واشنگتن پست مطرح کرد؛ پمپئو بدترین وزیر خارجه تاریخ آمریکا؛ زمانی که مدت ۳۰ روزه مکانیسم بازگرداندن تحریم ها در اواخر سپتامبر به پایان برسد، ممکن است دولت ترامپ اصرار بر بازگردانی تحریم های جهانی علیه ایران داشته باشد. اگر این کار را کند، احتمالا این امر توسط بسیاری از کشورها از جمله کشورهای مطرح نادیده گرفته خواهد شد. آمریکا آشکارا منزوی می شود و لقب مایک پمپئو به عنوان بدترین وزیر امور خارجه تاریخ بیشتر به تثبیت خواهد رسید.
روزنامه واشنگتن پست در یادداشتی با اشاره به عملکرد وزیر امور خارجه آمریکا در هدایت سیاست دولت این کشور در برابر ایران، او را بدترین وزیر امور خارجه تاریخ تلقی کرد.
به گزارش ایسنا، روزنامه واشنگتن پست در یادداشتی درباره عملکرد مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا با اشاره به اینکه هدایت سیاست خارجی رئیس جمهور آمریکا توسط پمپئو به یکی از بدترین آسیب های دیپلماتیک آمریکا در دهه های اخیر به ویژه در ارتباط با نزدیک ترین متحدانش بدل شده است، نوشت: یک نمونه خوب آن در مذاکرات پیرامون ایران در ماه اخیر در شورای امنیت سازمان ملل مشاهده می شود. در میان اخبار دیگری که منتشر شده است، شکست دولت ترامپ برای تمدید تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران که تاریخ آن(در ماه اکتبر) به پایان می رسد، مثالی گویا برای این است که پمپئو چگونه سیاست آمریکا را به مسیر های بن بست کشانده است.
در ادامه این یادداشت آمده است: کارزار فشار علیه ایران به دلیل اینکه ترامپ رئیس جمهور آمریکا ۱۳ روز پس از روی کار آمدن پمپئو در آوریل ۲۰۱۸ خروج از توافق هسته ای را اعلام کرد، از کارهای مشخص پمپئو بوده است. رئیس جمهور گفت که می خواهد درباره توافق دیگری مذاکره کند اما پمپئو به سرعت مانع آن شد و بیش از ده شرط گسترده را برای تهران ارائه و اعلام کرد هدف او تغییر حکومت است که البته محقق نشد و علیرغم تحریم های رو به افزایش و ترور پهپادی یکی از مهمترین فرماندهان ایران(سردار شهید قاسم سلیمانی فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران)، ایران آسیبی ندیده و غنی سازی اورانیومش را افزایش داده است.
یادداشت واشنگتن پست می افزاید: این ما را به مناقشات در شورای امنیت می رساند، جایی که پمپئو برای تمدید تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران اعمال فشار کرد. اگرچه متحدان آمریکا تمایلی به اجازه دادن به ایران برای خرید و فروش تسلیحات ندارند اما می دانند که یک تحریم دیگر آنچه از توافق هسته ای باقی مانده است را از بین برده و موجب خواهد شد ایران بی درنگ بازرسان سازمان ملل را که هنوز بر فعالیت های آن نظارت می کنند، اخراج کند. آن ها به این نتیجه رسیدند که هدف واقعی پمپئو نیز همین بوده است.
این روزنامه همچنین نوشت: نتیجه تلاش های پمپئو تنها یک رای مثبت تحقیر آمیزی علیه قطعنامه آمریکا بود که با عدم حمایت انگلیس، آلمان و فرانسه همراه بود. واکنش پمپئو انتقاد تند علنی از متحدان بود. یک هفته بعد او به شورای امنیت اعلام کرد که آمریکا به دنبال به کارگیری یکی از مقررات توافق هسته ای برای بازگردانی یک جانبه تحریم های سازمان ملل علیه ایران است، اگرچه واشنگتن دیگر عضوی از این توافق نیست.
این یادداشت می افزاید: این موجب ایجاد نزاعی سخت تر شد. هفته گذشته، رئیس شورای امنیت اعلام کرد که همه اعضا به جز یکی از آن ها موضوع بحث آمریکا را غیرقانونی دانسته و آن را رد کرده اند. واکنش آمریکا چه بود؟ بیانیه ای دیگر که متحدانش را متهم به"همراهی با تروریست ها" می کرد.
واشنگتن پست در آخر می گوید: زمانی که مدت ۳۰ روزه مکانیسم بازگرداندن تحریم ها در اواخر سپتامبر به پایان برسد، ممکن است دولت ترامپ اصرار بر بازگردانی تحریم های جهانی علیه ایران داشته باشد. اگر این کار را کند، احتمالا این امر توسط بسیاری از کشورها از جمله کشورهای مطرح نادیده گرفته خواهد شد. آمریکا آشکارا منزوی می شود و لقب مایک پمپئو به عنوان بدترین وزیر امور خارجه تاریخ بیشتر به تثبیت خواهد رسید.
پاسخ ها