روایت "دیلی بیست" از خسارت سیاستِ دروغ و انکار ترامپ بر اقتصاد کرونا زده آمریکا؛ وضعیت عجیب ترامپ در آمریکا؛ دونالد ترامپ، سیاست توام با دروغ و انکار خود را نه فقط در مورد ویروس کرونا، بلکه در رابطه با طرح هایش جهت نجات اقتصادِ کرونازده آمریکا نیز نشان داده است. امری که خسارتهای قابل توجهی را بر ایالات متحده آمریکا وارد ساخته است.
پارس لاین "دین عبیدالله*" نویسنده ارشد در "پایگاه خبری دیلی بیست"، در مقالهای برای این پایگاه خبری، به سیاست فاجعه بار ترامپ در رابطه با اقتصاد کرونا زده آمریکا پرداخته و رویکرد ترامپ به این مساله را، حامل خسارتهای گسترده به ایالات متحده آمریکا دانسته است. وی در این رابطه مینویسد:
«در شرایط فعلی، بیش از ۳۲ میلیون آمریکایی، به نحوی در حال استفاده از مزایای بیمه بیکاری در کشورشان هستند. در این راستا، پنجشنبه گذشته، برخی منابع گزارش دادند که در هفته گذشته، قریب به ۱.۲ میلیون آمریکایی دیگر، برای نخستین بار اقدام به ارائه درخواست خود جهت دریافت بیمه بیکاری کرده اند. این بیستمین هفته پیاپی در آمریکاست که بیش از یک میلیون نفر برای دریافت بیمه بیکاری، درخواست خود را ارائه کرده اند. از این رو باید پرسید که اساسا طرح رئیس جمهور ترامپ در این رابطه چیست؟»
پارس لاین ، پاسخ به این پرسش چندان سخت نیست. واکنش دولت ترامپ به بیکاری و مشکلات اقتصادی آمریکاییها دقیقا مشابه واکنش وی در زمینه مدیریت بحران شیوع ویروس کرونا در کشورش بوده است. واکنشی توام با دروغ، انکار واقعیت ها، و امیدواریِ بی پشتوانه مبنی بر اینکه اوضاع، به نحوی معجزه آسایی درست خواهد شد. این رویکرد ترامپ در زمینه مدیریت بحران کرونا کارساز نبوده و به نحو مشابهی، در این رابطه نیز (حل مسائل و مشکلات اقتصادی آمریکا)، کارساز و گره گشا نخواهد بود.
ترامپ اخیرا با حضور در یکی از برنامههای شبکه فاکس نیوز، بار دیگر سیاست دروغگویی را در قبال بحران شیوع ویروس کرونا در کشورش در پیش گرفت. وی در جریان این حضور تلویزیونی مدعی شد: "والدین آمریکایی باید بدانند که کودکانشان در برابر ویروس کرونا کاملا ایمن هستند". این ادعا به قدری غلط و غیرمسوولانه بود که شبکههای اجتماعی توئیتر و فیس بوک، به سرعت آن را حذف کردند. ترامپ همچنین از طرحهای خود در مورد میلیونها آمریکایی بیکار نیز گفت. وی در این رابطه گفت: "اندکی به این فکر کنید که چقدر اوضاع اقتصاد آمریکا قبل از بحران کرونا خوب و قوی بود". وی هیچ پیشنهادی مبنی بر طرح خود جهت اشتغال زایی در آمریکا و اقتصاد کرونا زده اش ارائه نکرد. در مقابل، وی به مخاطبان یادآوری کرد که آمارهای خیره کننده دولت وی قبل از بحران کرونا در زمینه ایجاد شغل در آمریکا را هرگز فراموش نکنند. وی همچنین گفت: "ما قبل از شیوع ویروس کرونا، بهترین اقتصاد جهان را داشتیم". این ادعاها در شرایطی مطرح میشوند که اساسا هیچ نسبتی با اوضاع کنونی و بحران زده آمریکا ندارند.
ترامپ حتی در مورد واقعیتهای اقتصادی آمریکا قبل از بحران کرونا نیز دروغ میگوید. این یک دروغ بزرگ است که آمریکا قبل از بحران کرونا، برترین اقتصاد جهان بوده است. با این حال، رویکردهای متوهمانه وی در مورد وضعیت بیکاران در آمریکا، خسارتهای قابل توجهی را برای این کشور به بار آورده است. ترامپ پیشتر در اوایل ماه میگفته بود: "اگر ما خیلی زود اقتصاد آمریکا را بازگشایی کنیم و مشاغل به فعالیتهای عادی خود فارغ از توجه به ویروس کرونا بازگردند، کارگران بسیاری بار دیگر به محل کار خود بازخواهند گشت و این مساله بحران گسترش بیکاری در آمریکا را به نحو قابل ملاحظهای تسکین خواهد داد". با این حال، این ایده ترامپ صرفا یک ایده دروغ و ظالمانه بود که فقط و فقط، اوضاع را در آمریکا بدتر کرد و بحرانهای گسترش ویروس کرونا و بیکاری در آمریکا را نیز از بین نبرد.
آمریکا هنوز هر هفته با سیل عظیمی از جمعیت بیکاران مواجه میشود که بایستی برای تامین هزینههای بیمه بیکاری آن ها، تدابیری خاصی را بیندیشد و منابع مالی گستردهای را به این مساله اختصاص دهد. از سویی، بسیاری از فرصتهای شغلی و مراکز شغلی که نیروی کار آمریکایی در آنها کار میکرده است، به دلیل خسارات سنگین (مخصوصا برای رستوران داران و خرده فروشان)، از بین رفته است و نیروی کار آمریکایی دیگر نمیتواند به محل کار اسبق خود در این محلها بازگردد. بدتر از همه اینکه بر اساس تحقیقی که به تازگی توسط کنگره آمریکا انجام شده، این وضعیت به زودی سروسامان نخواهد یافت و حداقل تا چند سال آینده، اختلال جدی در اقتصاد آمریکا ایجاد میکند و این کشور بایستی با این بحران، دست و پنجه نرم کند. فراموش نکنیم که پس از بحران مالی سال ۲۰۰۸ جهان، تقریبا نیاز به ۸ سال زمان بود تا آمارهای مرتبط با بحث بیکاری در آمریکا، بهبود یابند. مشکل اصلی اقتصاد آمریکا در برهه کنونی این است که دونالد ترامپ از اینکه بحران اقتصادی این کشور را بر اساس واقعیات، مخاطب قرار دهد طفره میرود. وی عینا این رویکرد را در مدیریت بحران شیوع ویروس کرونا نیز از خود نشان داد و در آنجا نیز خلق فاجعه کرد.
درست بر خلاف ترامپ، جو بایدن و کارزار انتخاباتی وی، طرح مدون و منسجمی را جهت ایجاد شغل برای اقتصاد بحران زده آمریکا، ارائه کرده اند. دموکراتها وعده ایجاد پنج میلیون شغل را از طریق سرمایه گذاری در زیرساختهای داخلی و حوزه فناوریهای پیشرو نظیر ۵G و وسایل حمل و نقل الکتریکی، داده اند. تنها چند هفته قبل، جو بایدن طرحی را ارائه کرد که وعده ایجاد سه میلیون شغل در حوزههای مرتبط با آموزش و پرستاری را تضمین میکرد.
نمیتوان با قطعیت گفت که چه تعداد شغل با تکیه بر ابتکارات و طرحهای بایدن ایجاد میشوند. با این حال، در این میان یک نکته وجود دارد که باید به آن توجه کنیم: وی (بایدن)، این واقعیت که آمریکا در شرایط فعلی در نقطه بحرانی است را پذیرفته است. میلیونها آمریکایی دیگر نمیتوانند به شغلهای قبلی خود بازگردند و توان تامین معاش خود را دیگر ندارند. شغلهای جدیدی بایستی ایجاد شوند و دولت فدرال جهت تحقق این مهم، میتواند نقش معناداری بازی کند.
ترامپ به معنای واقعی کلمه یک شومن است که به واقعیتها بی توجه است. رویکرد وی، فقط و فقط حامل خسارت برای آمریکا است. هیچ نشانهای دال بر اینکه وی قرار است رویکرد خطرناک و ویران کننده خود را رها کند، وجود ندارد. این یک فاجعه تمام-عیار برای آمریکا است.
*نویسنده: دین عبیدالله، وی نویسنده ارشد در پایگاه خبری دیلی بیست است.
پاسخ ها