کارشناسان بازار سهام در گفتگو با فرارو؛ پیشبینی بورس در هفته آینده؛ میرمعینی با اشاره به اینکه سهام داران خُرد در این روزها باید در خریدهایی که انجام میدهند، بسیار مراقب باشند، ادامه داد: اول آنها باید توجه کنند، اگر به قصد کوتاه مدت میخواهند وارد نمادی شوند، باید حواسشان به این شرایط نوسانی باشد و به اصطلاح قاعده بازی را بلد باشند، در غیر این صورت ممکن است با ضرر و زیان مواجه شوند، اما توصیه بنده به این سرمایه گذاران این است که میتوانند با دید میان مدت و حتی بلندمدت به انتخاب سهمهای ارزنده و بنیادی مبادرت ورزند، چراکه قیمتها نیز در محدوده فعلی بسیار جذاب است و به دلیل اینکه دیدشان حداقل میان مدت است، در چند ماه آینده به سود معقول و مناسبی دست پیدا خواهند کرد.
پارس لاین بعد از ریزشهای ۳ ماه گذشته، رشد شاخصهای بورس مجدد از اول آذر آغاز شده و روزنه امیدی در دل سهامداران ایجاد کرده است. کارشناسان بازار سرمایه هم معتقدند، سهامداران نگران نباشند و نوید گزارشهای مثبت آبان ماه شرکتها رشد مجدد بورس را میدهند، اما در عین حال برخی دیگر معتقدند، باتوجه به متغیرهای کلان و بنیادی، بعید است که بازار سرمایه تا پایان سال جاری مجددا به کانال ۲ میلیون واحدی صعود کند، ضمن آنکه بازارهای خودرو، مسکن و طلا نزولی هستند.
پارس لاین ، برخی از کارشناسان بورس معتقدند، درحال حاضر نمیتوان امیدوار بود که شاهد افزایشهای عجیب و غریب مانند نیمه دوم ۱۳۹۸ و سه ماهه ۱۳۹۹ باشیم. بازار سرمایه در حال حاضر به قیمتهای تعادلی خود نزدیک شده، اما این قیمتهای تعادلی امروز تحت تاثیر چند عامل دیگر نیز هست که اولین مورد آن نرخ بهره است، دومین مورد چشمانداز قیمت ارز و سومین مورد نیز میزان استقبال از این بازار و مورد دیگر تورم در کشور است.
حمید میرمعینی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با فراروبا اشاره به اینکه بورس از اصلاح سنگینی که تجربه کرده، یک دوره کوتاه مدت رشد را پشت سر گذاشت، گفت: این دوره رشد که در بورس رخ داد تحت تاثیر انتخابات آمریکا و روی کار آمدن جو بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا بود، به نوعی میتوان گفت، اثر روانی این رویداد سیاسی در بازار سرمایه مثبت بود و اتفاق نیز افتاد.
وی با تاکید بر اینکه از اینجا به بعد برای ادامه رشد بورس، بازار نیاز به محرکهای جدیدی دارد، افزود: در زمینه سیاسی باید منتظر ماند و دید که آیا بایدن بدون پیش شرط به برجام باز میگردد، یا اینکه شروطی را میگذارد، برای بازگشت مجدد آمریکا به برجام و شروع مذاکرات بین ایران و این کشور، این مسئله اگر محقق شود، یک امر بسیار مثبت برای بورس است که میتواند ریسکهای سیاسی را در بازار از بین ببرد و متضّمن یک رشد خوب باشد.
میرمعینی اظهار داشت: از سوی دیگر نیز ممکن است آمریکا برای تسهیل مسئله مذاکرات بخشی از تحریمها را تعلیق کند که این موضوع نیز بسیار تاثیرگذار است و میتواند بورس را با رشد همراه کند، دست آخر نیز اگر واکسن کرونا در سطح گسترده به بازار آید، این موضوع نیز یک خبر مهم برای اقتصاد جهانی است که به طور قطع روی اقتصاد داخلی کشور نیز تاثیرگذار است و میتواند بورس را صعود کند، این سه محرکی که به آنها اشاره شد میتوانند در آینده عوامل رشد بورس قلمداد شوند.
این کارشناس بورس اضافه کرد: در مورد وضعیت فعلی که بر بازار حکمفرما است، میتوان گفت، بورس وارد دوره نوسانی شده است که این نوسان در محدوده ۱۰ درصدی رخ میدهد و شاخص کل و همچنین قیمتها در این محدوده بالا و پایین خواهند شد. از سوی دیگر نکته مهم این است که دیگر ریزش اصلاح سنگین در بورس به مانند آن چه که در سه ماه گذشته رخ داد، نخواهیم داشت، اما انتظار رشد شارپ نیز نباید داشت.
وی با اشاره به اینکه سهام داران خُرد در این روزها باید در خریدهایی که انجام میدهند، بسیار مراقب باشند، ادامه داد: اول آنها باید توجه کنند، اگر به قصد کوتاه مدت میخواهند وارد نمادی شوند، باید حواسشان به این شرایط نوسانی باشد و به اصطلاح قاعده بازی را بلد باشند، در غیر این صورت ممکن است با ضرر و زیان مواجه شوند، اما توصیه بنده به این سرمایه گذاران این است که میتوانند با دید میان مدت و حتی بلندمدت به انتخاب سهمهای ارزنده و بنیادی مبادرت ورزند، چراکه قیمتها نیز در محدوده فعلی بسیار جذاب است و به دلیل اینکه دیدشان حداقل میان مدت است، در چند ماه آینده به سود معقول و مناسبی دست پیدا خواهند کرد.
فردین آقابزرگی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه این روزها نشانههای بسیارخوبی از بازگشت تعادل به بورس وجود دارد، گفت: اولین موضوع در این زمینه افزایش حجم معاملات در بورس است، این موضوع نشان دهنده آن است که پولهای هوشمند و پارک شده در بورس به مرور در حال ورود به بازار هستند، به طور قطع اگر این روند ادامه داشته باشد، میتوان به آینده بازار بسیار امیدوار بود.
وی افزود: دومین موضوع نیز به تدام روند کاهشی نرخ ارز برمی گردد، اگر وضعیت بازار دلار به همین منوال ادامه پیدا کند و قیمتها به یک سطح با ثبات برسد و دیگر از نوسان خبری نباشد، آن زمان است که سیر خروج سرمایه از بازاری مانند ارز سرعت میگیرد، موضوع سوم نیز مربوط به رکود در بازارهای موازی از جمله طلا، سکه، ارز و خودرو است، این موضوع باعث میشود، سرمایهها بیشتر از گذشته وارد بورس شوند.
آقا بزرگی با اشاره به اینکه بازار برای رشد مناسب نیاز به حجم خوردن در این محدودهها دارد، اظهار داشت: در حال حاضر با توجه به قیمتهایی که سهامها دارند، بسیاری از سرمایهگذاران آنها را ارزنده میدانند و برای همین است که نقدینگی دوباره وارد بورس شده، حال در چنین شرایط برای یک رشد معقول باید فشار فروش در برخی از نمادها خالی شود و با دست به دست شدن سهمها زمینه برای یک رشد فراهم شود.
این کارشناس بورس اضافه کرد: در حال حاضر وضعیتی که بر اقتصاد کشور حکفرما است، به نفع بورس خواهد بود، زیرا که طی سه ماه گذشته تمامی بازارهای سرمایهای با رشد بسیار زیادی همراه بودند، اما در مقابل بازار سهام یک ریزش سنگین را پشت سر گذاشت، اما حال با رکود آن بازارها، بورس متعادل شده، اگر این وضعیت ثبات نسبی که ایجاد شده ادامه پیدا کند، به طور قطع تا پایان سال سهام داران میتوانند یک سود معقول را به دست بیاورند.
پاسخ ها