوانان پذیرفته نمی‌شود. او باید بداند برای جوانی کردن، حداقل‌هایی لازم است. اصلاً بحث مالی نیست. آنچه که فرهنگی است و آنچه که به نسل جوان ما تحمیل شده است مهم است. متأسفانه این درد بزرگی است که جوانان، مسئولین را باور ندارند و در شرایطی این‌طوری می‌خواهند آن عدم اعتمادی که به شدت در جامعه نسبت به مسئولین  وجود دارد بروز بدهند.


حریرچی بیان کرد: این پیام‌ها همچنین یک گسست جدی بین نسل جدید را نشان می‌دهد که پیامد‌های خوبی ندارد. این گسست وجود دارد و این‌طور نیست که بگوییم تازه ایجاد شده است. گسستی است که مدام دارد پهن‌تر و پهن‌تر می‌شود و هر چه می‌گذرد عمق آن بیشتر می‌شود. این گسست درحال حاضر انعکاسی از ناامیدی است.

او افزود: آنچه که در جامعه می‌بینیم افسردگی است که بویژه در بین نسل جوان ما بسیار زیاد شده است و در جا‌هایی به شکل خشونت خودش را نشان می‌دهد. این به خاطر وضع موجود است که اختلالات روانی ایجاد می‌کند و گاهی به شکل خشونت در بین جوانان خودش را نشان می‌دهد. بعضی از آن‌ها هم احساس تنهایی می‌کنند. برای همین آمار خودکشی در مملکت ما به سن پایینی رسیده و میانگین پانزده سال دارد. این نتیجه نومیدی است. نومیدی بالاخره تبلور پیدا می‌کند. این‌ها همه جمع می‌شود و مانند یک فنری است که فشرده می‌شود. باید مراقبت این فنر بود. این وضع نمی‌تواند به این شکل ادامه پیدا بکند. به‌هرحال نسل جوان باید امیدی به آینده داشته باشد، امید به سالمندی خود داشته باشند که بتواند سالمندی راحت‌تری در پیش داشته باشد. اما می‌بیند از الان در عذاب است پس وای به حال آن موقع.

وی تاکید کرد: این فنر هی دارد فشرده می‌شود و عملکرد مسئولین دارد آن را تنگ‌تر و تنگ‌تر می‌کند. چگونه می‌توانید این فنر را کنترل کنید وقتی از جا در برود؟ چه کار می‌توانید بکنید؟ چطور جلویش را می‌خواهید بگیرید؟ مسئولان ما الان چشمانشان را بستند و پاسخ‌هایشان به مردم همیشه همراه با یک لبخند تحقیرآمیزی است که قهقهه به وضع موجود است. مسئولان باید به خودشان بیایند و چشم‌هایشان را باز کنند و درد جوانان ما را که به شکل کوچکش در واکنش به توییت ساده وزیر ارتباطات خودش را نشان می‌دهد ببینند.


این کارشناس افزود: یک وزیر جوان یک توئیت می‌کند چه برخوردی با آن می‌شود؟ این نشان می‌دهد که بر جوانان ما چه می‌گذرد؟ چقدر آن‌ها آزرده‌خاطر هستند و شرایط چقدر دارد آن‌ها را اذیت می‌کند. باید مسئولان به خودشان بیایند. به فکر بیفتند که این وضعیت نمی‌تواند همین طوری ادامه پیدا بکند و مردم حقوقی دارند که این حقوق باید رعایت بشود، اما حالا این حقوق دارد تضییع می‌شود.


وی خاطرنشان کرد: مشکل اینجا است که به این مسایل، رنگ سیاسی می‌دهند. درحالی‌که اشتباه است و این یک مسئله اجتماعی است. این‌جا دیگر دعوای گروهی و جناحی جوانان وابسته به حزب فلان با حزب فلان مسئله نیست. کل جوانان مسئله دارند. جوانان از هر طبقه‌ای که در نظر بگیرید این مشکل را دارند. این یک درد اجتماعی است. اگر به آن رنگ‌وبوی سیاسی بدهند که مثلا دارند به جوانان خط می‌دهند اشتباه است. خط را شما خودتان دارید به آن‌ها می‌دهید. خط را خود مسئولان و حاکمیت دارند به جوان‌ها می‌دهند با بی‌توجهی به آن‌ها و لبخند‌های مسخره‌آمیزی که می‌زنند و تحقیرشان می‌کنند. با این روند کار را به جا‌هایی می‌کشانند که بالاخره اوضاع وخیم بشود.

سوژه های روز، خبرهای داغ
سوژه های روز، خبرهای داغ پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋