دکتر محمد حسام تدین؛ پیشنهادی برای تشکیل گروههای حامی بیماران کرونایی؛ متاسفانه سازمان یا شرکتهای مربوطه یک روال حمایتی صحیح، حتی به صورت شفاهی با این مبتلایان در پیش نمیگیرد. یعنی عموما افراد درگیر در این بیماری از طرف سازمان یا حتی مدیران بالاسری (یا بعضی وقتها از طرف دوستان و فامیل) مورد احوالپرسی و حمایت معنوی (مادی پیش کش) قرار نمیگیرند.
دکتر محمد حسام تدین*؛ کرونا افراد زیادی از ما را درگیر نموده است. در خلال درگیری به کرونا شخص بیمار مجبور است در مدت ۱۵ الی ۳۰ روز در قرنطینه باشد و در شرایط سخت و استرسزا در کنار خانواده دوران مربوطه را سپری نماید. این بیماری ضمن درد و هزینه موجب ایجاد افسردگی و حاشیههای دیگر برای بیمار می-گردد.
به عنوان یک تجربه شخصی از این اتفاق ناگوار به اطلاع میرساند متاسفانه سازمان یا شرکتهای مربوطه یک روال حمایتی صحیح، حتی به صورت شفاهی با این مبتلایان در پیش نمیگیرد. یعنی عموما افراد درگیر در این بیماری از طرف سازمان یا حتی مدیران بالاسری (یا بعضی وقتها از طرف دوستان و فامیل) مورد احوالپرسی و حمایت معنوی (مادی پیش کش) قرار نمیگیرند.
این امر یک حس بی تفاوتی از اطرافیان به نیروی انسانی منتقل مینماید که عدم تفاوت بین بودن و نبودن به بیمار القا میشود. ضمن اینکه شخص پس از طی دوره درمان و برگشت به سازمان یا شرکت هنوز حالت طردشدگی و ترس از طرف همکاران دارد و این مشکل نیز به مشکلات قبلی اضافه میگردد.
برای نمونه بعضی از مشکلات و تجربات بیماران به شرح زیر است:
با همه مشکلات بالا و با وجود با همه امکانات در کشور، شهرها، محلهها و وجود دوستان، فامیل و اقوام و با وجود روحیه مهربان ایرانی ها، قرار نیست ما انسانهای عاقل و هوشمند از ویروس بیعقل و خرد شکست بخوریم.
با توجه به مشکلات دولت و حجم درخواستهای کمک به نهادهای متولی خدمات پزشکی، پیشنهاد اصلی این است که در هر کولونی از زندگی کاری و حیات افراد (خانواده، کار، دوستان)، گروهی از داوطلبان (خصوصا از بین افرادی که مصونیت دارند و قبلا این بیماری را گذرانده اند) برای کمک به بیمار با بعضی از شرح وظایف زیر شکل داده شود:
تماس (تلفنی) با بیمار و دریافت شرح حال وی و ارائه آخرین آگاهیهای پزشکی برای انجام خود درمانی اصولی و یا درصورت نیاز کمک به معاینه آنلاین یا حضوری وی توسط پزشک در کوتاهترین زمان
*عضو هیات علمی دانشگاه
پاسخ ها