فرهاد مجیدی ارز دولتی برای واردات دریافت کرده است؟؛ جزییات اتهام به فرهاد مجیدی؛ عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که مجیدی مدعی شده شرکتی ندارد که برای آن ارز دولتی دریافت کند، تصریح کرد: «مجیدی شاید صاحب شرکت یا عضو هیات مدیره نباشد، ولی او مراجعاتی برای دریافت ارز داشته که زمان حضور، افرادی که با او در این باره ارتباط داشتند و ارز دولتی که اختصاص یافته است، در وزارت صمت ثبت و تایید شده و اسناد آن هم موجود است.»
پارس لاین طرح مجلس برای یارانه کالا در روزهای اخیر به جدال با دولت بدل شده است. دولت میگوید منابع مالی این طرح روشن نیست و در نتیجه قابل اجرا هم نیست از طرف دیگر شورای نگهبان هم مصوبه مجلس را برگردانده و میگوید باید منابع اجرای آن روشن شود. هنوز مشخص نیست مجلس چگونه میخواهد مشکل طرح را رفع کند، اما در این بین اختلاف بر سر اجرای طرح دامن فرهاد مجیدی سرمربی پیشین فوتبال استقلال را گرفته و او را وارد یک جدال لفظی با نماینده قم و عضو هیات رئیسه مجلس کرده است.
پارس لاین ، احمد امیرآبادی فراهانی نماینده قم و عضو هیات رئیسه مجلس روز گذشته توئیتی منتشر کرد و نوشت که "پیشنهادکوپنی شدن کالاهای اساسی برای دسترسی عموم مردم با قیمت مناسب داشتم" که دولت با ان مخالفت کرده است. به عقیده نماینده دلیل این مخالفت هم ان است که ارز ۴۲۰۰ تومانی "مختص افراد خاص است واجناس آن هم دست مردم نمیرسد."
البته این ادعایی بزرگ است که از سوی این نماینده مطرح میشود انتظار میرود با واکنش دولت همراه شود. اما او در راستای مستند کردن حرف خود مدعی شد "فرهاد مجیدی فوتبالیست مشهور ۹بار درلیست تخصیص ارز دولتی بوده است." این نماینده اصولگرا البته به توئیت خود رنگ و بوی سیاسی هم داده و با هشتگ "تکرار نکنید" و "علی برکتالله" آن را منتشر کرده است.
ادعای امیرآبادی فراهانی به سرعت از سوی مجیدی تکذیب شد. این فوتبالیست در این باره توضیح داد که "هیچ وقت در ایران شرکت و فعالیت بازرگانی نداشتهام و تا به حال حتی یک ریال هم ارز دولتی نگرفتهام."
مجیدی افزود: «علیه این فرد که متاسفانه نماینده مجلس هم هست، اعاده حیثیت و شکایت خواهم کرد.»
مربی پیشین استقلال همچنین نوشت: "دروغ میگویند تا وایرال بشوند. آدرس غلط میدهند تا برای اندکی شهرت، مردم را مقابل دزدیها و اختلاسها فریب بدهند. البته ما در اطراف فوتبال و استقلال با این بیاخلاقیها آشنا هستیم و اگر نظارتی بود، با مدیران حقهبازی که حالا تمام دروغهایشان ثابت شده، برخورد قاطعانه میکردند. "
این احتمال هم مطرح شد که ممکن است حضور نام فرهاد مجیدی در لیست دریافت ارز دولتی مربوط به باشگاه استقلال بوده باشد که یکی از مقامات این باشگاه هم این موضوع را رد کرده است.
امیرآبادی فراهانی در واکنش به تکذیبیه مجیدی توئیت دیگری منتشر کرد.
او نوشت: "آقای فرهادمجیدی نسبت به خبر ارز ۴۲۰۰ تومانی در واکنشی عجولانه تکذیب وتهدید به شکایت کردند. حال بفرمایند علت مراجعه ایشان در تاریخهای ۲۸و۳۱ تیرماه ۹۹ به دفتر خدمات بازرگانی وزارت صمت چه بوده؟ تابقیه مطالب و اسناد را پس از شکایت ایشان به دادگاه ارائه نمایم."
این توئیت دوم تاکنون با واکنش مجیدی روبهرو نشده است.
امیرآبادی، اما امروز در جمع خبرنگاران توضیحات بیشتری درباره ادعای خود داد.
او گفت: "یک ماه پیش یکی از وارد کنندگان غله کشور گزارشی مبنی بر اینکه یکی از بازیکنان سابق فوتبال در حال گرفتن ارز دولتی برای شرکتهایی است که به نام خود او نیست به من ارائه کرد."
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: «این وارد کننده غله و نهادههای دامی حتی مدعی است که با فرهاد مجیدی در این باره درگیر شده است و به او گفته است که در این فضا و مکان به دنبال چیست؟ و بهتر است به حرفه و پیشه خود بپردازند.»
فراهانی با بیان اینکه برای صحت سنجی گزارش دریافت شده با وزارت صنعت، معدن و تجارت نامهنگاری شده است، افزود: «حراست صمت اعلام کرده است که فرهاد مجیدی در دو نوبت به دفتر خدمات بازرگانی مراجعه کرده و درخواست او به دستور یکی از مسوولان این وزارت خانه در کارگروه تخصیص ارز دولتی تایید شده است.»
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که مجیدی مدعی شده شرکتی ندارد که برای آن ارز دولتی دریافت کند، تصریح کرد: «مجیدی شاید صاحب شرکت یا عضو هیات مدیره نباشد، ولی او مراجعاتی برای دریافت ارز داشته که زمان حضور، افرادی که با او در این باره ارتباط داشتند و ارز دولتی که اختصاص یافته است، در وزارت صمت ثبت و تایید شده و اسناد آن هم موجود است.»
فراهانی با اشاره به اینکه فوتبالیست مشهور دیگری نیز از طریق یک شرکت معدنی پیگیر انجام واردات نهادههای دامی است، گفت: «برای این فرد هم استعلام شده که اگر اسم این فوتبالیست مشهور هم تایید شود نام او را اعلام میکنیم. برهمین اساس بهتر است هر فردی به حرفه خود بپردازد و قرار نیست به عنوان مثال من نماینده یا هر فرد دیگری با سوء استفاده از جایگاه و شهرت و ارتباط با مسوولان به هر کاری دست بزنیم.
ادعای امیر آبادی از دو جنبه قابل بررسی است اول اینکه آیا فرهادی مجیدی فوتبالیست ارز دولتی دریافت کرده است؟ شاید اساسا فرهاد مجیدی مورد ادعا فرد دیگری باشد.
دوم اینکه دریافت ارز دولتی به خودی خود اشکال و ایرادی ندارد نحوه مصرف آن جای بحث دارد. پس صرفا اینکه بگوییم مجیدی ارز دولتی دریافت کرده است پس دولت ارز را حیف و میل کرده است درست نیست. باید روشن شود که این ارز صرف چه کاری شده تا پس از آن بتوانیم قضاوت درستی انجام دهیم.
فرارو تلاش کرد صحت ادعا علیه فرهاد مجیدی را از وزارت صنعت پیگیری نماید که متاسفانه با پاسخی همراه نبود.
در این بین توئیتهای امیرآبادی فراهانی با واکنش هواداران پرسپولیس و استقلال روبهرو شد. از یک سو هواداران استقلال فراهانی را نمایندهای پرسپولیسی لقب دادند و او را متهم کردند که به فسادهای موجود در فوتبال و به ویژه حول باشگاه پرسپولیس بی توجهی است و حالا برای استقلال حاشیه سازی میکند.
کاربری در این باره نوشته است: "عجیب نیست که نماینده مجلس در برابر افشاگری مدیرعامل تیم حکومتی روزه سکوت گرفته و حالا بدون مدرک برای بازیکن سابق تیم دیگر داستانسرایی میکند؟ آیا رانتخواران میلیاردی و شناسنامهدار از نگاه مجلس مخفی هستند؟ "
از سوی دیگر هواداران پرسپولیس این ادعا را نوعی افشاگری قلمداد کردند و به کریخوانیهای همیشگی پرداختند. در چند سال اخیر بارها هواداران آبی پوشان پایتخت اعتراض کردند که تیم قرمز پوش از حمایت ویژه دولتی برخوردار است حالا پرسپولیسیها اظهارات نماینده قم را دلیلی در رد این ادعا مطرح میدانند.
اما کاربرای زیادی هم درباره صحت ادعا ابراز تردید کرده اند. فرهاد عشوندی خبرنگار ورزشی در این باره نوشته است: "پست فرهاد مجیدی اگه درست باشه و ادعای امیرآبادی فراهانی دروغ باید فقط افسوس خورد برای مجلسی که عضو هیات رئیسه مجلسش به این سادگی اتهام میزنه. "
کاربرانی هم گفته اند به فرهاد مجیدی بیش از یک نماینده مجلس اعتماد دارند و خوب است که امیرآبادی اسنادش را به قوه قضائیه ارائه کند.
عدهای هم دست به کار شدند و تلاش کردند ادعای مجیدی را مبنی بر اینکه هیچ شرکتی در ایران ندارد، رد کردند. آنها میگویند براساس آگهیهای روزنامه رسمی فرهاد مجیدی در سال ۹۴ شرکت تضامنی بازرگانی ثبت کرده است که کارش واردات و تامین ماشین آلات صنعتی و قطعات یدکی است. البته روشن نیست که این فرد همان فرهاد مجیدی فوتبالیست باشد.
با این حال از این دست ادعاها علیه چهرههای مشهور در مجلس جدید سابقهدار است. چندی پیش علی خضریان عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم تهران، در اکانت توئیتر خود اعلام کرده که سعید حجاریان از چهرههای شناخته شده جریان اصلاحات به واردات گندم میپردازد.
این نماینده وزیر جهاد کشاورزی را در همین رابطه به مجلس کشاند و در همین رابطه از او سوال کرد. این نماینده مجلس مدعی شده بود: "جناب سعید حجاریان در ۲۰ اسفندماه سال ۱۳۹۲ و تنها چندماه پس از پیروزی جناب حسن روحانی و استقرار دولت یازدهم، با شراکت فرزندش محسن، اقدام به ثبت شرکتی به نام راشا تندیس پارسیان در حوزه واردات کالاهای اساسی نموده است. "
این نماینده تاکید کرد که حجاریان شرکت "فامیلی" و "خانوادگی" راه انداخته و "چندین محموله محصولات زراعی اعم از گندم را به کشور وارد کرده است؛ تا حذف بودجه خودکفایی گندم توسط دولت و ادامه روند واردات گندم، ضربه محکمی به تولید این کالای استراتژیک بزند."
البته سوال این نماینده از وزیر در جلسه مجلس به جایی نرسید. این ادعا توسط نمایندههای دیگر و همچنین علی اکبر رائفی پور سخنران مشهور اصولگرا هم مطرح شده بود. با گذر زمان ماجرا روشن شد، هیچ تخلفی رخ نداده بود و شرکت مورد نظر به شکلی قانونی اقدام به واردات کالایی اساسی یعنی گندم در اواخر سال ۹۴ کرده بود.
در بین برخی رسانههای اصولگرا به شدت بر این ادعا اصرار کردند و حجاریان را "سلطان گندم" خواندند، اما مدارک منتشر شده از واردات گندم توسط شرکت مزبور نشان میدهد، رقم پایینی ارز دولتی برای واردات دریافت کرده بودند. از سوی دیگر اگر فسادی در این ماجرا وجود داشت احتمالا قوه قضائیه پیگیر آن میشد که خبری در این رابطه در دست نیست.
پاسخ ها