جریان حذف صدای عادل فردوسیپور ادامه پیدا کرد تا اینکه چند روز پیش پس از درگذشت دیگو مارادونا، اسطوره فوتبال دنیا، به بهانه درگذشت این او، مستند «دیگو مارادونا» از شبکه مستند با صدای گزارشگری عادل فردوسی پور پس از مدتها، هرچند در قالب مستندی آرشیوی از تلویزیون شنیده شد. این در حالی است که پس از قطع همکاری عادل فردوسیپور با شبکه سه برای ساخت برنامه «نود»، صدای این گزارشگر حتی در برخی از مستندها و مسابقات تلویزیونی و تصاویر آرشیوی هم حذف شده بود.
تقریبا دو سال است که فردوسیپور به تصمیم مدیران صدا و سیما از این رسانه دور است. طی این مدت درخواستهای مردمی بسیاری برای بازگشت او به تلویزیون در شبکههای اجتماعی مطرح شد و رایزنیهایی نیز از سوی برخی مسئولان صورت گرفت، اما به هر صورت جایی برای فردوسیپور در تلویزیون وجود نداشت. حالا پس از دو سال با پخش تیزر برنامه فوتبال ۱۲۰ از شبکه ورزش با تهیهکنندگی فردوسیپور به نظر میرسد دوباره او را در بزرگترین رسانه رسمی کشور فعالیت خواهد کرد. اما آیا میتوان این اقدام را گامهای نخست برای بازگشت کامل فردوسیپور به صدا و سیما دانست؟
از همان اوایل سال ۹۷ جرقههای اختلاف میان عادل فردوسیپور و محمدعلی فروغی، مدیر شبکه سه سیما، زده شد. از ویژهبرنامهای که با تهیهکنندگی و اجرای عادل برای پوشش مسابقات فوتبال جامجهانی ۲۰۱۸ ساخته شده بود. در این برنامه او قصد داشت مهمانان ویژهای را برای مسابقات ایران در جامجهانی دعوت کند. کارلوس پویول، کاپیتان سابق تیمملی اسپانیا و بارسلونا نیز یکی از همین افراد بود که به بهانه بازی تیمهای ایران و اسپانیا به ایران آمد. در حالی که همه چیز آماده حضور پویول به تهران و حضور او در استودیو بود، ناگهان برنامه به هم ریخت. گفته میشد مدیر تازه شبکه سه سیما که تنها حدود یک ماه از انتصابش میگذشت به دلیل ظاهر این بازیکن و موهای بلندش، حضورش را با خطقرمزها در تعارض میدیده است. از سوی دیگر هزینههای گزاف دعوت از مهمانان خارجی که البته از سوی اسپانسر برنامه تامین میشد، در شرایط بد اقتصادی مردم به عنوان دلیل لغو حضور مهمانان ویژه مطرح شد. به هر حال هرچه بود، دلخوری در ظاهر تهیهکننده و مجری موفق تلویزیون در حین اجرای بقیه برنامههای ویژه جامجهانی به وضوح به چشم آمد. همان زمان هم شایعاتی مبنی بر استعفای فردوسیپور مطرح شده بود که این مجری، آن را تکذیب کرد.
اختلافها رفته رفته بالا گرفت تا اینکه پس از ماجرای جنجالی رایگیری مردمی جشنواره تلویزیونی جامجم دیگر همه از ماجرا خبردار شدند. در اختتامیه همین جشنواره عادل به زبان آمد و در حالی که برای برنده شدن تندیس بخش تهیهکنندگی برای برنامه «نود» در بخش برنامههای ترکیبی و تندیس نگاه مردمی پشت میکروفون رفته بود، گفت: «خوشحالم که امسال در سختترین سال کاریام دو جایزه گرفتم؛ یکی از هیئت داوران برای بهترین برنامه ترکیبی و دیگری از مردم. من فرزند رسانه ملی هستم. در این ۲۲ سال، در رسانه صادقانه و پاک کار کردم. او در عین حال گفت: خوشحالم در سختترین سال کاریام که در رسانه خودم هم به من بیمهری شد، دیده شدم؛ هم از طرف مردم و هم از طرف اهالی رسانه. جایزه دوم که مردم به من دادند بسیار برایم ارزشمند است و نمیدانم با چه زبانی از مردم تشکر کنم. او که در حین صحبتهایش منقلب شده بود، گفت: برای سختیهایی که امسال کشیدم منقلب شدم، ولی این جایزه که لطف مردم و سازمان بود، مثل یک اکسیر است و تمام غمهایم را کنار میگذارم.
اما به نظر میرسید این جوایز و حرفهای عادل چندان به مذاق فروغی خوش نیامد، چون تنها چند هفته پس از این اتفاق، فروغی عطای «۹۰» را به لقایش بخشید. کار آنقدر بالا گرفت که حدودا دو ماه بعد میز عادل در این برنامه سر از یک هندوانهفروشی کنار جادهای درآورد و آنجا معلوم شد که دیگر «۹۰» به شبکه سه باز نخواهد گشت. به دلیل همین اقدامات، این مدیر جوان با گذشت ۲ سال هنوز که هنوز است به دلیل اقداماتش در سیبل انتقادات قرار دارد.
عادل در سکوت روزها را گذراند، در هیچ کجا نشانی از برنامهای از سوی او نبود، تا اینکه سال پیش حدودا همین روزها برنامهای با نام «کلاسیکو» در سه پلتفرم کافهبازار، فیلیمو و نماوا منتشر شد. پس از ۲۴ ساعت این برنامه توانست به رکورد یک میلیون و ۸۲۰ هزار کاربر برسد و این برنامه توانست بیشترین تعداد بازدید بین تمام محتواهای منتشرشده در شبکه نمایش خانگی را به خود اختصاص دهد.
در دو سالی که از حذف «نود» از آنتن تلویزیون میگذرد، بسیاری از اهالی ورزش، هنرمندان و حتی خود تلویزیونیها به شکلهای مختلف مخالفتشان را با این تصمیم اعلام کردهاند. در این مسیر برخی حتی از آنتن زنده تلویزیون برای حمایت از نود و فردوسیپور استفاده کردند، بسیاری از رسانهها بارها و بارها با یاد کردن از این برنامه، «نود» را یکی از مطالبات جدی مردم و فوتبال کشور دانستند، اما تصمیم مدیران شبکه سه برای حذف «نود» همچنان همان بود که بود. در این دو سال عادل فردوسیپور برخلاف برخی همکارانش که رفتن را بر ماندن ترجیح دادند. اما پرونده برنامه «فوتبال ۱۲۰» که او تهیهکنندهاش بود هم در مرداد امسال بسته شد. در این مسیر حتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم وارد ماجرا شدند تا شاید بتوانند با پادرمیانی باز هم عادل را به تلویزیون برگردانند، اما حتی صدای او هم از تلویزیون شنیده نمیشد و او به صورت کامل از این رسانه کنار گذاشته شد.
اینچنین شد که زمزمههای حضور مجدد فردوسیپور در شبکه نمایش خانگی شنیده شد. قرار بود او با یک برنامه هفتگی درباره فوتبال در این بستر برنامهسازی کند، اما کمی بعد خبری مبنی بر مجوز نگرفتن برنامه فردوسیپور که قرار بود بر بستر نمایش خانگی پخش شود، منتشر شد. خبری که البته بعد از چند روز از سوی سازمان صوت و تصویر فراگیر (ساترا) تلویحا تایید شد تا نشان دهد مشکل مدیریت فعلی سازمان صداوسیما با مجری برنامه نود ریشهدارتر از این حرفها است.
جریان حذف صدای عادل فردوسیپور ادامه پیدا کرد تا اینکه چند روز پیش پس از درگذشت دیگو مارادونا، اسطوره فوتبال دنیا، به بهانه درگذشت این او، مستند «دیگو مارادونا» از شبکه مستند با صدای گزارشگری عادل فردوسی پور پس از مدتها، هرچند در قالب مستندی آرشیوی از تلویزیون شنیده شد. این در حالی است که پس از قطع همکاری عادل فردوسیپور با شبکه سه برای ساخت برنامه «نود»، صدای این گزارشگر حتی در برخی از مستندها و مسابقات تلویزیونی و تصاویر آرشیوی هم حذف شده بود.
حالا هم پخش تیزر فصل جدید از برنامه «فوتبال۱۲۰» در شبکه ورزش، از بازگشت این برنامه خبر میدهد. حالا باید دید بعد از تمام این کشمکشها این اقدامات را میتوان گامهای اول برای بازگشت فردوسیپور به تلویزیون دانست یا باز هم مدیران صدا و سیما به خصوص شبکه سه بر تصمیمات خود اصرار خواهد کرد.
منبع:ابتکار
پاسخ ها