بعضی سهامداران شرکتهای کوچک مدتها است در انتظار فروش سهام خود نشستهاند؛ در این گزارش ۱۵ نماد با بیشترین ارزش معاملات روزانه طی سه ماه گذشته را بررسی کردهاین. بعضی از آنها بازدهی خوب و بعضی دیگر بازدهی منفی از خود به جا گذاشتهاند اما نقطه مشترک همه آنها نقدشوندگی سریع است. طوری که حتی با تشکیل صف فروش همچنان میتوانید روی نقد کردن سریع سرمایهتان حساب کنید
پارس لاین سهامی که نتوانید آن را بفروشید، بلای جانتان خواهد شد. بعضی سهامداران شرکتهای کوچک مدتها است در صف فروش سهامشان گیر افتادهاند و حتی در روند صعودی که از هفته گذشته آغاز شده، همچنان موفق به فروش سهام خود نشدهاند. این موضوع باعث میشود در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری ارزش معاملات روزانه برایمان اهمیت پیدا کند. در این گزارش ۱۵ نماد با بیشترین ارزش معاملات روزانه طی سه ماه گذشته که بورس اصلاح ۴۰ درصدی را پشت سر گذاشته، بررسی شدهاند. بعضی از آنها بازدهی خوب و بعضی دیگر بازدهی منفی از خود به جا گذاشتهاند، اما نقطه مشترک همه آنها نقدشوندگی سریع است. طوری که حتی با تشکیل صف فروش همچنان میتوانید به فروش آنها و فرار کردن از ضرر احتمالی امیدوار باشید.
یک | فملی؛ ۴۳۱ میلیارد تومان در روز
نماد شرکت ملی صنایع مس ایران رکورددار بیشترین ارزش معاملات روزانه در سه ماه اخیر است. در این مدت روزانه به طور میانگین ۴۳۱ میلیارد تومان از سهام این شرکت در بورس دست به دست شده و نشان میدهد حتی اگر شرایط سهم فملی چندان مساعد نباشد، میتوان به موفقیت در فروش سهام امیدوار بود. طوری که کمتر روزی شاهد تشکیل صف سنگین در نماد فملی هستیم. شاید همین مورد باعث شده که بازدهی هفتگی فملی بیشتر از بقیه نمادهای شاخصساز باشد و به ۲۴.۴ درصد برسد.
دو | فولاد؛ ۴۱۹ میلیارد تومان در روز
ارزش بالا معاملات روزانه همیشه نمیتواند بازدهی زیادی نسیب سهامداران کند. فولاد یکی از این نمونهها است. سهام شرکت فولاد مبارکه اصفهان در یک هفته طلایی بورس تنها ۴.۲ درصد بازدهی داشته و بازدهی ماهانه آن منفی ۲۶ درصد است، اما باید توجه داشته باشید که در ماههای اخیر به طور متوسط روزانه ۴۱۹ میلیارد تومان سهام فولاد خرید و فروش شده و نشان میدهد حتی با وجود روند منفی، باز هم خریداران زیادی برای سهام این شرکت پیدا میشود و نگرانی چندانی بابت قفل شدن داراییها در سهام این شرکت وجود ندارد.
سه |خودرو؛ ۳۶۵ میلیارد تومان در روز
گروه خودرو و ساخت قطعات در هفتههای اخیر دائما در صدر برترین گروههای صنعت قرار گرفته است. به این معنا که ارزش معاملات در این گروه نسبت به بقیه گروهها بیشتر است. خودرو، به عنوان بزرگترین شرکت در این گروه از قاعده ارزش بالای معاملات مستثنی نیست. در سه ماه گذشته روزانه به طور میانگین ۳۶۵ میلیارد تومان سهام ایران خودرو خرید و فروش شده است. سهام ایران خودرو در یک ماه گذشته ۲۷ درصد و در یک هفته گذشته ۱۲ درصد بازدهی داشته است.
چهار |شپنا؛ ۲۸۰ میلیارد تومان در روز
نصف ضرر شپنا در یک ماه گذشته جبران شده است. سهام شرکت پالایش نفت اصفهان در یک هفته گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته، اما همچنان نسبت به یک ماه قبل در ضرر ۳۱ درصدی قرار دارد که نشان میدهد با وجود رشد قابل توجه در روزهای اخیر، همچنان نصف ضرر شپنا جبران نشده است. ارزش معاملات روزانه شپنا در بین نمادهای مختلف رتبه چهارم را دارد و هر روز به طور میانگین ۲۸۰ میلیارد تومان از سهام شپنا خرید و فروش میشود. همین رقم قابل توجه باعث نجات پیدا کردن سهامداران شپنا از روند نزولی شده است.
پنج |وبصادر؛ ۲۳۹ میلیارد تومان در روز
میانگین ارزش معاملات در نماد وبصادر روزانه رقمی حدود ۲۳۹ میلیارد تومان است. این نماد بیشترین نقدشوندگی و خرید و فروش روزانه را در گروه بانکها و موسسات اعتباری دارد. در یک ماه اخیر سهام بانک صادرات در یک ماه گذشته بازدهی منفی ۱۷ درصدی داشته. این حجم معاملات روزانه با وجود روند منفی میتواند نکته مثبتی محسوب شود. چراکه نشان میدهد حتی کسانی که بخواهند در روزهای منفی سهام خود را بفروشند، تا حد زیادی در نقد کردن داراییشان موفق میشوند.
شش | شبندر؛ ۲۱۷ میلیارد تومان در روز
نماد شبندر متعلق به شرکت پالایش نفت بندرعباس، از جمله دیگر نمادها با نقدشوندگی بالا در بورس است. روزانه به طور میانگین رقمی حدود ۲۱۷ میلیارد تومان سهام شبندر در بورس خرید و فروش میشود. در یک ماه گذشته سهام شبندر حدود ۱۸ درصد کاهش قیمت داشته. ارزش بالای معاملات لزوما نشان از بازدهی خوب سهام نیست، اما حداقل در روزهای منفی این امکان را به سهامداران میدهد تا سهام خود را بفروشند. زمانی که روزانه به اندازه ۲۱۷ میلیارد تومان سهام خرید و فروش میشود، طبیعتا فروشندهها شانس بیشتری برای نقد کردن داراییهاشان خواهند داشت.
هفت | وبملت؛ ۲۱۵ میلیارد تومان در روز
در سه ماه اخیر به طور متوسط روزانه ۲۱۵ میلیارد تومان سهام بانک ملت در نماد وبملت خرید و فروش شده است. این بانک در رتبه هفتم بیشترین معاملات روزانه قرار دارد و از این نظر وبملت از جمله سهام نقدشونده بازار بورس به حساب میآید. وبملت در حال حاضر با قیمت یک ماه گذشته خود معامله میشود و نسبت به آن زمان تغییر چندانی ندارد. به عبارتی میتوان گفت روند صعودی هفته اخیر که رشد ۱۷ درصدی وبملت را در پی داشته، ضرر یک ماهه سهامداران را جبران کرده است.
هشت | وتجارت؛ ۲۱۲ میلیارد تومان در روز
گروه بانکها از نظر ارزش معاملات شرایط خوبی دارند. علاوه بر وبملت و وبصادر، نماد وتجارت هم با معاملات روزانه ۲۱۲ میلیارد تومانی در بین پرمعاملهترین نمادهای بازار سرمایه جای گرفته و از نظر نقدشوندگی شرایط مساعدی دارد. موردی که باعث شده استقبال سرمایهگذاران هم از این نماد بیشتر شود. طوری که وتجارت از جمله معدود نمادهای شاخصساز است که طی یک ماه گذشته بازدهی مثبت از خود به جا گذاشته و ۹ درصد رشد کرده است. بازدهی هفتگی این نماد بیشتر و حدود ۱۷ درصد است.
۹ | خساپا؛ ۲۱۱ میلیارد تومان در روز
لیدر دوم گروه خودرو و ساخت قطعات در رتبه نهم ارزش معاملات روزانه بورس قرار دارد. روزانه به طور میانگین حدود ۲۱۱ میلیارد تومان از سهام خساپا خرید و فروش میشود و به نقدشوندگی سهام شرکت سایپا کمک کرده. اتفاقی که استقبال خریداران را در پی داشته و باعث شده بازدهی ماهانه خساپا به حدود ۱۱ درصد برسد. البته بخش بزرگی از این بازدهی در هفته اخیر اتفاق افتاده. در این هفته که روند بورس صعودی بود، قیمت سهام خساپا رشد ۲۵ درصدی را پشت سر گذاشته است.
۱۰ | دی؛ ۱۷۲ میلیارد تومان در روز
نمادهای غیرشاخصساز یا شرکتهای نه چندان بزرگ بورس هم میتوانند نقدشوندگی بالایی داشته باشند. از نمونه آنها نماد بانک دی است که روزانه حدود ۱۷۲ میلیارد تومان از سهام آن در بورس جابهجا میشود. دی به خاطر بازار کوچکی که دارد نمیتواند تاثیر چندانی روی شاخص کل بگذارد و برای همین شاید نسبت به دیگر نمادها کمتر اسمش به گوشمان بخورد. با این وجود بازار معاملات دی رونق زیادی دارد و کسانی که میخواهند با فروش سهامشان از ضرر احتمالی جلوگیری کنند را دست خالی نمیگذارد.
۱۱ | پترول؛ ۱۴۹ میلیارد تومان در روز
سهام شرکت گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان با نماد پترول در یک ماه گذشته یک چهارم ارزش خود را از دست داده و بازدهی منفی ۲۵ درصدی را در کارنامه خود ثبت کرده. با این وجود پترول در این مدت پشت سهامدارانش را خالی نکرده است. روزانه به طور میانگین حدود ۱۴۹ میلیارد تومان سهام این شرکت در بورس خرید و فروش میشود و نشان میدهد با وجود کاهش شدید قیمت سهام، پترول همچنان نقدشوندگی خود را حفظ کرده و سهامداران برای فروش سهامشان با مشکل زیادی روبرو نمیشوند.
۱۲ | شتران؛ ۱۳۳ میلیارد تومان در روز
در بین نمادهای گروه فرآوردههای نفتی یا همان پالایشگاهها، بعد از شپنا و شبندر نوبت به شتران، نماد شرکت پالایش نفت تهران میرسد تا در فهرست نمادها با بیشترین معاملات روزانه در رتبه دوازدهم قرار بگیرد. به طور میانگین هر روز رقمی حدود ۱۳۳ میلیارد تومان سهام شتران خرید و فروش میشود. شتران بر خلاف دیگر نمادهای پالایشی در یک ماه گذشته بازدهی مثبت دارد و در همین هفته اخیر، بیشترین افزایش قیمت را در بین نمادهای این فهرست داشته است. سهام شتران در یک هفته ۳۱ درصد رشد کرده است.
۱۳ | وغدیر؛ ۱۲۳ میلیارد تومان در روز
شرکتهای سرمایهگذاری یک نماینده در بین نمادهای با بیشترین نقد شوندگی دارند. وغدیر متعلق به شرکت سرمایهگذاری غدیر است که بعد از شستا، بزرگترین نماد گروه هولدینگها به حساب میآید. روزانه به طور میانگین ۱۲۳ میلیارد تومان سهام وغدیر در بورس خرید و فروش میشود و این نماد را در رتبه سیزدهمین ارزش معاملات روزانه قرار داده است. سهامداران این نماد در هفته اخیر ۲۲ درصد سود کردهاند، اما کسانی که از یک ماه پیش سهام وغدیر دارند، همچنان در ضرر ۱۸ درصدی هستند.
۱۴ | وپارس؛ ۱۲۲ میلیارد تومان در روز
بانک پارسیان با نماد وپارس یکی از دیگر از نمادهای گروه بانکی است که روزانه ۱۲۲ میلیارد تومان از سهام آن در بورس خرید و فروش میشود. وپارس هم مثل اغلب نمادهای بورسی قبل از شروع روند صعودی از هفته گذشته، کاهش قیمت زیادی را تجربه کرده. طوری که همچنان بازدهی منفی آن منفی ۹ درصد است، اما حجم معاملات بالا باعث شده به محض بازگشت روند صعودی شاهد رشد ۲۵ درصدی قیمت سهام وپارس باشیم. حتی در روزهای منفی سه ماه اخیر، میزان خرید و فروش روزانه سهام وپارس بالا است.
۱۵ | فخوز؛ ۱۲۱ میلیارد تومان در روز
فولاد خوزستان از شرکتهای بزرگ در گروه فلزات اساسی به حساب میآید. در سه ماه گذشته به طور میانگین روزانه ۱۲۱ میلیارد تومان سهام فخوز در بورس خرید و فروش شده و این مورد فولاد خوزستان را در رتبه پانزدهم نقدشوندگی قرار داده است. توجه داشته باشید که در این سه ماه شاخص کل اصلاح ۴۰ درصدی را پشت سر گذاشته بود و این یعنی با وجود روند نزولی و تشکیل صفهای فروش سنگین، همچنان فخوز نقدشوندگی خود را حفظ کرده است.
پاسخ ها