مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی تصریح کرد: امروز قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده به طور میانگین در کشور بین ۲۳ هزار تا ۲۵ هزار تومان معامله شد که با توجه به شرایط توزیع گوشت مرغ در بازار، قیمتها افزایشی است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی گفت: به دلیل وضعیت تامین و توزیع نهادها با نرخهای مصوب، صنعت مرغ گوشتی با کاهش تولید و افزایش قیمت این محصول روبرو شده است.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا، طی روزهای اخیر قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در بازار به بیش از ۳۵ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده، همچنین در برخی استانها با کاهش عرضه گوشت مرغ روبرو هستیم.
«محمدرضا طلایی» مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور در واکنش به این موضوع میگوید: توزیع مرغ منجمد و گرم در سراسر کشور تا رسیدن قیمت مرغ به قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار ادامه خواهد داشت.
به گفته وی، اکنون روزانه ۳۰۰ تن مرغ گرم با قیمت ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ منجمد با قیمت ۱۵ هزار تومان طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار، بدون هیچ محدودیتی در سراسر کشور توزیع میشود.
طبق مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار، قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان و قیمت هر کیلو گوشت مرغ برای مصرف کننده ۲۰ هزار ۴۰۰ تومان تعیین شده است، درحالی که نرخ همین محصول در تیرماه امسال برای مرغ زنده ۱۰ هزارو ۵۰۰ تومان و گوشت مرغ ۱۵ هزارتومان تعیین شده بود.
عوامل موثر در افزایش قیمت و کاهش عرضه گوشت مرغ
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی روز سه شنبه افزود: اکنون به دلیل وضعیت کمبود نهادهها و افزایش هزینههای تولید با کاهش رغبت تولیدکنندگان روبرو هستیم که همین امر موجب کاهش تولید مرغ شده است.
به گفته «محمدعلی کمالی»، مرغی که امروز در بازار عرضه میشود مربوط به جوجهریزی مهرماه است که به حد نصاب نرسیده یعنی طبق پیش بینیها باید ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام میشد، اما به دلیل کمبود نهادهها نزدیک ۹۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی تصریح کرد: امروز قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده به طور میانگین در کشور بین ۲۳ هزار تا ۲۵ هزار تومان معامله شد که با توجه به شرایط توزیع گوشت مرغ در بازار، قیمتها افزایشی است.
کمالی گفت: با توجه به وضعیت تامین و توزیع نهادهها مطمئن باشید این صنعت به بن بست میرسد، اکنون برخی تولیدکنندگان ما قدرت تولید با هزینههای بالا و عرضه مرغ زنده با نرخ مصوب ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان را ندارند.
وی اضافه کرد: این در حالیست که علیرغم افزایش قیمت مرغ زنده و گوشت مرغ در بازار، نرخ هر قطعه جوجه یک روزه روند نزولی داشته است، بنابراین برخی تولیدکنندگان برای جلوگیری از ضررشان تولید جوجه را کاهش داده اند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی گفت: بخشی از نهادههای مورد نیاز مرغداران با نرخ مصوب برای مدت ۴۰ روز تامین شده، درحالی که بسیاری از مرغداران برای وزن گیری، مرغ خود را تا ۴۶ روز هم نگهداری میکنند بنابراین کمبود نهاده باعث شده تولیدکنندگان با کاهش وزن مرغ روبرو شوند که صرفه اقتصادی ندارد.
کمالی مشکل دیگر تولید صنعت مرغ گوشتی را بی کیفیتی نهادهها دانست و افزود: اکنون سویای مورد نیاز تولید به دلیل کیفیت نامناسب باعث وزن گیری مرغ نمیشود به طوری که اخیرا اگر تولیدکننده حتی مرغ را ۴۷ روز نگهداری کند باز هم به وزن کافی نمیرسد.
وی اظهارداشت: آنچه توزیع میشود بیانگر حجم بالای واردات نهادهها نیست، زیرا تولیدکننده ما هر کیلوگرم ذرت را با نرخ بالای چهار هزارتومان از بازار آزاد تامین میکند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی براین باور است که اگر تولیدکنندگان ناچار شوند بخش عمده نهادهها را از بازار آزاد تامین کنند به طور حتم با از بین رفتن صنعت مرغ گوشتی کشور روبرو خواهیم شد.
کشتارگاه و زنجیره توزیع، تعیینکننده قیمت مرغ در بازار
این مقام صنفی ادامه داد: اکنون ۲۳ هزار مرغدار در کشور فعال هستند که انحصاری در صنعت مرغداری ندارند و اتحادیهها و تشکلها تعیین کننده نرخ مرغ در بازار نیستند بلکه تعیین قیمت، توسط کشتارگاهها و زنجیره توزیع مرغ رقم میخورد.
امکان تعدیل قیمت مرغ با توزیع مناسب نهادهها با نرخ مصوب
کمالی گفت: از روز گذشته مقداری نهاده در سامانه بازارگاه توزیع شد که امیدواریم این نهاده به دست مرغداران واقعی کوچک و متوسط برسد نه کسانی که زرنگتر هستند.
وی اظهارداشت: در صورت توزیع و تداوم مناسب نهادهها با نرخ مصوب به نظر میرسد قیمت مرغ زنده و گوشت مرغ در بازار کاهشی شود، زیرا کشور برای این ماه امکان جوجه ریزی حداقل ۱۲۴ میلیون قطعه را دارد.
عرضه مرغ منجمد منجر به تعدیل قیمت مرغ میشود
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی گفت: اکنون شرکت پشتیبانی امور دام میتواند با توزیع گسترده مرغ منجمد در بازار موجب رفع کمبود در برخی استانها و متعادل شدن قیمتها شود.
پاسخ ها