مصیب نعیمی کارشناس مسائل لبنان در گفتگو با فرارو؛ پشتپرده انتخاب نخست وزیر جدید لبنان؛ مصیب نعیمی کارشناس مسائل لبنان با تاکید بر اینکه ادیب یک سیاست مدار میانه رو و متعدل در لبنان محسوب میشود، اضافه کرد: به نوعی میتوان گفت، نخست وزیر آینده لبنان تعلق به هیچکدام از دو گروع عمده سیاسی لبنان یعنی جریانهای هشت مارس و چهارده مارس ندارد و به نوعی مستقل است، از سوی دیگر به نظر میرسد اکثر وزیران او نیز افراد متخصص و تکنوکراتی باشند که برای اصلاح وضعیت اقتصادی لبنان و بازگشت آرامش به این کشور مشغول به کار شوند.
پارس لاین مصطفی ادیب چهره نزدیک به نجیب میقاتی نخست وزیر اسبق لبنان رسما مامور تشکیل دولت جدید لبنان شد. این درحالی است که برخی از کارشناسان معتقدند، انتخاب ادیب با دخالت مکرون صورت گرفته و به دلیل ارتباطاتی که ادیب با کشورهای اروپایی داشته، این موضوع به انتخاب وی کمک بسیار زیادی کرده است.
پارس لاین ،پس از اینکه سعد الحریری رسماً از نامزدهای مورد توافق نخست وزیری لبنان کنار گذاشته شد و خودش هم اعلام کرد که نامزد نخواهد شد، وی و تعدادی از نخست وزیران قبلی این کشور به منظور بررسی فهرست نامزدهای نخست وزیری با یکدیگر دیدار کردند.
پس از رایزنیها، نجیب میقاتی، فؤاد السنیوره، سعد الحریری و تمام سلام، رؤسای دولتهای قبل لبنان بر سر انتخاب مصطفی ادیب بهعنوان نخست وزیر جدید لبنان توافق کردند.
مکرون نقش اصلی را در انتخاب مصطفی ادیب داشته است
مصیب نعیمی کارشناس مسائل لبنان در گفتگو با فراروبا اشاره به اینکه مصطفی ادیب مامور تشکیل کابینه لبنان شده است، اظهار داشت: در حال حاضر اکثریت جریانات سیاسی لبنان با ادیب همراه هستند و موافقت خود را برای نخست وزیری او اعلام کردند، بر اساس آخرین اخبار بیش از ۹۰ نمانیده از مجموع ۱۲۸ نماینده پارلمان این کشور با انتخاب سفیر فعلی لبنان در آلمان موافقت کرده اند و به زودی مصطفی ادیب کابینه خود را معرفی خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه ادیب از سال ۲۰۱۳ تاکنون سفیر لبنان در آلمان بوده است، گفت: او از نزدیکان نجیب میقاتی نخست وزیر اسبق لبنان است که در کابینه او نیز به عنوان مشاور حضور داشت و در پروندههای حقوقی میقاتی ماموریتهای مختلفی را به ادیب سپرده بود، در حقیقت تخصصی اصلی وی حقوق بین الملل است، که بر این اساس در اروپا نیز چند سالی است که مشغول انجام کار دیپلماتیک بوده و از این طریق دارای ارتباطات گستردهای با کشورهای اروپایی از جمله فرانسه است.
نعیمی با اشاره به اینکه امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه نقش بسیار زیادی در معرفی ادیب به عنوان نامزد نخست وزیری لبنان داشته است، افزود: مکرون طی مذاکراتی که با میشل عون رئیس جمهوری لبنان انجام داد، نقش پررنگی در این رابطه داشت، در واقع خروجی مذاکرات مکرون و عون، مصطفی ادیب بود، به نظر میرسد در این دوره از تحولات لبنان فرانسه نقش جدی و اصلی را بر عهده گرفته، در این راستا دوباره مکرون سفری به لبنان کرده، این درحالیست که همسر ادیب فرانسوی است و پدر همسرش نیز روابط نزدیکی با دولت فرانسه دارد.
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه بیان داشت: فرانسه بیش از دو دهه بود که در لبنان نقشی نداشت و این جایگاه را به آمریکا و به خصوص به عربستان واگذار کرده بوده و سعودیها نیز با دلارهای نفتی سعی در دخالت در امور داخلی لبنان داشتند، اما حال به نظر میرسد فرانسه دوباره میخواهد همان نقش گذشته در لبنان را بر ایفا کند.
مصطفی ادیب به مامور تشکیل کابینه دولت لبنان شده است
ادیب سیاستمداری میانه رو و مستقل است
وی با تاکید بر اینکه ادیب یک سیاست مدار میانه رو و متعدل در لبنان محسوب میشود، اضافه کرد: به نوعی میتوان گفت، نخست وزیر آینده لبنان تعلق به هیچکدام از دو گروه عمده سیاسی لبنان یعنی جریانهای هشت مارس و چهارده مارس ندارد و به نوعی مستقل است، از سوی دیگر به نظر میرسد اکثر وزیران او نیز افراد متخصص و تکنوکراتی باشند که برای اصلاح وضعیت اقتصادی لبنان و بازگشت آرامش به این کشور مشغول به کار شوند.
نعیمی با بیان اینکه میشل عون با تمام جریانات سیاسی لبنان شخصا برای نخست وزیری ادیب مذاکره کرد، ادامه داد: جربان ۸ مارس متشکل از حزب الله، جنبش اَمل و جنبش میهنی آزاد به رهبری خود عون با انتخاب ادیب موافق هستند، از سویی ولید جنبلاط رئیس حزب سوسیالیست ترقیخواه و یکی از رهبران جریان دروزی در لبنان موافقت خود را با نخست وزیری ادیب اعلام کرده، اما اذعان داشته در کابینه شرکت نخواهد کرد، در جریان ۱۴ مارس، اما سمیر جعجع با نخست وزیری ادیب مخالفت کرده، اما سعد حریری رهبر جریان المستقبل، اصلیترین گروه جریان ۱۴ مارس با ادیب موافقت کرده و در این راستا بعد از مدتها به دیدار میشل عون نیز رفته است.
این کارشناس مسائل لبنان با اشاره به اینکه تجربه درگیریهای گذشته برای لبنانیها بسیار تلخ بوده است، گفت: با توجه به اینکه لبنان طی سالهای ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ درگیر جنگ داخلی بوده و هرج و مرجی بسیار زیادی در این کشور وجود داشته، لبنانیها به این نتیجه رسیده اند، که در اوضاعی فعلی باید با هم کنار بیایند، تلاشهای میشل عون به عنوان رئیس جمهوری لبنان نیز در این راستا بوده است، لبنانیها هیچ راهی جزء تفاهم به یکدیگر ندارند، زیرا که مدل حکومتی این کشور جمهوری بوده و دیگر قابل برگشت به گذشته نیز نیست.
وی با تاکید بر اینکه لبنان این روزها وضعیت اقتصادی بسیار بدی را پشت سر میگذارد، یادآور شد: فشار اقتصادی، گرانی کالاها و خدمات و همچنین بیکاری زندگی لبنانیها را با مشکلات زیادی روبرو کرده، سقوط آزاد ارزش لیره پول ملی لبنان نیز بر مشکلات اقتصادی این کشور افزوده است، حال باید دید ادیب چه برنامهای برای وضعیت این روزها لبنان دارد، در حال حاضر هیچ اطلاعاتی از اینکه او میخواهد چه اقداماتی را انجام دهد، در دست نیست، در این راستا باید به نظاره نشست و مشاهده کرد که ادیب چه مسیری را طی خواهد کرد.
پاسخ ها