موج انتقادات در مورد انتقال آوارگان روهینگیا به جزیره باسان چار بنگلادش همچنان ادامه دارد. این منطقه به طور مرتب با تهدید طوفان و سیل رو به روست.
گروههای مدافع حقوق بشر از بنگلادش خواستند برنامه انتقال هزاران آواره روهینگیایی را به جزیرهای دورافتاده، متوقف کند.
پارس لاین ، این درخواست درحالی مطرح شد که مقامات اعلام کرده اند نخستین گروه ۴۰۰ نفره از ۲۵۰۰ آواره روهینگیایی منتقل شدند.
پلیس بنگلادش آوارگان را در ۱۰ اتوبوس از منطقهای در بازار کاکس برای انتقال به بندر چیتاگونگ و سپس به جزیره باسان چار همراهی کرد.
بنگلادش اعلام کرده است انتقال آوارگانی که موافقت کرده اند به جزیره منتقل شوند ازدحام بالای جمعیت را در اردوگاهها کاهش میدهد. این اردوگاهها خانه بیش از یک میلیون نفر اقلیت مسلمان روهینگیا است، افرادی که از کشور همسایه میانمار به بنگلادش فرار کرده اند.
معاون دولت بنگلادش در امور پناهندگان اعلام کرد: این انتقال به صورت داوطلبانه صورت میگیرد.
وی افزود: آنها با خرسندی به آنجا میروند. هیچ شخصی مجبور نیست. دولت همه تدابیر برای مقابله با فجایع و زندگی راحت آنان در نظر گرفته است.
یک مقام ارشد وزارت امور خارجه بنگلادش اعلام کرد: آنها منتقل میشوند چرا که احتمال کمی برای بازگشتشان به میانمار وجود دارد.
سازمان ملل متحد و گروههای مدافع حقوق بشر این منطقه را برای جای دادن هزاران آواره مسلمان روهینگیا خطرناک میدانند. این منطقه به طور مرتب با تهدید طوفان و سیل رو به روست.
باسان چار منطقهای به وسعت ۵۲ کیلومتر مربع است و در ۶۰ کیلومتری ساحل بنگلادش واقع شده است. دولت بنگلادش تاسیساتی را برای پذیرش دست کم ۱۰۰ هزار آواره روهینگیا بنا کرده است. طبق گزارش رسانههای بنگلادش هر خانواده چهار نفره اتاقی حدود دوازده متر در اختیار خواهد داشت.
بیش از ۷۳۰ هزار اقلیت روهینگیا در سال ۲۰۱۷ در پی سرکوب نظامی از میانمار فرار کرده اند.
پاسخ ها